324 Comments

Proton Saga SV | Price & Promotion 2013


Proton Saga SV

Proton Saga SV - Price List 2013. This is the latest Proton Saga introduced by Proton which is deemed to be the cheapest variant offered by them. Below is the price and monthly installment for each model:

Proton Saga SV  OTR Price  10% Down Payment  0% Down Payment
 1.3 Manual (S) RM 33,438 RM 351 RM 390
 1.3 Manual (M) RM 33,888 RM 356 RM 396
 1.3 Auto (S) RM 36,438 RM 383 RM 425
 1.3 Auto (M) RM 36,888 RM 388 RM 431

Six colours are available for this model which include Solid White, Elegant Brown, Tranquility Black, Fire Red, Genetic Silver and Blue Rock. Purchase this model from our Proton Authorized Dealer and enjoy more free gifts! Call us at 019-3559448 and please download your quotation at Proton Saga SV Price Quotation.

About these ads

324 comments on “Proton Saga SV | Price & Promotion 2013

  1. Berapa minimum salary diperlukan untuk 1.3 auto metallic tanpa pnjamin. Tq

  2. What about the payment plan which is RM250 as featured on the ads?

  3. ni saga baru kan. klu 0 d/payment boleh ke utk auto..sy basic RM1800.

  4. Can u list the accessories given for saga sv compare to flx 1.3 standard manual?

  5. Saya umur 60 tahun. Boleh buat pinjaman lagi? Saya adalah pesara kerajaan

  6. saya dh pnh wat loan keta.dapat dlm 26 rbu.layak x tuk dapatkn saga ni.d/pyment nk bpe?

  7. klu i trade in keta nie ngn viva auto how? is it the right decision?

  8. blacklist boleh tak buat… pinjaman kereta..

  9. tolong emailkan saya details mengenai saga sv auto dengan kadar yang segera kerana saya berminat.

  10. saya berumur 20 tahun gji bersih saya 1200 kalau 0 downpayment boleh tak

  11. sy berumur 27 tahun, gaji bersih 1200. klau sy nk bli saga sv ni dgn 0 d/pymt bole dpt ker?

  12. email saya procedure untuk trade in…viva 850.no plate PHU manual

  13. saya gaji bersih 2.2k kalo nak 0 downpaymnt bole ? sila emailkan ape yg perlu n proses dia . sgt sgt urgent

  14. saya gaji bersih 2.5k-3k kalo nak 0 downpaymnt bole ? sila emailkan ape yg perlu n proses dia .

  15. Gaji basic saya 2k. Evry month bersih slalu dapat 2.3k…apa yg perlu if saya nak buat full loan.thanks

  16. Ello…kalo nk loan dlm 5 atau 7 tahun bole ke?plis email monthly installment..sy fresh graduate bru kerja gaji 3k

  17. hai..i nak tanya kalau my wife kerja basic rm1k then i meniaga sendiri pendapatan dapat rm1k+ boleh buat ke..boleh dapat ke kereta saga auto..

  18. sy bmnat utk mbeli saga SV..leh pm harga tuk 100% & 90%..cmne plak gn loan? bank ape yg leh apply? basic sy 2.1k. umur 26 thn…nk urgent info.thanks

  19. proton ada buat rebat utk kereta proton x? sebab kat rumah ada proton saga lama, saya ingat nak rebat kereta tu untuk dapatkan saga sv

  20. this is my first time untuk beli kereta..saya berminat untuk beli kereta saga sv nie. so kena booking dulu ke? or just walk in to nearest show room proton ?

  21. sya brminat…gaji bersih sya 2500…so blh buat full loan tak…

  22. saya tinggal kat area sabah…govt-servt….boleh uruskan juga ke?…boleh tolong emailkan maklumat mengenai kreta ni x?…and kalau saya nak trade-in wira sedan blh tak?…wira sedan dah habis bayar..

  23. klu 0 dp/mnt. ada kua duit ke tuk booking keta.tuk dptkn 0dp/mnt bpe minima gaji?.

  24. salam.. saya dgr bank interest akn naik by july 2013 ni.. i ade la rase nk bli saga sv ni.. tp gji i rm 1650.. utk full loan lepas x?? i cume terikat 1 loan dgn bank.. tp monthly xtggi la.. lagi satu.. i ade la black list dari tm ngan digi.. boleh apply ke??

  25. may you provide the difference between previous proton saga flx specs and this new proton saga sv?

  26. slm..saya ada kereta lama toyota se limited…saya nak tukar dengan saga sv.mcm mana….saya ada terlihat bayaran utk saga sv serendah rm250 sebulan

  27. Saya ada satria Neo 1.6M. Kalau saya mahu trade in dgn Kereta ini boleh. Baki loan masih ada 25k

  28. gaji bersih saya rm1300..adakah saya memerlukan penjamin?dan boleh x beritahu apa ciri-ciri penjamin yang diperlukan?

  29. Hi.kalau gaji rm1200 0/dposit blh x full loan.dan dkomin yg d prlukan apa ya?

  30. Salam’alaik..

    Mohon emailkan details utk :

    Pemohon Gaji RM1280 (Basic), penjamin basic RM2,200.. Tp penjamin dah pernah buat loan kereta & peribadi.. Buleh apply x?

    ***Nak tau klu nk dapat harga RM250 sebulan tu macam mane yea?

    Terima Kasih..~ ^_^

  31. hi~0%down payment sy basic RM2.3K can buy this car?full loan~

  32. boleh tak bagi quotation full loan untuk pekerja swsta yang gaji basic rm900 shj….for flx sv manual…ade penjamin gov servant….

  33. heloo,,boleh tak sya trade in viva 660 manual dngan saga sv nie..gaji pokok sya rm900 shj..tapi ada overtme smpai la 1200..

  34. down payment 5k, 9yrs loan, how much monthly payment?

  35. Salam. Minta emailkan quoatation for the New Saga SV Auto. Thanks.

  36. sy fresh graduate so boleh x sy nk beli saga sv nie??? klow x boleh, mcm mne procedure utk sy nk beli kereta nie??

  37. Email kan saya price tuk saga sv with 0 downpayment..da free gift pape ✗ klu amik saga sv ni

  38. saya berminat dengan saga sv manual saya nak tahu perlu ada downpayment ke ?

  39. bole emailkan saya qutation tak ?

  40. hai … kalau i nak tanya pasal quotation 2 boleh emailkan tak x untuk 0 down payment dan 10% down payment?? btw i nak trade in i punya viva hampir 5 tahun da .. dan gaji bersih i rm1500.00 selepas tolak semua sekali. thanks :)

  41. bley email kt saya plan tu 0 down payment, 10% downpayment dan paln rm 250 lam iklan…spec kereta skali

  42. Kalau saya mahu trade-in Kancil 850EZ year 2003 (tiada loan), berapa boleh dapat?

  43. 1. hai..sy nk tya klu gaji RM900 blh apply ..sy masih blh x di consider fresh graduate.( grduate april 2013.

  44. hi, if i pay RM5000 for d/p, how much i need to pay for 9 years duration installment for both metalic manual n auto?

  45. Can i get the quotation for full loan with basic 2k, private sector workers. Thanks

  46. hai, i punya gaji bersih 1.5 – 2.2k , i cadang nak beli kereta saga sv ni dgn down payment 5k agak2 monthly kena byr berapa ye? email me pls, further info anything regarding sv saga that i should know.

  47. hi.. kalau nak trade in perodua kelisa 1.0 auto boleh ke.? bulan 8 2013 ni dh habis bayar..

  48. Salam.

    Gaji bersih 2.5k, umur 26 tahun. tak pernah buat pinjaman sebelum ni. Boleh emailkan quotation untuk Model Proton SV CVT Metallic. 0 downpayment with 5/9 years installment.

    Thanks :)

  49. Salam..

    gji bersih sy 1800, tp xd penjamin. boleh ke wt loan utk SV manual?

  50. hello, i’m interested with saga sv, auto (M)…how much DP i must pay i f i want my monthly installment around RM200-RM250..please help.. :) thanks

  51. sekiranya saya hendak bayar down payment sebanyak rm3k.. berapa perlu saya bayar bulan2.. tq

  52. hello, sy berminat dgn saga sv, auto (M). sekiranya sy byr 5k sbg down payment, berapa anggaran bulanan..tq

  53. Sy brumur 27 thun kerja swasta basic sy 900,, total gaji bersih lpas tolak epf ngan sosco rm15++ bley apply tnpa pnjamin ker saga sv manual?

  54. quotation for saga sv plz?t.q

  55. Salam, klau gaji bersih rm1300 nak amik saga sv auto layak tak. D/p rm5000.. dan tak pernah buat pinjaman mana2 bank lagi..

  56. salam..gaji bersih saya 1300..kalo nak amik saga sv manual, downpayment rm4000, kena ada penjamin juga ke? layak or x? bulanan kena bayar brapa?

  57. boleh emailkan saya plan installment semua? yang rm250 tu macam mana pula? tahun depan naik ke rm350 tu macam mana?

  58. salam.
    gaji bersih saya 1800,boleh ker dapat 0 d/p dgn tanpa penjamin.Boleh ker dapat full loan untuk sv auto?.tq

  59. Hi, I would like to enquire about Proton SV CVT RM36,888. down payment 10%, 9 years. May I know what is the interest rate for this? and the installment.

  60. salam encik , saya berumur 20tahun . berminat nak beli saga SV auto , bekerja sendiri, gaji anggaran RM1600 – RM1700 Sebulan, 10% downpayment layak ke untuk mendaptkanya if tanpa penjamin .? TQ :)

  61. Salam , boleh saya tanya kalau nak beli saga sv 1.3 auto (s) kalau x da slip gaji macam mana ?

  62. Hi, I would like to enquire about Proton SV CVT RM36,888. down payment 0%, 5, 7, 9 years. May I know what is the interest rate for this? and the installment.

  63. Saya berumur 21 tahun gji bersih saya 1200 kalau bg 10% downpayment boleh tak.
    Im fresh graduate baru krj 3 bln

  64. salam encik , saya berumur 20tahun . berminat nak beli saga SV auto , bekerja sendiri, gaji anggaran RM1600 – RM1700 Sebulan, 10% downpayment layak ke untuk mendaptkanya if tanpa penjamin .? TQ :)

  65. Nak quotation jugak boleh?. Sy nk deposit 15%.. saga sv auto metal.. gaji basic 1.6k.. pnjamin pesara krajaan bole tak?. Interst loan n monthly installmnt agak2 berapa ye?

  66. hi saya baru sebulan berkerja…. Gaji saya rm 1.7 k.. boleh ke saya ambil saga SV (auto) dengan 0 d/pyment.

  67. hi saya ingin tahu boleh ke apply loan utk proton sv……..saya xde penjamin dan gaji bersih rm1365 shj…. dan berapa d/p maximum perlu utk lulus loan drpd bank….kalau boleh la..

  68. apa yang perlu saya buat untuk dapatkan saga sv ne.. saya nak gunekan penjamin dan saya masih student, kalau saya buat downpayment 4000~ RM 5000 berapa saya perlu bayar monthly, dan service warranty

  69. Gaji bersih saya 900,wife saya pun 900. Boleh ke buat full loan?

  70. To admin,

    hi, sy berminat. gaji basic rm1600 ( masuk bank ) + allowance & claims rm950 ( paid by cash ) tapi nama sy kene CTOS atas telco ( P1w1max ) & takde lesen. boleh apply ke ?

  71. saya mempunyai kereta saga blm auto m line tahun 2008 dan bayaran ansuran RM450 sebulan selama 9 thn.jika saya hendak trade in kepada saga sv auto,adakah saya perlu menambah deposit dan berapa ansuran bulanan saya perlu bayar?boleh tak email detail kepada saya?tq

  72. saya mempunyai housing loan,saya salary basic RM 2700, nak apply 0% down payment utk 9 tahun (saga sv 1.3 Manual (S)) but not under Graduate Scheme Car Loan, blh tak?

  73. sy nk apply SAGA SV 1.3 AUTO..saya gaji basic rm1100 but with OT boleh dpt rm1400-1500..gerento kakak saya,gaji bersih dlm rm3200..tp sy xde lesen n guna lesen dia..pmbelian atas nama saya..full loan boleh lepasker??

  74. as-salam.
    macam mana pula bagi mereka yang bekerja sendiri/peniaga untuk mohon kereta saga sv ni? emel ye.

  75. Hi…saya baru keja 2 bulan di sektor swasta….gaji bersih around 1900… boleh ke saya apply saga sv auto (solid) dengan 0 downpayment?

  76. hi, gaji saya RM 1800, layak x klu nk apply keta 0% downpayment..saya berminat nk tahu :)

  77. baru bekerja gaji saya RM 1500 dan dalam masa yang sama merupakan pelajar tahun akhir degree..
    Saya juga mempunyai diploma.
    layak x klu nk apply keta 0% downpayment..
    saya berminat nk tahu untuk Proton Saga SV 1.3 Manual (S).
    mohon untuk bagi butiran yang diperlukan dan
    bayaran bulanan..

  78. salam saya nak tanye..basic gaji saya 900 tp masuk ot n lain2 dalm 1500 – 1600 sahaja..saya jugak ada diploma.blh tak saya nk beli saga sv nie.?. umo saya 24 tahun…. saya nk downpayment rm 2000

  79. salam,pls send me the quotation..tq..

  80. Salam, saya berminat dgn saga SV 1.3 auto, boleh x bg saya detail or quotation dye ?

  81. Hi, I would like to enquire about Proton SV CVT RM36,888. down payment 0%, 5, 7, 9 years. May I know what is the interest rate for this? and the installment.
    how about monthly 250?

  82. SALAM..

    SY NK TANYA KALAU BASIC DALAM RM 1285 LEPAS X WAT FULL LOAN? N PENJAMIN SYA LETAK AYAH SAYA PENEROKA FELDA.. BLH X MCM TU?
    N MONTHLY BRPE SY PERLU BYR UTK 0 DOWN PAYMENT?

  83. Salam saya nak trade in kereta viva 850 kepada saga sv ni…macam mane yer prosuder dia…utk makluman saya telah bayar di bank slme 4 tahun..

    dan saya nak tnya lagi..kalau saya trade in ..kereta saya kepada saga..adakah saya perlu mambayar semula saga tersebut slma 9 thn balik..ataupon tahun tu akan berkurangan,,harap reply cepat..sbb saya mmg berminat..tq

  84. saya pekerja swasta dan gaji 2k… dan berminat utkmembeli proton saga sv 1.3 mnual.. leh hantar quotation n detail x,,, ? kena ade penjamin jugak ke? berapa interest kereta ?

  85. sy baru 21 thn , baru krj 3 bln, gaji basic 1200. klu bayar 10% deposit. i boleh dpt beli ke…. adik bole menjadi penjamin ke, umur adik 20 gaji basic dia 1000.

  86. salam saya bminat dgn saga sv ni tp basic gaji rm900 campur OT ble dpt samapai 1.5k adakah saya masih prlukn penjamin?

  87. salam saya brminat dgn saga sv ni tp basic gaji 900 campur ot boleh dpt 1.5k..adakah saya madih perlukn penjamin?

  88. salam sya berminat dgn saga sv tapi gaji bersih rm900 lps tolak rumah dan bole ke suami saya jadi sebagai penjamin jika gaji bersih dia rm1400?

  89. Hai.,.sya ada produa kembara,blh trade in ka gnti dgn saga sv?pkeja swasta blh apply ka klu gaji basic rm900 n bgimana mau dpt byaran bulanan rm250?

  90. Please email me the quatation

  91. hi,gaji bersih saya 1.4k. saya bole buat down payment rm10000. boleh bagi quotation x?kalau boleh,saya tak nak penjamin… macam mana ya?thanks. please email.

  92. hai gaji sy 1300k lpas tak kalu sy beli saga SV..lg satu sy nk tanya pasal bayaran bulanan yg RM250 tu mcm mana yer..leh explain tak..

  93. Hi . What is the current interest rates for proton sv auto (m) with down payment rm 3000 ,for 7 years and 9 year? When the car is available , if start booking now?

  94. Proton Saga SV 1.3 Auto (M)

    RM 36,88,kalau beli cash ada extra rebate? Berapa lama kena tunggu untuk kereta sampai?

  95. 65 year retired tapi ada income sendiri dalam 4K dari shop and house rental collection
    boleh dapat loan? kalau monthly installment RM300, D/P kena bayar brape? perlukan penjamin?

  96. Saya berminat dengan saga sv ni…. kalau saya mahu loan tanpa deposit… layak kah? Dan saya gaji secara tunai bukan melalui bank…. gaji saya rm2100…

  97. Kalau penjamin tu sudah loan rumah dan kereta boleh kh dia jadi penjamin…. dan bkn ahli kluarga… apa saja dokumen penjamin yg diperlukn

  98. hey..sy na amek saga sv auto la. tpi basic gji 1000…then sy tader lesen kereta . so boleh ke na amek kereta ? penjamin tader mslh .

  99. sy bole amek kereta tu dgn 0% d/p tak ?

  100. kalau tiada slip gaji cam mana?saya cuma ada trading lesen ja.boleh bagi quoatation

  101. Nak tanya, kalau nak trade in myvi ambil saga sv boleh ke? prosedur mcm mana?
    Gaji basic 900 + OT = 1100++ lepas x?

  102. Nak tanya jugak ni,
    kalau basic RM1400 lepas tak loan untuk 1.3 Auto (S) ?

  103. Nak tanya jugak ni,
    kalau basic RM1400 lepas tak loan untuk 1.3 Auto (S) DP20% ?

  104. saya nak trade in dgn savvy AMT tahun 2007. berapa tuan bole amik utk savvy?pastu nak top up loan utk beli saga sv n settle kan savvy bole ke?hutang savvy dgn ambank ade lg RM17,000 lebih.

  105. Saya nak bersara lagi 4 tahun bolih lagike.paling cepat dapat kereta berapa lama untuk sv cvt.kalau trade in kereta wira se tahun2003 berapa boleh bagi.

  106. Saya salary basic RM1400. Ada elaun tmbhan RM300. Tp elaun tak masuk bank dan dapat cash. Berminat nak ambil saga SV 1.3 boleh ker?

  107. As`kum tuan
    Saya berminat dgn saga sv (A)
    gaji bersih dlm rm1k
    saya letak downpayment 10k
    boleh ker?
    berapa bayaran bulanannnya utk 7thn / 9thn
    kereta SV nie ada stok lagi ke?

  108. salam,gaji saya dlm rm2000 and wife dalam rm1800..
    ada saga blm da pkai 4tahun tapi nak trade in..
    nak buat 0/dwpayment..
    tapi saya xder lesen..
    boleh apply ker..?

  109. assalamualaikum..
    sy berminat nk bli kete saga tp nk tau mane yg baik samada sv atau flx?
    gaji sy 1500. sy nk wt 0/dpment, bpe monthly instalment die ek?
    sy kene ada penjamin yg mcm mane ye?

  110. sy tentera.gji brsh 1300.elaun 490.layak ka sy nk bli prtn sv.tp sy blum ada lesen.btl ka skrg ni krta sv xda stok d sbh

  111. hye.. umur sya 21 n gaji sya rm1200 boleh ke sya beli kereta tanpa mengunakan penjamin… lgy pun sya adew jugak buat kerja laen…

  112. hye.. sy nk apply sv nih .. gaji 800. tmasuk komisen dan elaun rm1800 sbln . tapi epf ptong dari basic gaji 800. gaji by cash, ada lesen, ada pjamin keje gov. gaji 2800.. agk2 lps x

  113. basic 1100 boleh lepas tak untuk kereta saga sv auto…penjamin basic sama juga…

  114. nk tanya… Rm388 installment tu utk berapa tahun punya loan? Dan juga jika sy byr dp rm5k utk 1.3auto M, berapa pula monthly installment for 5,7 &9 yrs. Thk u

  115. hi..nk tanya..klu mak saya nak beli kereta under nama dia tapi guna lesen saya boleh ke?

  116. nk tnya … gaji bersih saya 2.5K + OT 1.5K… saya dah ada 2 Loan kereta byr bulanan RM410.00 + RM 650.00 … bleh ker nk wat loan untuk saga sv..

  117. salam. saya xde payslip, tgh study, so x leh guna skim graduan kn? em so sy guna bank stament je 3 bulan coz xde payslip n kwsp, gross income 2000, net income/saving 1000 each month. no guarantor. nak amek saga sv untuk bulanan serendah 250. is it ok?

  118. sy fresh graduate and baru nak mula kerja dgn basic rm3000, tp kontrak 2 tahun. sy berminat nak beli saga sv ni without downpayment, boleh ke? boleh bagi details harga and syarat2?

  119. Jika sya n suami gaji bersih campur 1580blh ambil tak keta saga sv ni

  120. Will there be any further discount if payment made in full for the PROTON SAGA SV (manual).

  121. Salam.. saya masih belajar dan habis pertengahan bulan 11 ni.. 0 downpyment cmne? rm250 sbulan gk ke?

  122. salam. sy umur 20. gaji bersih 1.6k.. mampu atau tidak? sy ingin membeli untuk mak sy..

  123. salam. saya students master dan juga bekerja sebagai RA dengan gaji RM1200 dan dapat pinjaman MARA sebulan 800. boleh tak saya nak apply loan kereta tanpa guna penjamin?

  124. Proto kalau blaklist ctos blh tak

  125. saya berusia 23thn..basic gaji rm1500..klu nak beli saga sv ni mcm mne? kalau takde penjamin boleh tak?

  126. hai,

    i have few enquiries…

    1. Saga FLX ada promotion for this month?
    2. what are the differences for Saga SV, Standard & Executive in terms of specs/accessories/promotion.
    3. how much would be the downpayment to get monthly commitment below RM400 for Saga FLX 1.3 Auto Metalic (SV,Standard,Exec)

    Thanks in advance.

  127. Hi sya brminat dgn saga flx gaji bersih rm 850..sya juga lepasan graduan.

  128. Hi hanim, you perlukan penjamin jika you berminat utk dapatkan kereta tersebut.

  129. Hi.. sy berminat nak beli saga sv ni. basic gaji rm2000 & gaji bersih rm1700. Lepas tak tapi sy takde lesen. lg satu kalau nak yang monthly rm250 tu macam mana

  130. hello sy berminat dengan kereta saga sv manual basic sy hanya 1100 blh ke sy dptkan full loan or byr muka 10% dan sy nk gnakan adik ipar sy sbagai gorento..and klu lulus full loan pembayaran bulanan still 250 atau akn berubah..

  131. hi, sy pelajar universiti. sy berminat nk menggunakan saga sv. saya ada income bulanan 1500-2000 sebulan. bgaimana cara utk dptkn kreta tersebut tnpa guarantor?

  132. Hii, sy pelajar universiti.
    Berminat nk menggunakan saga sv.
    Income bulanan 1000-1500 sebulan dan mempunyai pay slip.
    Bagaimana cara utk mendptkn kereta tersebut? still perlukan penjamin ke?

    Thanks in advance

  133. Hai, sy berminat nk beli kereta 1.3 Manual (M)..basic rm1800, bersih rm1k++..klu bole xnk guna penjamin…

  134. Salam. Gaji bersih saya 1670, kalau nak buat 0% dp tanpa penjamin, and guna offer letter, boleh ke? Sebab gaji bulan lepas ada deduction

  135. salam tuan.. sy gaji basic rm1100..klu campur OT dan elaun dlm rm1450.. boleh apply utk saga sv tak tuan? layak ke? klu d/o rm2500 boleh?

  136. bg student. blh dpt full loan x? and brp ansuran bulanan ? 1.3 Manual (S)

  137. Salam,, sy nak tnye if bru keje 3 bln lbih basic 900 boleh dpt full loan x? Penjamin ibu saya,,urgent..

  138. basic gaji sy rm1400 dan plan nak amik saga sv dgn 0 d/payment … boleh ker?

  139. Hello. Perlu buat loan if 0% dp?

  140. Saya staff swasta. Gaji bersih dalam RM900++ after deduct kwsp +sosco+EPF..Boleh tak saya memohon untuk pembelian kereta SV..? nasihat please..;)

  141. saya ada dengar saga yg monthly just 250….mcm mn nk dptkn harga yg mcm tu…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 711 other followers

%d bloggers like this: