283 Comments

Perodua Viva


Perodua Viva Price List 2012 :
Senarai Harga Perodua Viva 2012 :

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
660 Bx (S) Manual RM 24,912 321 262
660 Bx (M) Manual RM 25,312 326 266
660 Ex (S) Manual RM 28,512 367 300
660 Ex (M) Manual RM 28,912 373 304
850 (S) Manual RM 32,732 422 344
850 (M) Manual RM 33,132 427 348
1.0 (S) Auto RM 36,762 474 386
1.0 (M) Auto RM 37,162 479 391

Perodua Viva Elite Price List:
Senarai Harga Perodua Viva Elite

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
1.0 Elite (S) Manual RM 37,862 488 398
1.0 Elite (M) Manual RM 38,262 493 402
1.0 Elite (S) Auto RM 40,862 527 429
1.0 Elite (M) Auto RM 41,262 532 434
1.0 Elite Exclusive (S) Auto RM 41,962 541 441
1.0 Elite Exclusive (M) Auto RM 42,362 546 445
1.0 Elite Premium (S) Auto RM 44,862 578 471
1.0 Elite Premium (M) Auto RM 45,262 583 476

Calculations are made based on 10% down payment and average interest rate of 2.9%. If you would like to pay different amount of down payment, you can re-calculate your monthly installment here. The price list is subjected to change without prior notice. Do call us at 019-3559448 for more information.

Colour Availability (Perodua Viva Non-Elite):
Warna Pilihan Perodua Viva

  1. Ivory White (S)
  2. Glittering Silver (M)
  3. Medallion Grey (M)
  4. Ebony Black (M)


Colour Availability (Perodua Viva Elite):

Warna Pilihan Perodua Viva Elite

  1. Midnight Blue (M)
  2. Mystical Purple (M)
  3. Ebony Black (M)
  4. Glittering Silver (M)
  5. Ivory White (S)

Perodua Viva Elite Brochure :

Perodua Viva Elite Specifications :
Spesifikasi Perodua Viva Elite :

Perodua Viva Standard Brochure :

Perodua Viva Standard Specifications :
Spesifikasi Perodua Viva Standard :


Perodua Viva Diskaun 2012, Perodua Viva Elite, Perodua Viva Elite Promotion 2012, Perodua Viva Discount, Perodua Viva 2012, promosi menarik, Perodua Viva Promosi 2012, Promosi terhebat 2012, perodua viva, Perodua Dealer, Perodua Promosi, selangor, kuala lumpur, Harga Perodua Viva, Harga Perodua.

283 comments on “Perodua Viva

  1. saya sekarang ada kereta kia picanto tahun 2004 dan saya merancang untuk menukar kereta.prefer auto,viva.1.0. apa yang perlu saya sediakan dan lakukan.bagaimana dengan downpayment viva auto 1.0 di pihak tuan.bolehkah saya dapatkan sedikit maklumat.

  2. Hi.saya bercadang untuk beli viva elite…boleh tolong kirakan untuk saya brapa monthly utk 9 thn….jika downpayment rm10k @5k….tolong kirakan utk saya utk viva 1.0 Elite(A), 1.0 Elite Exclusive(A), 1.0 Elite Premium(A)…dan brapakah interest utk kereta viva……TQ

  3. Salam
    Boleh x saudara bg tau komisyen rekomenkan keta untuk viva berape?

  4. klu saya berminat nak bli viva elite auto, berapa d/payment utk kurangkan bayaran bulanan sebb gaji bersih (pokok + elaun) hanya 1380 sahaja selepas tolak kwsp n sokso. tiada diskaun kew buat masa ini?

    • Moon, discount ada bergantung kepada model. Viva elite auto standard ada discount yang menarik. Boleh hubungi kami di 019-3559448? Pihak kami akan membantu saudari dan pada masa ini, boleh prepare document seperti berikut:

      1. Salinan IC
      2. Salinan lesen memandu
      3. Salinan pay slip 3 bulan
      4. Salinan bank statement 3 bulan.

      • typing error…sebenarnya gaji bersih hanya 1280 sahaja…bolehkah?

      • Pihak kami boleh cuba submitkan loan ke bank dahulu dan sila sediakan degree/diploma slip sekali dengan 4 documents yang telah disenaraikan di atas. Adakah saudari mempunyai penjamin (sekiranya perlu)?

      • Setakat ini saya tiada penjamin kerana dimaklumkan hanya suami, ibu bapa sahaja yang dibenarkan jadi penjamin. Sekiranya saya bagi d/payment lebih adakah tiada masalah sebb saya x nak besarkan loan (boleh menyebabkan loan ditolak) atau ambik lebih dri 9 tahun. Sebagai contoh bolehkan sekiranya saya letakkan 5k supaya saya layak untuk loan. Adakah perkara begini dibolehkan?

      • Hi moon, pihak kami boleh cuba try dulu hantarkan application ini ke beberapa bank and kita lihat bank mana yang boleh memberikan kelulusan berdasarkan gaji bersih saudari. Hubungi En Ihsan di 019-3559448 untuk maklumat lanjut.

  5. salam..sy bminat nk beli viva..mcm mane ek?,,sy bru je start keje bru..gaji lbh kurg 1k je..bole x ek klw nk dptkn kete 2 tanpe downpayment,,,???kire full loan la….tlg…

    • Hi nana, boleh buat full loan tetapi nana perlu ada penjamin. Ibu/bapa/adik beradik yang berkerja boleh menjadi penjamin nana. Jika nana ada sebarang soalan, boleh terus hubungi En Ihsan di 019-3559448 dan En Ihsan akan menerangkan proses pembelian kereta kepada nana.

  6. Hi, sy bercadang nk beli viva elite auto. gaji sy 2k. brape dpayment selepas diskaun yang perlu sy bayar? bleh dapatkan interest terendah?

  7. hi, sy cadang nk beli viva 850je. kalau d/pymnt dlm 3k..bulan2 brape ek..sbab sy tgk kejp harga tu kjap hrga ni..sy nk yg latest punya..tlg ye

  8. Can i get a car loan if i’m still a student n has no income? and is my mother who going to pay for the installment but she cannnot get a loan from bank .

    • I’m very appreciate if anyone can answer my question coz i dont noe about all this things…n i need a car desperately…

    • hi there Isabelle, you are currently unemployed and you need to have a guarantor in order to purchase this model. If your mom is blacklisted, you can ask your dad/sibling to be your guarantor. That’s the only thing we can help you with.

  9. So that means i am possible to have a loan if only i get a guarantor? No need any documentation to support that i am able to pay back the money?

    • The guarantor will be held liable if you are not able to pay the monthly installment and please aware that you only need to provide your copy of IC, license, and matrix card as well as your guarantor.

  10. hi.. kalau utk viva mmg takde grad scheme ke?

    • Hi Izz, semua kereta boleh buat grad scheme. Berminat model yang mana satu tu?

      • sy berminat viva elite premium 1.0 (M). kalau sy amik yg grad scheme, berapa interest & byrn bulanan? sy dah bekerja 2 bln lbih, gaji basic rm1800. perlu guarantor tak?

      • Salam Izz, pihak kami telah hantarkan quotation ke email izz. Boleh hubungi pihak kami dengan segera untuk menikmati promosi discount yang ada pada bulan ni. Hubungi kami di 019-3559448.

  11. Saya graduate
    brminat untuk viva elite1.0 auto
    baru bekerja sebulan dengan gaji 1500
    down payment berapa? Jika saya bagi 3k mcmana?
    bayar bulan berapa utk 9 tahun?
    perlukan guarantor x?

    • Salam Ikram, berdasarkan gaji yang dinyatakan, tuan perlu dapatkan penjamin kerana gaji bersih tuan tidak memenuhi syarat. Jika tuan mempunyai penjamin, pihak kami boleh bantu tanpa sebarang masalah. Ikram boleh hubungi kami di 019-3559448 untuk maklumat lanjut.

  12. hi,saya ingin tahu ,gaji bersih saya rm1298 sahaja, saya berminat dgn kereta viva 1.0 auto,jika saya letak d/p 20% berapa monthly ye,adakah masih perlukan penjamin lagi dan saya dah bekerja hampir 10 thn.

  13. ,..saya berminat dgn kedua dua model viva iaitu viva elite dan basic auto…berapa monthly dgn d/payment 20%

  14. hi, saya nak tanya berapa harga viva elite exclusive edition termasuk insuran?

  15. hi how ru me from kl an am looking for viva cars but my probilm i not malays an i use pasport an need car an payit mounthly plz help me what i can do an how to buyit

  16. saya nak beli kereta viva auto..basic 1k..saya baru bekerja 3 bln..sbb baru tukar kerja baru…brpe monthly klau x de d/pymt dan ada d/pyment?

    • Hi mira, yes ada discount menarik bulan ni. Cuma gaji bersih saudari tidak memenuhi syarat dan bolehkah saudari dapatkan penjamin? Down payment boleh dilakukan serendah yang mungkin dan pihak kami boleh cuba bantu. sila hubungi saya di 019-3559448 utk maklumat lanjut.

  17. ada apa2 diskuan untuk hari raya nie?

  18. Hi. My net salary is rm1,495. I’m quite interested in getting a viva, with a d/p of 3k, even a basic one would do.
    Am I eligible? If yes, how much do I have to pay monthly?

    Thanks

  19. salam en. ikhsan….sy linda, baru bekerja 4 bulan, gaji bersih rm1650 tambah allowance 100…saye baru habis blaja bulan 1/2012…kalo boleh nk bli kereta guna grad scheme..0 downpaymnt…boleh x dapatkat viva ekslusif auto?bape bulanan ye?

    • Wasalam linda, berdasarkan gaji yang dinyatakan, yes anda boleh dapatkan viva ekslusif. Bayaran bulanan dalam RM 47x.xx. Better beli skrg, ada promosi discount hebat daripada pihak kami pada bulan ni. Boleh call kami di 019-3559448 jika berminat.

  20. hi, sy berminat dgn viva 1.0 elite manual. gaji bersih sy rm1200 shj. berapa gj bersih yg layak utk apply loan tanpa penjamin?

  21. Tiada penjamin. Downpayment dlm 5k?

  22. hi,nak tanya.saya ni sedang study kat university ..tahun akhir.saya ingin beli viva.ibu saya yang akan bayar payment dan juga jadi penjamin.beliau bekerja sendiri.tidak ada income tax.rekod bersih di bank .tidak terikat kepada apa-apa loan.adakah layak dapat loan ? thks

    • Yes, tiada masalah. Saudari boleh beli kreta dan you boleh sediakan salinan IC, lesen, kad matrix. Ibu pula perlu sediakan salinan IC, bank statements 3 bulan dan bank statements 3 bulan. Jika saudari mempunyai sebarang soalan, sila hubungi kami di 019-3559448.

  23. with rm2k downpayment

  24. hello..sa berminat untuk beli viva elite. basic gaji cuma rm1600 saja. dengar kata kreta skg boleh tarik tanpa deposit. boleh tak dapatkan viva elite tanpa deposit,monthly payment selama 9 tahun? apa syarat2 yg perlu ada untuk 0 deposit ni?

  25. SAYA NAK BLI VIVA ELITE 1.0 MANUAL…SY NK PKAI GRAD SCHEME WITH 0 DOWNPAYMENT N 9 TAUN ANSURAN…BULAN2 BPE KNE BYR?APE DOC YG SY KNE BWK?..TQ IN ADVANCE..

  26. sy brmnat viva elite 1.0 mnual..n nk gabung gji ngan wife coz gji sy kecik je..mcm mne blh x?

  27. Sy skrg kja di sarawak blh ke sy nk bli kereta dr smenanjung dan dihantar ke sarawak…sy berminat viva elitev1.0….

  28. Salam En.Ihsan,
    Saya menetap di puchong, bekerja swasta (public listed company), basic gaji RM3ribu, elaun RM100, gaji bersih RM2780. Masuk bulan 10, gaji saya bertambah sekurangnya RM200 lagi dan berstatus permanent. Saya tidak mempunyai sejarah pinjaman bank. Hanya pinjaman PTPTN. Saya berminat untuk membeli viva elite 1.0 (auto). Bolehkah sy membuat pembelian 0 downpayment tanpa penjamin?

    • Salam,
      Sila lampirkan kepada saya bayaran bulanan untuk Myvi 1.3 premium (auto) dengan 0 downpayment untuk tempoh 9 tahun. Saya ingin membuat pembelian sempena promosi raya perodua.

      • Wasalam Hafizi, you boleh sediakan salinan IC, lesen, bank statement 3 bulan dan pay slip 3 bulan. Sila check email tuan utk dapatkan maklumat tentang bayaran bulanan bagi model Perodua Myvi 1.3 Premium. Thanks!

  29. Saya blacklist kereta. Sebelum ni loan RHB. Sekarang basic gaji rm1000 + 700 elaun tetap (bukan elaun kedatangan). Total RM1700 tak termasuk kerja lebih masa.
    Saya layak atau tidak nak apply??

  30. salam..kalau gaji basic RM 1453..nk wat full loan utk viva 850..0 downpayment..bulan2 kne brape ye?ade penjamin..boleh bg quotation x?

  31. salam, nak tanyer…saya nak beli viva 1.0 (A) ada discount tak??…gaji pokok + elaun dalam rm1100..ayah nak jadi penjamin..ayah seorang peneroka…agak2 lepas tak nak wat loan….lagi satu saya xada lesen…kalo downpayment rm1000 boleh??..agak2 berape m/pymnt???

  32. Salam
    berminat viva 1.0 auto
    gaji pokok 1700
    0 downpayment
    grad scheme
    lepas tak loan?

    • Wasalam nurul, yes, kami boleh dapatkan pinjaman bagi pihak you jika you berminat. You berminat utk dapatkan viva Elite 1.0 atau viva 1.0 basic? Jika you berminat, you boleh sediakan salinan IC, lesen, bank statement 3 bulan dan pay slips 3 bulan berserta dengan degree/diploma slip.

  33. Salam, saya bekerja kontrak dgn kementerian dan gaji bersih RM 2200. Saya brcdg nak beli kereta Viva 1.0 dgn d/pymnt RM 5000.Tempoh 9 thun. Masih perlukan penjamin ke? Boleh emelkan pd sya pengiraan/byran. TQ

  34. salam, saya grad tahun okt/2011..nk gune skim grad bole?so mnthly payment utk viva 1.0 basic auto brape ye.

  35. salam..sy berminat dgn viva 1.0 basic auto..sy masih bljr kt institut perguruan..elaun 1330 sbln.. saya lpsn degree grad taun 2011.. Saya brcdg nak beli kereta Viva 1.0 dgn d/pymnt RM 5000.Tempoh 9 thun. Masih perlukan penjamin ke? Boleh emelkan pd sya pengiraan/byran. TQ

  36. Assalamualaikum… Saya ingin membeli kereta viva 1.0 solid auto, saya sudah berkahwin, isteri tidak berkerja. Gaji basic saya RM1019 + alaun tetap RM120. Bila tambah OT tetap & sudah tolak KWSP SOCSO semua, gaji bersih saya dalam RM1500 – RM1700. Sudah 4 tahun 4 bulan berkerja (kerja kilang).

    Jika saya letak deposit RM5000, untuk 9 tahun, berapa bulan-bulan saya perlu bayar & saya tiada guna penjamin (sebab isteri tidak berkerja). Boleh lepas tak pinjaman saya ni? itu sahajalah saya nak tanya. Terima Kasih.

    • Wasalam adi, berdasarkan maklumat yang diberikan, kemungkinan besar you perlukan penjamin. Jika you tak nak cuba apply, kami boleh bantu. Kalau ada rezeki, ia akan lulus. You boleh sediakan salinan IC, lesen, bank statements 3 bulan dan pay slips 3 bulan.

  37. hi, sy cadang nk beli viva 850je. kalau d/pymnt dlm 3k..bulan2 brape ek..sbab sy tgk kejp harga tu kjap hrga ni..sy nk yg latest punya.. :)

  38. salam en. ihsan…sy ade sedikit kekeliruan…kalau apply car loan under graduated scheme, ade x bayaran lain yang ditanggung oleh buyer semasa sain agreement dengan bank?…harap en.ihsan boleh perjelaskan…terima kasih..

    • Wasalam, selalu nya, ada advance payment ketika sign agreement, meaning, bayaran bulan pertama, dibawa ke hadapan. Payment kedua akan start selepas 2 bulan you dapat kereta.

  39. hi ! Sy student n cuma bkerja part time ja.. Blh kew klau sy nk beli viva 660bx?

  40. hi, it seem that you are providing a good services, i would like to purchase a viva 850 (S) at the year end. My basic is RM2100 and i can pay a d/payment >RM3k. I would only like to have a 5-years loan. Any advice?

  41. that’s mean klau ada pnjamin, bru blh bwt loan ya?

  42. dewi03

    good morning im dewi here….i would like to buy viva car…..my salary 1300.00…my dowm payment 2000.00……can i buy viva car ?????? can you send me the quatation???????

  43. jaganatan……
    selamat pagi…saya jaganatan…..saya nak beli kereta predua viva….gaji saya 1300.00……deposit saya ialah 2000.00….saya boleh beli kereta viva ke???????can you example about car viva?????

  44. helo….i ask that car price….y nvr reply?????

  45. helo sy nk tnye…umo sy bru 20..gji sy 1800 tp sy gji cash.sy nk ambil viva jer..boley ker sy apply?tp sy xde garentor

  46. salam
    saya berminat untuk memiliki viva elite 1.0 elite standard dgn basic bersih gaji rm1.8k..tapi :
    nk buat 0 downpayment
    dan tanpa lesen

    boleh lepas tak loan?
    berapa saya perlu bayar tiap bulan?
    berapa nilai minima utk downpayment?

  47. basic gaji saya rm1335 after tolak smua. sy baru sahaja bekerja sebulan dan graduate pendidikan sementara menunggu posting kerajaan. bolehkah sy beli kereta viva elite 1.0. tlong emel details. thanx

  48. salam..sy berminat dgn viva auto..sy nk tnya, sy keje swasta baru dua minggu, gaji yg ditawarkan rm1200..so sy x de slip gaji lagi..kalau sy berminat, boleh ke tunang sy jadi penjamin? gaji dia around rm2500..
    soalan sy..
    1. ape yg perlu sy sediakan?
    2. sy di kelantan, ade ke dealer yg bole uruskan?
    3. sy nak guna skim graduan, boleh ke?

  49. saya nak beli viva 1.0, basic saya 1600, cuma masalah bank statement, epf statement ok…saya gaji saya kdg by cash, by cheque kena ada penjamin ke? saya nak bayar muka dalam 5k.

  50. assalamualaikum wbt.

    saya dah grad diploma 2010, boleh gunakan skim kereta pertamaku lagi ker? saya ingat nak ambik viva 1.0 basic.. 0 d?ownpayment. gaji almost 2000.. boleh emailkan quatation?

  51. Saya stay kat Johor Bahru, manakah branch mybest car dealer yg terdekat?

  52. hai.saya berminat dengan viva 660 Bx (S) manual.saya punya gaji bersih lebih kurang dalam rm1250.saya bercadang mahu bayar deposit sebanyak rm5000.sy dah ade lesen tp umur sy masih belum cukup 21tahun.adakah saya perlukan penjamin?

  53. I nak tanye,kalau viva auto 1.0,ada diskaun x? Basic sy rm 1800.downpayment dlm 4k

  54. Salam I nk tanya sy nk amik viva elite 1.0 auto…
    Baru lepas grad dan baru bekerja dgn basic 1.5K, layak ke sy memohon?,
    Lg 1 klu emak sy jd gerento tp ade ccriss bole apply ke?
    Emak keje govt

  55. salam, berminat dgn viva elite auto, gaji sy cuma 1k, jika sy nk bayaran bulanan cuma 300-350, berapa downpayment sy perlu sediakn..? selama 8thn

  56. kalau yang 0 downpayment mcmane erk??/

  57. slm,
    sya nk dptkan quotation utk viva AT (660/850/elite) but 0% downpayment pls…
    or ada x yg monthly rm300 n below (9yrs)? pls adv…
    tq

  58. kalau 0 downpayment kne ade pnjamin ke

  59. tpi sya bkn graduate

  60. hi, sy graduan yg bru bekerja dgn basic salary RM1.4k. brapekah byran bulanan utk viva elite auto@viva elite exclusive dibawah skim graduan jika sy memohon full loan utk 9 thn? boleh hantar quatation utk 2 model tersebut?

  61. ok… tlg bg quotation utk viva 850 / elite manual… last time admin bg sya yg AT kan… tq

  62. hello, i want detail for viva 850 (S) & (M), also for viva elite 1.0 (S) & (M)..
    thank you :)

  63. can u give me for both ?

  64. hai. saya ayen nak beli viva 1.0 auto elite 0 downpayment.Gaji saya 2 ribu,bila ditolak tinggal 1600. adakah saya layak dan berapa bulan-bulan saya kena bayar?

  65. hai..sy ayu,berminat utk mmbeli viva 1.0 auto standard..basic sy cma 1k shj..bleh ke klau kakak sy yg kerja kerajaan yg jd penjamin.dan sy bercadang utk mggunakan grad scheme.adakah scheme ni 0 d/payment n brapa anggaran m/payment..tq..

  66. hai…..sy berminat utk mmbeli viva 1.0 auto standard..basic sy cma 9++ shj..abang sy akan jdi penjamin,dia bekerja kerajaan.dan sy bercadang utk mggunakan grad scheme.adakah scheme ni 0 d/payment n brapa anggaran m/payment utk 9thun n 7thun..tq..

  67. hai.. sya azizi.. saya nk bli kete viva 660 ex. tp skarang basic just 900. mcm mane ea??

  68. salam..betul ke skrg ade promotion untuk viva 1.0 premium auto rebat rm3000… promotion ni sampai bila?? boleh 0 d/payment kew…tq..

  69. hi, I want to take viva 1.o auto , can you send me the quote .. thank you

  70. Kalau viva 660 Ex bayar dp 5k, berapa agak2 bayaran bulanan? Ada sebarang rebat tak sekarang? TQ

  71. admin nak tye ad buat skim siswazah tu tak? and lagi satu viva 850cc tu ad ke auto? please reply at my email arep_jaimie@yahoo.com

  72. admin, saya grad 2011…skrg bkrja tetap msuk 3 bln dgn gji berrsih rm1300 di kementerian pelajaran….layak kah memiliki skim kereta pertamaku? sila email TQ

  73. hi, saya nak tanya, bleh tak saya apply utk ambil viva 850(M)??saya da ambil sebuah proton Saga FLX s.e thun lepas (november) dan saya bercadang nak mengambil sebuah lg viva untuk bini saya thun ini…gaji kasar saya lebih kurang 4@5K dan bersih lebih kurang 2K…trima ksih

  74. Salam.sy b’minat utk beli viva auto 1.0.rebat perodua utk viva ni masuk x?klo ada berapa ye?boleh berikan saya quotation kat emel saya:izzekaylong99@yahoo.com.

    Saya seorg penjawat awam dgn gaji bersih RM1200 (setelah tolak bayaran bulanan asb loan & kwsp).sy mampu byr d/payment RM5K.bolehkah ibu saya yg bakal b’sara tak lama lg jd penjamin sy?

  75. hi, saya ingin bertanya… saya mula bekerja pada thn ini (2013) dan berminat utk beli keta viva elite 1.0 auto… basic gaji rm1200 (belum tolak caruman kwsp dll) adakah saya layak untuk membeli?

  76. hi…saya berminat dengan viva elite 1.0 (a) @ viva 1.0 (a). saya pekerja swasta dengan gaji rm1500 (belum tolak epf dan sokso) adakah saya layak bagi pinjaman 9 tahun dan downpayment 10% tanpa penjamin?

  77. hi..saya baru start kerja..gji dalam 1000 jerr…xtermasuk comision..basic 1000..saya nak dapat kan kereta..macam mana yer??1 lagi saya dalam proses nak amik lesen..

  78. saye nk tau..adakah layak untuk mbuat loan kereta jika name disenarai ctos? ade tunggakan dgn language phone..

    • Hi Nana, jika nama you ada dalam ctos, mungkin you tidak ada harapan utk dapatkan pinjaman kereta. Unless, kes tak berat dan dah settle. Kalau ada penjamin, ia lebih membantu.

  79. Salam. boleh tak lulus full loan jika saya tiada lesen dan epf sebab sy dah tamat belajar dan baru kerja di syarikat swasta. basic + komisen + elaun + ot RM1500-2000.

  80. salam..apa beza elite standard1.0 (a) dgn viva basic1.0 auto (basic color)? n brpa monthly payment utk kedua2 model ni? utk 9 tahun with 0 deposit or rm2k?

  81. basic Rm900. elaun tetap rm200. komisen Rm300 keatas. dan selebihnya ot.

  82. Assalamualaikum,gaji saya rm1239 lepas potong epf+socso..saya berminat dengan 1.0 Elite Exclusive (M) .. jika saya letak d/p 4k@3k berapa monthly saya? lepas ke kalau saya ambil 1.0 Elite Exclusive (M) dengan gaji sebesar tu?baru je grad 5 bulan..

  83. basic gaji 1800 tolak epf+socso=1600(ada buat personal loan&asb loab).bekerja selama 10tahun.

  84. Slam…..sy nk tanya lepas tolak epf n sokso…basid +elaun myak+tel+ot dlm 1500_1700….satu agi kalu penjamin bleh ke utk jamin 2 org bk adk pun perlukan penjamin sebab adk kerja kontrek sudah 2thn gaji adk dlm 17oo_1800

  85. Assalammualaikum… gaji bersih saya RM1100-1300 sebulan n saya juga ada buka kedai burger pendapatan seminggu RM 100-250… kereta apa yang saya mampu milik? harap admin dapat la bagi pandagan dekat saya…. sekian terima kasih

  86. Hello there. Interested with Viva Elite Auto. I’m working as freelance teacher, with average RM1800 – RM2200 every month. No payslip, just bank statement only. Lets say i deposit 10%, do i still need a guarantor? Thank you in advance.

  87. Salam..saya cadang nk keluarkan kereta viva elite standard. Gaji bersih rm1800..layak ke saya buat loan. Klau saya bayar down payments 5k berapa saya kena byr tiap bulan???

  88. salam.
    saya nk beli viva tp gaji bersih saya 1400,kena perlukan penjamin kn..penjamin kena ada gaji berapa pla?kalau nk amik viva elite lepas ke.
    boleh tk bg saya penerangan penuh tentang ne.terima kasih

  89. Salam ,

    Saya berminat dengan Viva 660 metalic, gaji bersih saya RM 1300..boleh tak kalau awak quote kan untuk down payment 0..Boleh ke kalau bayar bulan2 RM 300 ke bawah?

  90. Salam..sy berminat nk amik viva elite..tp gaji bersih dlm rm1200 shj…boleh x nk wat full loan? Dokumen ape yg diperlukan…

  91. Salam….sy berminat nk amik viva elite auto…gaji bersih hanya rm1200…boley x n dokumen ape yg diperlukan?

  92. Salam. Saya berminat Latest Viva S 1.0 auto -metalic. Gaji kasar rm1450 (bersih rm1300), Boleh kasi quotation untuk 2k downpayment. Ada free gift ape2? duit raya ke? ;)))TQ.

  93. salam..
    bln ni ada disc utk viva elite manual x?

  94. blh sya tahu bgaimna untuk sya memohom perodua viva 850 manual.sbb sya skrg berada di kelantan

  95. Assalamualaikum admin..maaf ganggu tika malam nie..na btny. sy msh pelajar lg..tp dlm masa yg sma sy pun kerja part time..sy berminat dgn viva elite 1.0 std manual..bleh admin bg quotation dia..n ad apa2 promosi tak ?sy bcdg utk byr dp 10%…n bpe kne byr blan2?jika sy perlu ad penjamin..apakn syarat2 layak utk jd penjamin?kalo penjamin gaji rm1500 bleh tak?..tq

  96. Sy nak tanya..kalau gaji 850-900, boleh ke guna graduate skim? agak2 loan lulus tak?
    Sy hanya nak ambil viva 660..
    dan kalau tak guna graduate skim, tanpa downpayment, boleh lulus ke?

  97. ok..kalau penjamin itu slain ibu/ayah boleh? cthnya tunang.. Tq…

  98. Saya berminat dengan viva s auto. Gaji bersih 1940. Ada buat pinjaman rumah rm250 sebulan.Saya boleh membayar pendahuluan sebanyak rm10k..Adakah saya masih layak.

  99. saya ingin bertanya kalau guna skim graduan, perlukan penjamin, apakah syarat2 penjamin dan dokumen yg diperlukan?

  100. salam, nak tanya, my mom penerima pencen RM1700/mo berumur 53 tahun,boleh tak dia loan kereta tanpa perlu bayar deposit? either viva or myvi auto..

  101. Hello, bolehkah anda send saya quotation for viva 1.0 auto basic? Bolehkah send saya document yang hendak sedia dan syarat syarat untuk apply loan Tanpa guarantor. Thx

  102. Salam,nak tanya,bolehkah saya buat loan dengan gaji saya rm1200 bersama payment rm3000 untuk membeli viva 1.0 auto basic.Bolehkah?

  103. Tolonglah,saya sangat berminat dengan viva 1.0 auto basic.Saya harap anda dapat membantu saya dalam hal ini.Please?

  104. Kalau pnjamin kita bapa saudara yg bekerja krajaan blh tak

  105. hey….sy bminat dgn viva 1.0 S….gaji brsh sy 1300..lau sy ambl fullloan & tanpa deposit,brp ccm yg sy perlu byr

  106. hai, sy berminat dgn viva S. gaji basic rm1450 dan kakak sy yg bergaji rm2.5k sbg penjamin. soalan sy, bleh x sy buat full loan n bpe lama mase utk mndpt kelulusan dari bank? hrp dpt mmbantu…tq

  107. hey….sy bminat dgn viva 850….gaji brsh sy 1300..lau sy ambil full loan tanpa downpayment? Berapa gaji penjamin minimum?

  108. ye…sy tnggl di bttrwrth n sy nak tau kalo sy nak beli viva 1.0(MT)….gaji sy dlm rm1ooo,boleh ke sy aply untuk beli viva..n wat full loan…mksud sy tnpa bayar duit muka….boleh ke?

  109. loan lepasan dploma.. tiada lesen memandu.. bole loan ka? guna lesan ibu

  110. salam. i’m interested to buy VIVA S. and i know i need a guarantor since i’m still studying. i just want to ask, how much i should pay for the first time payment + insurance if i take full loan. thank you. :)

  111. opps…lupa…9 years loan.:D

  112. Hi, I am Ramesh – INDIAN Nation(Migrant) working in Kuala Lumpur, Marketing professional Pay RM 3K per month.

    I am looking for a CAR with out any down payment on Monthly Installament only .
    I would like to pay monthly.

    I am holding Malaysian Driving License and my present professional working visa valid untill Jan 2014, will extend 2 more years.

    Kindly advise me if you have any

    Thank you

    regards

    Ramesh

    012 – 9700385

  113. hi, i have interest to buy the VIVA S, my monthly salary is RM2k. if i wish to paid RM3500 as down payment, and installment by 5years or 7years, what are the interest rate.
    is it i has the qualify to apply the full loan and which bank interst rate will be more lower.
    thanks

  114. ada showroom kat negeri sembilan tak?kalau d/payment 1.5k atau 2k…boleh?

  115. Hi..saya bercadang untuk beli viva elite exclusive / premium…saya bekerja xsampai sebulan lagi.gaji basic saya 2.4k…untuk pengetahuan,sekarang saya masih blom permanent lagi.after 6 bulan baru jadi permanent.adakah saya layak untuk beli menggunakan skim graduan?

  116. Hi, saya bercadang utk mbeli Viva 1.0 Elite (M) Auto. Basic gaji basic rm1500. Kalau nk apply under skim graduan boleh x?

  117. salam sy bcadang nk ambik viva 1.0 S series Auto 0% downpayment….tp y xde slip gaji sbb kerjasendiri yg ade statment current acc…camner ye bole buat loan x…

  118. salam sya nk tnya byae mka zirokn….klau sya nk byr mka 2000 untuk vivi 660 bln2 bpe erk…

  119. Is there any promotion for perodua viva auto in december 2013 ? Let me know for full loan .

  120. hai.. sy nak tanya.. kalau sy nak beli viva 1.0.. tapi basic hanya rm9oo then sy
    nak byar deposit dlam 4k.. layak ke??

  121. hai.. sy nak tanya.. gaji bersih sy adalah rm900.. sy amat memerlukan kenderaan utk sy bekerja. boleh cadangkan pada sy kereta yg boleh sy ambil dengan bayaran bulanan yang rendah dan 0 down-payment.. klu mengenai penjamin sy ada abg yg bekerja swasta tp gaji bersihnya adalah rm1100.. bolehkan abg sy menjadi penjamin sy? sy memerlukan kereta auto kerana kerja sy memerlukan sy untuk sentiasa bergerak dari satu destinasi ke destinasi yg lain. boleh bantu sy? Sy tinggal di alor gajah, melaka.

  122. hai.. sy menetap di sarawak. saya dah setahun bekerja dgn basic gaji sy cuma RM1350 (lepas tolak epf & socso) dan bukan kerja tetap (kontak). Adakah sy layak utk apply viva 1.0 dengan 0 down payment? sekiranya perlukan penjamin, apakah kriteria penjamin yg sy perlukan?

  123. salam..saya berminat untuk membeli kereta..basic gaji saya 1200 dan bersih boleh dapat 1040..saya ada penjamin tapi bukan dikalangan adik beradik / ibu bapa..boleh ke saya dapat full loan dgn monthly bawah 400..kereta apa yg sesuaidgn sy? please advice..thanks..

  124. as salam,
    sya baru keluarkan krta proton dan blm smpai 1 thn. kalau sya nak loan @ tread-in dgn viva elite, boleh x? mcm mna cra2 nya dan dkmn apa yg d perlukan?

    • Nak tanya kalau saya minat myvi 1.3 (auto) atau viva elite (1.0) tp baru mendapat pekerjaan dengan gaji 2000 (blum tolak kwsp) boleh ke? bolehkah saya guna surat tawaran kerja shj sebb kerja skrg gaji cuma rm1500 shj. brape rebat untuk model2 tersebut? brape muka kene byar selepas tolak rebat untuk 9 thun pinjaman. saya lebih minat myvi kalau boleh

      On Mon, Apr 7, 2014 at 9:26 AM, Malaysia Car Dealers wrote:

      > Fatimah Mohamad commented: “as salam, sya baru keluarkan krta proton > dan blm smpai 1 thn. kalau sya nak loan @ tread-in dgn viva elite, boleh x? > mcm mna cra2 nya dan dkmn apa yg d perlukan?” >

  125. Hi, umur saya 22 dan saya beminat untuk beli kereta VIVA 1.0 EZ BASIC (A) dgn 10% downpaymnt tapi saya xde guarantor. Gaji bersih saya $1900. Boleh ke saya dapatkan kereta tersebut tanpa penjamin.?

  126. salam..sy berminat viva 850..gaji bersih saya rm1300++..adakah saya layak untuk dapat full loan?

  127. HI,
    sy ira.b’umr 20thn.gji sy 1k+ot-epf-scso=1.4k.adakah sy layak utk m’beli Viva S series? n ayah sy tlh b’sara dlm sektor krajaan?adakah sy layak m’buat loan?brape mnthly yg prlu sy byr?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 711 other followers

%d bloggers like this: