717 Comments

Proton Saga FLX


Proton Saga FLX Price List 2013 :
Senarai Harga Proton Saga FLX 2013 :

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
Standard 1.3 (S) Manual RM 38,361 494 403
Standard 1.3 (M) Manual RM 38,811 500 408
Standard 1.3 (S) CVT RM 41,361 533 435
Standard 1.3 (M) CVT RM 41,811 539 439
Executive 1.3 (S) Manual RM 42,161 543 443
Executive 1.3 (M) Manual RM 42,611 549 448
Executive 1.3 (S) CVT RM 44,761 577 470
Executive 1.3 (M) CVT RM 45,211 583 475
Executive 1.6 (S) CVT RM 49,449 637 520
Executive 1.6 (M) CVT RM 49,899 643 524

Calculations are made based on 10% down payment and average interest rate of 2.7-2.90%. The prices exclude any discount promotion available at the time being. The lowest interest is from 2.85%, depending the customer’s eligibility. Prices are also subjected to change without prior notice. Do call us at 019-3559448 for more information.

Proton Saga FLX Brochure : (Click to view larger)


Proton Diskaun 2012, Proton Saga FLX, Promotion April – May, Proton Saga 2012, Proton Saga SE, Proton Saga Promotion 2012, Proton 2012, Promosi menarik, Promosi terhebat 2012, Proton Saga 1.3 Executive, Proton Dealer, Proton Promosi, Harga Proton, Harga Proton 2012, Proton Edar, Proton Blogspot, proton, buy proton, proton sales, proton sales 2012, proton latest promotion, Proton Cars, Kereta Proton

717 comments on “Proton Saga FLX

  1. is ur price is included with insurance??

    • Yes audi, it is. OTR Price means On The Road price, inclusive of 1 year insurance + Road Tax (everything). You don’t need to pay any extra money out of pocket.

      • Salam,sy nur.. Saya kerja swasta,sudah ada lesen L,sdg tunggu lesen P.Gaji saya bersih rm1500 masih lag dlm contract,permanent end of this year baru akan include other allowance for transport+house and etc around rm600;rm900.Kalau saya deposit rm6000-rm7000 utk kereta saga FLX 1.6 SE monthly rm berapa 9tahun or 7tahun?terima kasih.

      • Hello I am as. Is it possible for me to buy a car with 0 down payment? Monthly net pay is 1850. Do I need guarantor? This is my first car. Is there any fees I need to pay such as insurance or member fee?

      • Hi Azuwa, yes you are eligible. Kindly let us know which model of Proton Saga you are interested with. you can reach us at 019-3559448 for more information.

    • I want to buy Standard 1.3 (S). Salary RM2.2 k per month. Interested to get full loan. What is the quotation ?

  2. is the price same for Kuching area?? can we do 0% down payment??

  3. Im a fresh graduate who not earning formally, i give tuition and earning. can i apply for the loan?

  4. salam… kalau ada mslah dgn ctos boleh apply loan x…

  5. deposit brp ek???

  6. hello boss.saya kerja gov.gaji saya bersih campur elaun just 1500.kalu saya deposit rm3000 utk kereta saga FLX 1.3.monthly rm berapa 9tahun or 7tahun.lpasx

    • Salam adzham, pihak kami boleh cuba dapatkan pinjaman bagi 9 tahun. Boleh sediakan dokumen salinan ic, lesen, pay slip 3 bulan dan bank statement 3 bulan.

      Hubungi kami di 019-3559448 untuk membuat temu janji.

      Model: Saga FLX Auto Standard
      Downpayment: RM 3,000
      Interest: 2.9% (anggaran)
      Monthly: RM 448

  7. As salam….saya sekarang pakai Viva manual 850. kalau saya nak tukar saga flx 1.3 executive (solid & manual) bagaimana?

  8. Hi, i juz wanna ask u how much is minimum salary to apply for model Saga Executive 1.6.Thank you.

    • Hi Jaja, it depends on your working status, the company you are working at, your down payment, etc. On average, bank would want you to have at least RM 2,000 nett pay. Let us know if you would like to purchase from us.

  9. Hi Guys, Me again and it’s confirmed. I want to get the saga flx se 1.6 @ RM 49,899 under 9 years loan.
    No downpayment if possible.
    I dont have a degree but my basic is 2k and my monthly bonus is between 300-600 every month.
    Is it possible for you to assist me to apply for the loan?
    -What documents do i have to submit and how do i submit them to you?
    -What are the promo/discounts and freebies that comes along with the saga?
    -how long is the current waiting time for the car? Cos i would need it maybe near the start of July.
    Thx!

  10. hi…im miss yee…i want to ask, if i want loan proton 1.3 standrad auto how much at montly loan?my salary is 1.5k..need downpayment how many?1k or 3k?if without downpayment can?

    • Hi miss yee. We would advise you to pay a higher down payment (3k if possible) as it would help you in getting an easier loan approval. Kindly give us a call at 019-3559448 for more information.

      PS: If you would like to make a full loan, we can apply a loan under graduate scheme for you.

  11. Salam bro…..harga takkan xbleh kurang kot…..xkan xde rebat utk kakitangan kerajaan…..

  12. I want to get the saga flx se 1.6 @ RM 49,899 under 7 years loan.
    I will may be try to pay downpayment 20-25% if possible.
    I m currently earning basic salary at 1.4K every month.
    can you guys let me know which bank is currently offering the best interest rate.?
    is there any chance to get the interest below 2.5%

    • Hi Magaleswari, no bank would offer you such interest rate. It is only offered for non-local cars. The best interest rate we got was 2.8% but the average is 2.8-2.9%. Based on your basic pay. 20-25% down payment is required otherwise you would need to provide a guarantor. Kindly give us a call at 019-3559448 if you have any questions. We advise you to make an early booking as the estimated waiting period is around one month for (white and more than a month for Red.

  13. I’m considering buying the proton FLX 1.3 brown colour…like the top picture…automatic…could you please let me know the price…monthly instalment…i’m taking a RM30,000 loan…the rest i pay by cash…7 year…interest charge…preferably from Maybank…near…very convenience.

  14. Kenapa monthly installment bg FLX Executive 1.3 (S) lg mhal dari FLX Executive 1.3 (M) ? Bkn metallic ptut lg mhal ?

    • Salam Muhd Fauzi, ya anda betul, pihak kami tertukar harga antara dua model tersebut. Pembetulan telah dilakukan dan terima kasih kerana memberitahu pihak kami. Adakah tuan berminat untuk mendapatkan model ini?

  15. Hi,my name is Vincent. I am a university student who does not have any properly job or salary.But after a few years saving.I want to buy a executive saga flx CVT with downpayment RM10000 and installment for 7 years.How much is the interest?How much i need to pay for one month?Thanks for the information.

  16. Hi, I plan to buy Saga Executive 1.3 without downpayment,installment for 9 years,nett salary rm 1,850.00.Can I get bank loan approval?

  17. Hi, I plan to buy Saga Executive(S) 1.3 without downpayment,installment for 9 years,nett salary Between rm 2,050.00 – 2300. And one more thing was i only got two month payslip, Can I get bank loan approval?

  18. if my salary is RM1.3k,so i need to pay the down payment or not?

  19. Hye. sy nk tanya,
    1) klu sy nk beli 1.3(m) exec solid, zero downpayment. gaji basic rm1400.
    2) sy nk beli model yg sama, tapi trade-in Viva Elite., baru setahun pakai.

  20. assalammualaikum ..
    saya nk tnya
    1) saya berminat nk beli sporty saga flx se 1.6 utk 9thun, basic dalam 1400 ..fyi saya lepasan diploma .. rasa2 bole tk dpt full loan, klu bole zero downpayment ..

    • Waalaikumussalam Bulan,
      Tuan boleh dapatkan pinjaman penuh tetapi tuan perlu sediakan penjamin kerana gaji tuan tidak memenuhi syarat. Jika berminat utk berurusan dengan pihak kami, sila hubungi kami di 019-3559448 atau kami boleh emailkan quotation ke email tuan.

  21. terima kasih .. bole juga klu encik emailkan quotation ke emel saya ya . i’m waiting

  22. okay, well received . thank you very much ya. apa2, bulan feedback kat encik ok,.

  23. hi..can i get quotation for saga flx 1.3cvt and 1.6cvt se..with downpayment RM1500..9 yrs payment duration and with current interest rate? thanx..

  24. Hi, I wanna ask Saga FLX 1.3 exe cvt the interest rate is 2.9% fixed? I asked a Protn dealer nearby and he gave me 3.25%. So which is the rate? What is the basic salary that I need to buy this? If the downpayment is 20%, 5yrs payment duration, how much I need to pay for each month?

    • Hi there, the dealer must not be reliable. The average interest rate we have had for our clients is around 2.9% and the lowest is around 2.85% for 9 years loan. If you are going for 5 years loan, the interest rate should be roughly lower. Do contact us if you are interested and we will send you a quotation to your email. Thanks.

  25. assalammualaikum ..
    saya nk tnya saya berminat nk beli saga flx se 1.6 utk 9thun, basic gaji 2.1k. lepasan ijazah. baru 8 bulan kerja. agak2 boleh dapat full loan?

  26. hi, sya myra, i want to ask is it possible to buy a saga car without down payment?

  27. Salam,sy nk ty pasal saga FL 1.3 auto yg paling rendah bape hargnya?bulanan & bayaran muka

  28. Salam, saya nak jual proton blm saga 1.3 auto- m line -ocean blue- tahun 2009- RM 27K – sila telefon. 0123733412.

  29. Assalamualaikum.. boleh saya dapatkan quotation untuk saga Standard 1.3 (M) manual.. cadang nak buat gov. loan… tlg bantu saya

  30. hai, sy nk tny sy berminat nk beli saga flx 1.3 exec cvt tp gaji bersih sy cuma RM13++ layak ke dptkn loan n perlu ker ada penjamin…n then sy nk byr downpayment dlm 8k….
    n how about the interest rate?aritu sy ada survey kat satu tmpt ni dier pny interest 3.15…blh ker sy dpt lg rendah dr tu?

    • Salam and Hi Ida, yes saudari perlukan penjamin. Interest terkini adalah 2.88% bagi kes saudari kerana bayaran lebih daripada 10%. Sila check email saudari dalam masa terdekat kerana pihak kami akan hantarkan harga kereta dan details kereta tersebut.

  31. sy berminat flx 1.3 standard auto..lets say down payment around 8K duration 9years..brape ye installment..

  32. Salam. Saya berminat nak beli Saga FLX SE guna skim graduan. Berapa bayaran bulanan? TQ

  33. Salam En Ihsan, saya dah dapat quotation. Nak tanya bayaran bulanan untuk 9 tahun skim graduan (interest 2.98%) untuk Saga FLX SE RM586 atau RM596? terima kasih

  34. saya berminat dengan saga flx standard 1.3 (s) dari sarawak. adakah saya sebagai penjawat awam layak sekiranya basic saya hanya 1k plus. FYI, keluarga saya nak sambung bayar keta viva 850 saya. baru 2 thn.

  35. hye there can you send me ur quotation i prefer graduan scheme.

  36. salam…saya berminat ngan saga flx 1.3 auto standard. Kalo ikat loan untuk 5 tahun dan installment rm400 sebulan, berapa downpayment perlu saya sediakan? Saya jenis yang tidak suka berhutang lama dan berhutang besar. Jika ada cadangan lebih baik untuk saya sila kemukakan. Terima kasih encik.

  37. kalo sy skang di johor boleh ke sy berurusan dgn en.ihsan?

  38. salam..saya fresh graduate dan start bekerja july ni ngn cmpny swasta ngn gji basic rm1800,layak x utk loan..then,ade x application utk yg gradhitz?

  39. Berapa lama waiting period untuk FLX SE?

  40. hi.. I wish to get a saga flx 1.3 executive with 0 downpayment, my salary is Rm 1500.. may I know about the requirements? what is the interest rate? 9years installment and how much should I pay for 1 month?
    thanks..

  41. salam….saya kakitangan kerajaan menetap dan berkerja di salah sebuah daerah di negeri johor.Boleh kah saya membeli kereta melalui syarikat tuan? Gaji poko + elaun Rm15++.00 dan gaji bersih hanya Rm7+++.++. jika saya membayar downpayment Rm17800.00 untuk kereta saga executive 1.3(M) CVT berharga RM45211.00,layakkah saya membuat pinjaman tanpa penjamin (penjamin susah nk dapat) dan berapakah bayaran bulanan yang patut dibayar selama 9thn?

  42. salam,sy pekerja swasta,gaji bersih rm1300,sy ingin beli saga flx 1.3 stndard(MT),lepas tak?kalau kena pasang penjamin,penjamin sy keje gov,tp bru keje,hampir sebulan..adakah lepas permohonan sy?sy berada di johor bahru..sy ingin membuat full loan,0 downpayment..

    • Wasalam, tuan tidak perlu risau jika tuan ada penjamin. Pihak tuan juga boleh apply pinjaman melalui skim graduasi. Hubungi kami di 019-3559448 jika tuan berminat untuk menggunakan perkhidmatan kami.

  43. Salam,
    saya ingin bertanya jika saya nak apply graduate scheme boleh tak since basic saya 1.6k n saya baru mula bkerja..boleh tak 0 downpayment, or saya kena letak down payment.
    boleh bagi saya quatation termasuk bulanan sy perlu bayar berapa…
    n jika saya letak downpayment, masih boleh pkai scheme graduate tk? kalo pay slip saya ade sebulan je mcm mana?
    tolong email segera .tq

  44. salam, boleh emelkan sy detail psl byran n doc yg perlu jika sy inginkan saga flx execitive 1.3 cvt sekiranya sy baru mendapat kerja.0 downpayment boleh ke? salary around 2k,

    • Wasalam, saya telah emailkan quotation ke email saudari. Saudari boleh apply loan under skim graduasi tanpa sebarang masalah. Hubungi saya di 019-3559448 jika saudari berminat.

  45. salam boleh email kan saya quatation utk saga flx executive 1.3….downpayment rm2000…gaji nett rm1600

  46. Salam.. sy bekerja sendiri.. ape syrat kelulusan pnjaman? tq

    • Wasalam, bergantung kepada gaji bulanan saudari. Jika boleh, provide salinan ssm, bank statement 3 bulan, salinan IC dan salinan lesen. Jika saudari berminat, boleh hubungi saya En Ihsan di 019-3559448.

  47. untuk bulan jun ni memang rebate rm1k jek ke..

  48. Saya nak beli saga 1.3CVT pd bulan july. Ada promosi ke?

  49. salam..xde pon dlm email

  50. saya nak amik saga 1.6 se cvt solid white..gji saya basic rm1800,boleh lepas x full loan,strt keje awl july ni,permenant swsta..nurhafiza_nik@yahoo.com.my

  51. sakam saya nak ambil saga 1.6 flx se red. saya baru sahaja masuk gov lepas grad last year. saya nak amek full loan 0% downpayment boleh tak? basic saya 2.5k. brapa banyak saya perlu baya bulan2 dan dokumen yang diperlukan

  52. saya krja krajaan..gaji bersih sy 1500..perlu ada pnjamin x?? nk ambik kete 1.6 flx

    • Pihak kami boleh cuba dapatkan pinjaman tanpa menggunakan penjamin terdahulu. Jika bank memerlukan penjamin, baru tuan kena prepare dokumen penjamin. Jika tuan memang ada penjamin, ia amat membantu utk tuan dapatkan pinjaman dengan lebih mudah.

  53. slm nak tny klo xde dokumen boleh ker buat pinjaman,just ada stament bank jer leh laku ker,sy ada waja 1.8 nak trend in,then nak try ambik saga flx se

  54. saya berminat dengan proton flx auto standard.saya memiliki kad oku dari JKM taraf bermasaalah pembelajaran.apakah ada apa2 keistimewaan atau diskaun dari pehak tuan.kalau ada bagaimana cara prosesnya.gaji saya rm1400.ada lesen memandu yang sah

  55. salam,,,
    im done with my final smester in my dgree,
    but i already got a job,,
    based on the grad scheme,,
    there should included transcript from unvrsity,,
    because the result of final sem did not out yet,
    the unversty just gave me transcript that informed i had done my degree,,
    is it can?
    plus
    my salary started is around 1.7k
    n im interested to buy saga flx (m) 1.3 full spec
    is it pass?

    • Wasalam Rai,

      If you already have the job offer letter, you are able to apply for the loan. You just need to provide the copy of the letter, copy of IC, license and the document that indicates that you’ve completed your degree. Give us a call at 019-3559448 and we can help you with it. Thanks Rai!

  56. salam…sy berminat dengan proton saga flx Standard 1.3 (M) CVT saya lepasan diploma baru berkerja dalam 8 bulan..kalau saya bayar down payment sebanyak rm4000 berapa monthly saya kena bayar dalam masa 9 tahun…

  57. can i get loan interest lower than 2.8% if I pay down payment Rm10,000 for Saga FLX Exec MT Non Metalic.Let say my basic salary are RM4.300, without any loan record for last 7 years.

    • For local cars, we doubt you can get lower than 2.8% and we can apply the loan from few banks and we’ll get the best rate for you. You just need to prepare the required documents such as copy of IC, license, pay slips 3 months, and bank statements 3 months.

  58. Salam,
    Berapakah minimum gaji pokok bagi memenuhi syarat pinjaman untuk FLX SE?

  59. Basic gaji saya hanya RM1980. Tolak EPF/Socso, gaji bersih dalam RM1.7k++. Saya boleh buat bayaran deposit dalam RM5k. Rasa rasa boleh lepas tak loan untuk FLX SE (M)?

  60. salam.. sy baru bekerja selama 2 bulan sbg guru di sekolah kerajaan, gaji bersih 3k.. sy bcadang nk ambl saga 1.6, 0 dp pd bulan 11.. berapa byrn bulanan yg sy kna byr & interest yg paling rendah berapa sy boleh dpt? tq

    • Salam nasrul, jika tuan ingin apply loan 100%, interest rate adalah fixed iaitu 2.98%. Jika tuan berminat, boleh hubungi pihak kami. Sila check email kerana pihak kami sudah hantarkan quotation. Thanks!

  61. Helo, I plan to buy Saga Executive 1.3 (cvt) without downpayment, installment for 9 years with nett salary of rm 1,800. can i use one month payslip and get bank loan approval for it?

    • Hi there, you can use one month payslip and you don’t need to worry about getting approval. Your nett salary is fine and kindly check your email. We have sent you the quotation. Give us a call anytime when you are ready.

  62. salam. nak tanya skit. saya cadang nak beli kereta saga flx manual. gaji x ada masalah. tapi urusan pembelian di sungai petani kedah, tapi kereta tu nak disarawak sbb nak hadiah kat bapa. macam mana. pembayaran bulanan sy nak bwh 350.00.berapa pendahuluan kena byr

  63. salam, sy berminat nk ambil proton safa flx se 1.6 without dp cz baru bekerja sbg guru. gaji bersih 3k. berapa bulanan yg sy kna byr? & berapa lama proses yg diambil utk mengeluarkn kereta?

    • Wasalam khumaira, we have sent you the quotation to your email. Please note that the waiting period depends on the color you choose. Biasanya 2-3 minggu boleh dapat kereta dah. Kalau saudari berminat untuk mendapatkan kereta dengan segera, lebih elok utk saudari hubungi kami di 019-3559448 untuk membuat booking.

  64. kalau nak ada penjamin,penjamin kena ada lesen memandu ke….dan gaji dengan umur penjamin kena ada brapa….sebab umur saya 21tahun,penjamin saya pun sama,gaji penjamin saya hanya rm700,gaji saya rm1400,belum potong epf dgn socso…saya nak bayar deposit 10%….boleh tak dapat loan kalau macam tu…

  65. Hi! I’m thinking of zero down payment…my basic salary is rm2200 and I don’t have any other loan…so,do u think it’s possible that way?

    • Hi alyce, your basic salary is fine. You can apply a loan under graduate scheme and the interest is only 2.98%. Give us a call at 019-3559448 anytime you are ready. If you need a quotation, kindly specify the model and the amount of down payment you are able to pay up front. Thanks.

  66. Sy igt nak keluarkan saga flx executive manual…sy keje goverment gaji bersih dlm RM1000..dan adik sy bersetuju untuk menjadi grantor gajbersih dia dlm RM2200..klu downpayment 10% xder masalah bg saya cuma nak tau layak x sy.nak buat pinjaman utk keluarkan kete sblm raya nnt tq.

    • Wasalam firdaus. Kalau firdaus sudah ada penjamin, ia tidak menjadi masalah dan firdaus juga berkerja dalam sektor kerajaan. Jika firdaus berminat, firdaus boleh hubungi kami di 019-3559448. Jika firdaus baru berkerja kurang daridapa setahun, dan mampu membayar 10% down payment, interest rate nya adalah 2.88%.

  67. saya berkerja di jabatan kerajaan,gaji pokok saya adalah rm1579.83 setelah di potong tggl rm 967.83 sahaja..jd layak x jika sy ingin membeli saga flx standard dgn mengguna seorg pnjamin iaitu ibu saudara saya yang juga berkhidmat dalam jabatan kerajaan?berdasarkan pada lebihan gaji adakah saya perlu buat d/p??dan berapa % d/p yang perlu saya buat??cuma bertanya sekiranya xlayak, xmenjadi masalah..tq :)..

  68. Salam..

    Saya berminat dgn Saga FLX 1.6 Exec.. baru kerja, sektor swasta, 1 1/2thn… basic RM1980.00, elaun RM80.00, other claim antara RM300.00 – RM500.00 stiap bulan.. saya ingin menggunakan skim graduan.. dan kalu boleh nk keluarkn kete sblm raya..

    • Wasalam, tiada masalah. Cuma sediakan salinan IC, lesen memandu, pay slip 3 bulan jika ada dan bank statement 3 bulan, job offer letter dan juga slip diploma/degree.

      Jika tuan berminat, boleh hubungi kami dengan segera dan sila check email kerana pihak kami telah hantarkan quotation.

  69. Hi, my lil bro plan to buy Saga Executive 1.3 without downpayment,installment for 9 years,nett salary rm 1,550.00. Can u sent the quotation?Can he apply for the graduation scheme?

  70. assalamu ‘alaikum tuan
    saya nak tau pasal produk sket sebelum beli,
    nak tanya sket pasal 1.3 auto standard tu performance dia ok ke?
    terimakasih tuan

    • Wasalam tuan,

      Performance Saga 1.3 tiada masalah. Kalau boleh, ambil yang executive, tambahan accessories yang lebih berbaloi. Kalau tuan berminat, kami boleh bagi discount bulan ni. Esok boleh call saya utk pertanyaan lanjut.

  71. salam,sy nak tanya.sy dah kerja dkt setahun.gaji dlm rm1800,sy nak ambik saga flx 1.3 standard boleh lepas tak tanpa down payment?dan bayar bulan2 dalam rm470.agak2 lepas tak?tq

  72. assalamualaikum…
    sy nk tny syarat2 untuk graduation scheme apa yer??
    sy student semester terakhir sem nie..
    rasa berminat nk pakai saga untuk kemudahan trasnport pergi kerja nnt..
    please email me..
    tq….

  73. hi,i nk tanya kalau i nk ambik 1.3 standard(m) tanpa guna penjamin bape deposit?gaji i basic rm1500.interest paling rendah bape %?

  74. assala_mu ‘alaikum tuan

    objective : to purchase flx 1.3 auto ( M ) exec INSYAALLAH.
    to trade in NAZA SUTERA SPORTIVO MANUAL DEC 2006
    ( last pymnt would be on Jan 2013 ,plan to full sttlmnt b4 trade in INSYAALAH )
    Q 1 : whats the price u take for this sportivo?
    Q 2: i choose islamic bnking , what is the profit rate?
    Q 3 : how long is the delivery period ?
    Q 4 : can u pls send me the quotaion plus the mnthly installment?
    thank you wassala_m

  75. my nett salary is rm1593, am i eligle to apply for loan 7yrs. interested in saga flx

  76. also would like to check the different if i apply loan for saga flx 1.6 (auto & metalic) and myvi (purple). need to check on the monthly installment if d/payment is RM3k only.

  77. got your quote. could you also quote saga 1.3 exe auto? thanks.

  78. sy nak tanya klu basic salary 1400 dan bersih 1239 boleh dapat full loan tak. sy berminat dgn saga flx auto standard.

  79. request quote also, thanks

  80. boleh sy tahu alamat showroom?tq!

  81. Salam saya mahu bertannya.saya punya mak mahu keluar kereta saga flx auto tapi umur 61 mcm mana ye?duduk felda.

  82. salam…saya berminat nak beli saga flx se (rm49899)… saya kerja swasta basic rm1300…berapa basic yg diperlukan untuk penjamin n boleh tak adik-beradik jadi penjamin..???

    • Wasalam, yes you perlukan penjamin. Gaji bersih seharusnya lebih tinggi daripada RM 1,500. Jika saudari berminat, saudari boleh meminta adik-beradik yang sudah berkerja untuk menjadi penjamin kepada saudari.

      Sediakan salinan IC, lesen, pay slip 3 bulan, bank statement 3 bulan. Guarantor pula perlu sediakan salinan IC, pay slip 3 bulan, bank statement 3 bulan.

  83. kat mana saya nak hantar semua dokumen tue yerr…

  84. saya berminat dengan model Executive 1.3. kerja dgn gov. gaji bersih 1.5k. ingat nak byr d/payment 7k. boleh lepas tak ngan loan. apa bezanya Executife 1.3(M) ngan (S).isteri kerja ngan gov gak. gaji bersih 1.4k

  85. salam,
    sy nak tnye berkenaan Saga FLX 1.6(S)
    full loan boleh x?and monthly brape?

    gaji basic 1.7k(tak termasuk elaun n claim)
    0 downpayment..9thn
    perlukan guarantor x?

  86. salam…saya nak tyer…klu saya nak beli saga 1.3 standart xpa d/p,xpon d/p dlm 2k,lps ker saya nak dptkn f/loan.basic juz 1k plus ,bulan2 kena byr brpe?interest plg rendah bper?

    • Salam azie, jika gaji bersih azie di bawah RM 1,500, azie perlu dapatkan penjamin. jika tidak, memang bank akan sukar berikan kelulusan. Azie boleh hubungi kami dulu untuk mendapatkan penjelasan dengan lebih lanjut jika azie betul2 berminat.

  87. Haii, saya berminat hendak amik saga flx 1.3,ade auto x ? Sy berkerja sebagai shift manager,total bersih rm1200,kalu saya amik n 0 dwnpayment,n 9 years,berapa saya perlu bayar monthly ?urgent na pki utk pergi kerja

    • Salam ain, ain boleh dapatkan penjamin? Gaji bersih you tidak melepasi syarat minimum. Jika ain ada penjamin, ain mungkin tiada masalah. Kami boleh dapatkan loan utk saudari secepat mungkin jika ain betul-betul berminat. Terima kasih ya!

  88. basic salary sy RM 1200 tp xde bank statement..saya bkrja dgn bapa sy..sy da cube buat loan nme sy ats gerento bpk sy..tp xlepas..ade cara lain tak utk bantu sy lepas kn loan tu..down payment sy nk letak 10%..

  89. Hello there, currently wan to get new update for august discount for saga flx executive manual. Thanks.

  90. hi. saya nk tnya. klo saya nk amik saga 1.3 exec metalic auto, saya nk amik 7 @ 9 thun, tpi nk byr buln2 around 500-530. gaji 2300. brape dp yg sya kna sediakn?. thnx.

  91. Hai admin.
    Saya merancang utk membeli Saga FLX 1.6 SE. Saya sudah bekerja 1 tahun dgn GLC basic gaji RM1200 sahaja. Tetapi dengan OT gaji boleh mencecah RM2k – 3k. Latest 3 bulan payslip saya tidak kurang dari 2k. Bercadang utk tidak membayar downpayment kerana ingin menggunakan pinjaman skim graduan. Agak2 lepas ke loan saya? Thanks.

    • Wasalam Jamal, kebiasaannya, bank tidak akan lihat OT, dan mereka hanya lihat gaji basic tuan. Jika tuan berhasrat utk memiliki model tersebut, tuan perlu sediakan penjamin. Jika tuan mempunyai sebarang soalan, sila hubungi kami di 019-3559448.

      Thanks!

  92. Hai, saya berminat dengan Saga FLX1.3(Auto) . Basic salary 2.3k. Then sy dah ada lesen L, sekarang sdg tunggu untuk lesen P. Layak atau tak utk beli kereta? Boleh tolong hantar kan quotation? (’0′ downpayment)

  93. Hi, i’m planning to buy Saga Executive 1.3 (m) , i’m a fresh grad,just started working, i got offer letter from the company my basic is rm 2000 + allowance rm 800. Can u sent me the quotation, for lowest interest? n how much down payment should i pay, if i wan the monthly installment payment in range of 400 to 450, (9yr)

  94. saya pekerja swasta, basic+alaun rm1400 tidak termasuk OT…sy ingin membeli 1.3 Executive 1.3 (M) manual…Dpayment boleh letak RM4k. adakah saya masih perlukan penjamin dan bolehkah saya menggunakan saudara saya sebagai penjamin..

  95. hello friend…saya mau tanya..saya sudah beli kereta gunakan lesen kereta tapi masih lesen “L”…boleh approve ka?…

  96. tapi ada saleman tu cakap cuma untuk pemprosesan insurans..betul ka…kerana saleman tu cakap kalau x ada lesen bank tak tau siapa yg punya kereta tu..sekurang2nya ada lesen “L” dah memadai..betul ka…

  97. saya kalau ikut x ada lesen “P” kalau dah lulus..sbb dah ada lesen motosikal itupun “P” dah tamat..

  98. hye.. saye keje gov.. gaji basic around 1152.. gaji bersih around 1800 termasuk ot & cola.. saga mana yang boleh lepas dengan kelayakkan saya? sempat ke dapat sebelum raya?

    • Hi, kalau gaji basic di bawah RM1,500, saudari perlu sediakan penjamin. jika tidak, memang agak sukar utk bank berikan kelulusan. Bank tidak akan melihat jumlah OT yang diperolehi. Sila hubungi kami di 019-3559448 jika saudari ada sebarang soalan.

  99. hi, saya ingin membeli kerata proton saga flx 1.3 standard auto or excutive auto. bacis gaju rm1 k sahaja. tetapi saya boleh mmbayar downpayment sebyk rm15k dan saya mempunyai penjamin. saya ingin mmbayarnya selama 9 tahun. saya lepasan diploma dan bru bekerja selama 3 bulan di syarikat swasta. boleh tak saya dapat qoutation?? adakah saya layak mendapat kan pinjaman bank??

  100. Hi, sy ingin membeli kereta proton saga flx 1.3 cvt manual. Pekerja gov, Basic is 2.2K dan gaji bersih dalam 3K. kalau downpayment sbyk 5K utk 9 tahun, boleh dapat loan bank tak?

  101. salam, saya nak trade in kereta gen2 tahun 2005 dgn executive 1.6. boleh ke buat dengan tidak bayar muka.kalau kena bayar muka berape kena bayar. keje goverment

  102. Salam, saya dengar FLX 1.3 CVT ada diskaun hingga rm2k sekarang ni. Mohon detail quotation jika saya d/p 10% dan nak buat loan untuk 7 tahun. Saya kerja swasta dengan gaji 4.4k dan ada commitment 1k sebulan. Kalau boleh nak loan dengan Maybank sebab semua urusan saya pakai Maybank tapi kalau bank lain dapat % lebih rendah apa salahnya. Terima kasih.

  103. Salam, saya bminat dgn saga flx executive 1.3 manual..gaji lepas tolak kwsp dan socso 2k..bole tak buat full loan dan tanpa guarantor? perlu byr deposit ke utk apply loan?

    • Wasalam ray, tiada masalah. Kalau you apply grad scheme, confirm boleh lepas. Bank mungkin akan minta satu bulan advance payment pada masa agreement ditandatangani. Maknanya, bayaran berikutnya adalah selepas 2 bulan kereta sudah dipakai. Kalau you berminat, boleh terus call saya di 019-3559448.

    • Hi ray, boleh, tiada masalah. You boleh apply full loan. Kalau you apply graduate scheme, selalu nya pihak bank minta you bayar advance payment sebulan ketika you sign agreement. So, you kena bayar awal sebulan tetapi itu sahaja.

  104. Salam…boleh tak hantar quotation untuk saga Executive 1.3 ( S ) dan saga Executive 1.3 (M), saga standard 1.3 ( s ) dan saga standard 1.3 ( M )..saya nak quotation untuk graduate scheme..terima kasih..:)

  105. Salam, saya bekerja di sektor swasta.basic salary rm2000, saya berminat FLX 1.6CVT(RM 49,899)

    1. berapa downpayment yg perlu saya letak untuk monthly installment payment rm 400-450 (9 tahun)?
    2. boleh dapat full loan bank ?
    3. interest rate terkini?
    4. dan apa-apa offer semperna musim raya
    tq

  106. assalam @hai.. saya nak tanya berape harga sebenar saga flx 1.3…
    terima kasih

  107. Salam, sy nak tanye berkenaan FLX 1.6 SE..
    1. boleh dapat full loan x?
    2.bulan2 brp kalau full loan?
    3. brp lame tempoh untuk dapat kereta?
    4. kalau under graduate scheme, adakah masih relevan jika grad pd 2010 dan umur x lebih 30thn ?
    5. brp lame tempoh utk dpt kereta under graduate scheme?

    tq

  108. salam
    kalu saya nak trade in wira aeroback(thn 2000) then nak amik flx 1.3 standard (m) manual dengan gaji basic rm1100 , goverment, ada masalh tak?
    …………terima kasih……….

  109. Wasalam, jika gaji bersih kurang daripada RM 1,500, you perlu sediakan penjamin.

  110. As Salam,gaji sy rm 1570+elaun rm100+o/t rm200++=rm1870,bersih dpt dlm rm1550,berkahwin,keje swasta 9thn.kalau sy nk trade in proton iswara thn 95 utk FLX solid 1.6 blh?X 9 thn brp montly?document apa je nk?

  111. Salam,

    Nak tanya sikit, latest Saga FLX 1.3 Executive masih dilengkapi dengan ABS,EBD lagi tak. How about airbags, 1 or 2? Electric power window is included or not?

  112. salam. saya bkerja sektor kerajaan dan status masih kontrak. sy plan nak beli saga flx standard 1.3 (solid) CVT, 0 downpayment.. berapa monthly payment utk 9thn? nett salary around 1.8K…. tx

  113. hye.. sy kje tentera.. basic RM1700. Bersih RM1400.. berkhidmat bru 3 thn. umur 24. tiada komitment lain. lepas tak kalau nk aply loan utk saga flx 1.3 manual?. perlukn penjamin x? kalau perlukan penjamin, minimum basic penjamin perlu brp? nk wat full loan… TQ

  114. Salam,sy nk ty saga FLX 1.3 auto yg paling rendah bape harganya kalau Bayar tiap2 bulan(9tahun)? Boleh apply ke kalau tanpa bayaran muka?

  115. So, dlm kes sy… sy layak la utk apply? serious buyer-mmg nk amek kereta

  116. salam, saya berminat dengan saga flx nie, gaji saya rm18++, jika 0 downpayment boleh dapat ker? dan saya nak tahu setiap bulan berapa yang perlu saya bayar?

  117. sala….sy b’minat nak bli flx se kaler merah…sy kje swasta,gaji bersih rm1850….sy nk apply gk for graduate scheme tuh….leh send kn quotation x.?thanx :)

  118. Hi, I plan to buy Saga Executive 1.3 without downpayment,installment for 9 years,my salary rm 1,500 without deduct EPF Socso.Can I get bank loan approval? can I approve without guarantor ?p/s: I’m only 21 years old. and do u guys have branch in Penang?

  119. salam & hai..
    sy pekerja jbtn kerajaan gaji bersih RM1493 (basic=RM1083)..
    berminat utk dptkn Saga FLX Exec 1.3 S/M CVT/Manual tanpa d/payment installment 9thn..sy ingin tahu:
    -bank tgk gaji basic @ bersih ye..??
    -based on gaji basic, sy perlu dptkn penjamin kn..?
    -boleh guna graduate scheme tak jika graduated diploma thn 2009?
    -cadangan model lain yg sesuai dgn kelayakan gaji saya..
    terima kasih..

    • Wasalam, adakah gaji bersih itu selepas tambahan fixed elaun? Jika you berminat, berkemungkinan you perlu dapatkan penjamin. Jika you mahu try apply tanpa penjamin, kami juga boleh cuba bantu. Hubungi kami di 019-3559448.

      • salam..
        yup..gaji bersih tersebut selepas tambahan fixed elaun dan setelah ditolak KWSP sahaja…
        jika sy berjaya dptkan penjamin,berapa yg perlu sy byr monthly utk 0 d/payment bagi
        Saga FLX Exec 1.3 (S) Manual ye…??
        terima kasih..

  120. Any discount for saga flx 1.3 exec auto in september?

  121. i’m 37 yrs old. basic salary RM2,500. am i qualified to get grad scheme? zero down payment for saga flx. tq :)

  122. Hi sir, if i trade in with my 850 kancil with saga, it is worth? cause my kancil is already settle the payment. my car is around 6-7years. if trade in, may i know that need to pay how much to the saga deposit? and the loan is how much per month?

  123. hi..boleh emailkan quotation utk 0% d/payment 9thn installment bagi
    Saga FLX Executive 1.3 (S) manual & CVT..??
    -keje gov
    -gaji basic RM1083
    -gaji bersih RM1493 (termasuk fixed elaun)
    terima kasih.

  124. hi ,

    i am fresh grad
    my net salary is Rm2200
    am i eligible for on of these saga FLX 1.3 Exec or Myvi 1.3 Ezi?
    is there any promotion?
    can send me the quotation for 0% down payment and 7 or 9 installment?
    bside 10% ,can i give 2k for downpayment?

  125. selamat sejathera…. saya nak tukar kereta lama saya kepada saga FLX dan kereta lama saya ialah wira SE tahun 2005.. masih i ada hutang bank lg 5 tahun

  126. munkin i kena tambah duit utk kereta lama i… itu i tak ada masalah tapi kalau i nak ambil kereta saga dgn 0 down payment boleh tak???? i punya basic 1650

  127. salam…sy berminat dgn saga flx executive 1.3 0r 1.6…blh x i amek dgn 0 downpayment??? n i baru sahaja kerja 1 bln..my net salary is 1.5k tq…

    • Wasalam fyra, pihak kami sudah emailkan quotation seperti yang dinyatakan. Hubungi kami utk maklumat lanjut. Sila sediakan pay slip sebulan, bank statements 3 bulan, salinan ic, lesen dan juga degree/diploma slip berserta job offer letter.

  128. Hi,Salam Sejahtera
    Saya berminat nak dapatkan Saga Flx, Gaji RM2.4k,tiada komitmen lain setakat ni, tolak epf+socso,around rm2.1k++,ada degree,setahun berkerja,ada lesen,semua kira adalah cukup lengkap. Nak tanya pandangan ADMIN, antara kereta baru dan 2nd hand, mana yg sesuai utk saya. Sbb sy ada usha-usha used car seperti gen2 sekitar rm17k hingga 28k(tahun 2006 hingga 2008), tapi risau takut ditipu. Minta pandangan admin.

    Sila hantar quotations pada emek saya.
    Harap oktober ni dah sette beli kereta sebijik. Nk ulang alik gi kerja.

    • *emel…..typing error..

    • Wasalam, bagi kami, jika you tidak pandai melihat condition kereta, dan tidak arif tentang market value kereta, lebih baik you ambil kereta baru. Interest nya juga lebih rendah berbanding second hand car. Jika you berminat, pihak kami sudah emailkan quotation dan you boleh compare dengan harga kereta lama tersebut dengan interest 3.9%-4.1% interest. Kalau kereta baru juga, you tidak perlu risau maintenance yang tinggin at least pada 1 tahun pertama.

  129. salam..saga flx 1.3 cvt 9 tahun berapa muka kena bagi untuk dapat bulan2 rm380? gaji rm1650 basic payslip,bank statement 3 bln n ic lesen da siap 22 tahun

  130. salam , nak tanyela .. gaji saya bersih saya dalam rm1300 .. tapi gaji dibayar cash , so sy tkde bank statment , sy kerja kat kdai handphone.. boleh tak nak buat loan untuk beli saga FLX 1.3 .. ni kereta pertama , dan saya tkde lesen .. saya punya guarantor adalah bapa saya , gaji bapa saya lebih kurang rm1600 …

    • Wasalam Azilah, kemungkinan besar, you perlukan penjamin yang mempunyai gaji bersih yang lebih tinggi. Adakah saudari bank in duit gaji tersebut ke bank account? Jika saudari tidak berbuat sebegitu, mungkin agak sukar.

  131. Salam.. Kindly send me a quotation for Saga FLX SE 1.6 Metallic. My nett salary is rm2875 and I’m planning to pay RM7k-10k for the downpayment. Thanks..

  132. hi..email quo harga kete 2

  133. salam.. Saya berminat nak beli Saga FLX SE guna skim graduan. Berapa bayaran bulanan? TQ.. boleh bg quatation? thanks

  134. Salam, sy bercadang untuk membeli kreta flx se 1.6. gaji bersih sy rm1500. Bayaran untuk deposit 5000-6000. Layak tak?

  135. Salam saudara,
    b’cdg lie kete perodua viva or saga flx (std-S)…gji kasar 18++, gji bersih ciput 8++, penjamin; gji bersih 16++ tp check bank ad prblm, layak tak???

  136. salam, syer memiliki kreta proton saga aeroback, tahun 2001, baki htang RM 7,500.
    syer ingin memiliki proton saga flx, brape downpayment yg prlu syer byar dn brape nilai kreta syer yg lme jika syer trend in?

    • Wasalam, boleh tak you call kami di 019-3559448? Baki hutang you mungkin agak tinggi dan kami perlu check jika harga trade in adalah lebih tinggi atau kurang daripada itu. Jika kurang, you perlu bayar lebihan kepada bank.

  137. salam.. Saya berminat nak beli Saga FLX 1.3 guna skim graduan.If salary saya RM 11++, bersih RM 9++ layak ke apply loan ?Berapa bayaran bulanan? TQ.. boleh bg quatation?

  138. Salam…pernah submit ke bank, tu leh dtct penjamin ad problem…..& sye sndri jgk prnh submit tnpa penjamin, pn sme jwpn nya…..

  139. yup…tp husband saya boleh jadi penjamin kn?

  140. kalau zero downpayment untuk 9 tahun (FLX)..berapa bulan2?

  141. Salam, saya bercadang untuk beli saga flx SE 1.6 (M). Basic gaji RM1980. Lepas tolak epf/socso gaji bersih dalam RM1750. Bekerja di syarikat swasta dan saya tiada komitment lain. Kalau saya bayar down payment dalam RM3k sahaja boleh ke? Bulanan pula berapa saya kena bayar? kalau dp RM3k sahaja. Terima kasih.

  142. I want to get the saga flx se 1.6 (m) @ RM 49,899 under 9 years loan.
    will pay 10% downpayment.

    Please quote.
    -What are the promo/discounts and freebies that comes along with the saga?
    -how long is the current waiting time for the car? I prefer the red one.
    and will i be able to purchase the number plate?

    tq

  143. Hi, saya bru je bekerja and akan konvo dlm bulan 11, berminat utk beli Saga SE 1.6 or Preve Exec (Auto). boleh x bagi cadangan, dan kalau saya nak ambik skim graduan tu berapa interest rate dan monthly dia berapa? thanks :)

    • Hi Suso, berdasarkan gaji you, lebih elok jika you memilih model Saga SE. Gaji you tidak memenuhi syarat jika you ingin mengambil model preve. Interest rate bergantung kepada jumlah down payment. 10%: 2.85% and less than 10% is 2.98%

  144. gaji RM 2000..if minus epf dlm RM 1500 – RM 1600.

  145. saya nak bertanya , apa maksud saga blm,flx,flx executif…..saya bercadang nak ambik jenis auto ……..senang untuk isteri bawak .boleh tak tuan bagi cadangan model mana yang terbaik untuk saya …sebab bila saya baca dalam blok, saya jadi keliru…banyak sangat masalah yang dibincangkan contohnya cvt rosaklah dan macam-macam lagi betul ke? untuk pengetahuan gaji bersih saya 1950.63 keja dengan gov.

    • Hi ard, pihak kami sudah emailkan quotation ke email tuan. BLM adalah model lama dan FLX adalah model terbaru selepas BLM > FL > FLX. Model flx menggunakan kotak transmisi CVT yang melancarkan pergerakan dan buat masa ini, jenis flx masih tiada issue daripada pembeli kami.

  146. salam, hai,

    nak tanya,
    saya berminat dengan saga yg warna merah tapi, tengok kat proton’s website model Executive 1.6 (M) -CVT-RM 49,899 kan? model lain ade tak color merah dengan lower spec? fyi, sy cuma pakai untuk pergi kerje, selalu jammed dlm KL. berbaloi ke pakai 1.6? untuk jangka masa panjang which model better? any advise?
    basic saya RM1600++ (ada OT usually RM2k per month), boleh lagi ke kalau nak pakai skim graduan kalau grad dip tahun 2007?
    boleh bagi quotation:
    1. dengan downpayment 10%
    2. dengan x bayar downpayment

    lagi satu, insurance biasanya cari sendiri ke camne?
    thanks for the help.. :)

  147. As Salam,,nak tanya,,boleh xbg price quotation untuk saga flx auto (all models, metallic n solid) based on these:
    a) downpayment – RM2000.00
    b) salary – RM1200 – RM1500 monthly
    c) 9 years loan
    waiting for your reply..
    tq very much..

  148. I am 20 years old. am I need a guarantor? my basic pay is rm1500. (haven’t include commission).

  149. Salam..
    Saya nak tanya, saya bekerja under MPOB dan btaraf kontrak dan gaji around 1300-1500 (Gaji bersih+elaun). saya nak loan keta proton saga FLX executive manual dan tanpa penjamin. Dapat approve tak? kalo dapat boleh tak send saya quotation tok proton saga tersebut??

  150. 2k basic salary. Minus EPF left around 1800.
    Didnt have any personal loan or house loan or credit card yet.
    21yr old , first car.
    Can get full loan for Saga flx SE white? or minimum how much downpayment?

  151. I am blacklisted, but can put down 10 K downpayment and trade in my 2006 iswara aeroback fully paid, to buy the flx metallic (1.3)M. Can this be done, Do you think can get any loan ?

  152. sorry, forgot to mention, I also earn basic salary RM 2700/mthly

  153. hi, just wanna ask. is it possible to get loan based on this, salary rm1200 (provide a guarantor), downpayment rm2000, loan period of 9 yrs, i dont have any personal loan or house loan, nor credit card to pay..btw the car that im interested in is saga flx se 1.6.. looking forward for your reply..tq sir..

  154. salam..saya bekerja sendiri dan tiada slip gaji..berniaga
    kecil-kecilan..ada statement bank..lesen L masih dalam pembelajaran..
    Pendapatan dalam anggaran RM1500 sebulan..Ibu saya adalah pentakbir
    bagi gaji felda pada keluarganya..bolehkah saya membeli proton saga
    FLX manual terendah?

  155. salam..kalau downpayment 10k saga manual 1.3 berapa bln2 kalau 5 atau 7 tahun loan…

  156. Salam, saya eqin. Sy nak tanya saga flx 1.6 manual takde ke. And cvt tu camne ye

  157. hi there. nak tanya. i kerja gov, gaji bersih almost rm1700. i plan nak beli saga flx standard 1.3 (M) auto for 9 years. ada masalah x klau nk buat loan. 0 downpayment.

  158. salam…
    boleh tak hantar quotation untuk
    1. saga Executive 1.3 ( S )
    2. saga Executive 1.3 (M)
    3. saga standard 1.3 ( s )
    4. saga standard 1.3 ( M )
    quotation untuk graduate scheme..terima kasih

  159. My basic salary = RM1100 + allowances = RM1400.
    Im wondering, can i get FLX 1.3 CVT for 7 years with RM15000 downpayment?

    • Hi there, your net salary doesn’t meet the minimum requirement. You need to have a guarantor in order for you to be eligible to apply for the loan. If you do, then it should be fine. Give us a call at 019-3559448 if you would like to purchase from our team.

  160. salam…
    please quote us the best price for item below
    1. saga Executive 1.3 ( S )
    2. saga Executive 1.3 (M)
    3. saga standard 1.3 ( s )
    4. saga standard 1.3 ( M )

    sy br je konvo bulan 10. basic salary rm1600. Blh terangkan graduate scheme?
    if sy nak awal tahun depan tp kereta tahun ni berapa discount?
    plez send the quotation to my emel.
    tq

    • Wasalam Zam, pihak kami sudah emailkan quotation. Kebiasaannya, awal tahun memang tiada discount. you dah start kerja ke belum?

      • sy dh review quotation tu. tp tu harga utk grad scheme. even sy baru je keje 8 bulan tp my mom boleh jd guarantor. so sy rasa tak perlu ikut grad scheme coz interest rate yg tinggi. boleh ke sy tak perlu guna grad scheme tu & tak perlu bayar downpayment?

      • Salam Zam, interest tak lari banyak jika you ada penjamin. Buat setakat ini, kebanyakan bank yang bagi full loan, interest nya lebih tinggi daripada 2.98%. Unless you nak bayar down payment.

  161. hi i am fresh graduate worked nearly 1 year plus, In a IT support based company,
    my salary is 1300+ will i get a loan? by the way i am 21.

  162. Hye,gaji kasar RM1450, tapi bersih RM1289 je,nak apply loan Saga FLX Manual Standard,lepas tak.?0 downpyment boleh?

  163. Hi,
    Boleh saya dapatkan Saga FLX Executive 1.3 (S) CVT dgn 0 down-payment? Gaji bersih RM2800, baru 3bulan keje. If possible xnk guna graduate scheme sbb interest tggi.

    Is there any promotion for Saga?

    If possible, please e-mail me the monthly installment for 9 years together with all the documents needed. Thanks :)

  164. what is the different between saga flx 1.3 (s) and saga flx 1.3 (m)?
    and exec 1.3 saga flx (s) with exec sga flx 1.3 (m)?

    i need your advice

  165. thanks to you…really apprct dat.
    this is for my nephew..

  166. Saya student, final year. Belum berpendapatan.
    Basic gaji wife saya adalah RM2.35k.

    Boleh ke saya nak memiliki proton saga fl ? which model i could afford to? or saya tak boleh?

  167. hai, saya nak tanya. kalau pendapatan 13++ (tolak epf/sosco) = 12++ boleh ke nak buat full loan? kalau bayar deposit dalam 2k, berapa bulanan yang perlu saya bayar? kalau boleh nak monthly dalam 500.

  168. Executive 1.3 (M) CVT RM 45,211 auto ? 583 7 year muka 0 ?

  169. hai saya berminat untuk membeli Standard 1.3 (M).
    gaji saya 1.6 k
    bole x email kan procedure pembelian n berapa monthly payment n downpayment if saya beli kereta jenis ini.?

  170. bape interest for Standard 1.3 (M).

  171. hi sye wani sya nak beli saga flx 1.3 (manual) with down payment rm1500
    or rm2000 utk 9 tahun? bape rate for monthly yg saya kena pay..? basic rm1400++ot dlm rm2k monthly. boleh bg quotation tak..?

  172. ye ayah sye sbg penjamin mcm ne ye monthly price kereta nie…?

  173. boleh tak email kan list harga terbaru serta promosi bagi hujung tahun 2012 ni.. bagi kereta proton flx

  174. salam… saya berminat untuk membeli Executive

    gaji sy rm2.5k…tp br 1bln kerja…bole x email kan procedure pembelian n berapa monthly payment n downpayment for all variants.?

  175. hai, sya baru memiliki pendapatan rm1000, sebulan dapatkah saya membeli saga Flx, berapa muka dan monthly, serta adakah perlu penjamin?….

  176. Hi, I am wondering if I could get a Saga 1.3 Standard (M) CVT.
    My basic salary is 2050, OT around 500 a month and accomodation allowance 380 + monthly bonuses. I already have a 120k apartment loan under my name. does it affect the car loan?
    Thinking to pay 5K downpayment. Please email me. TQ

  177. salam…
    sy dlm proses utk trade in kereta utk beli Standard 1.3 (S) CVT RM 41,361..
    tp public bank offered sy 2.95% interest..sy rs terlalu tinggi sedangkan sy tny pd maybank n ambank they can give 2.80-2.85%..mslh sy my dealer xnk submit pd bank lain since dia kt lagi tinggi..now i’m looking for another dealer..blh x email sy quotation utk semua ni?

    • Wasalam Hidaya, yes, public bank selalunya offer rate lebih tinggi berbanding bank lain. Sila check email you utk maklumat lanjut. Sila hubungi kami di 019-3559448 supaya kami boleh proceed dengan permohonan loan.

  178. hai admin..
    last week saya ada shopping di satu mall nie., and then pihak proton ada bagi flyers pada saya untuk penjualan kereta, yang menarik nye saya tertarik dengan offer mereka pada flayers tu.
    di situ pihak proton ada bagi list for price for saga FLX 1.3 manual juz around 380,000.00 ++ and monthly payment juz RM 417..
    kenapa beza with quotation yang u bagi pada i?
    bole assist saya dalam hal nie?

  179. Hye,
    i already confirm work with one company,my salary for net pay is around rm1500 per month. I’m clearly from any loan. If i want to get a loan,which one car model i can get depending based on my salary. ?

    TQ.

  180. salam..sy berminat untuk beli SAGA FLX 1.3E CVT, basic rm1800, 0% downpayment under graduate scheme.. sy dah pergi ker dealer proton area puchong,interest rate yang dia bagi 3.1% bawah bank islam…boleh sy dapatkan interest rate yg lebih rendah dari 3.1% dan bank ape yang tawarkan? email me ur details. tq

  181. Hi, nk tnya promosi fresh grad ni sampai bila?gaji basic sy 1600, gj bersih 1300.nk kete saga auto metallic, full loan 9 yrs perlu penjamin ke? ada had umur tak? please email to me soonest. thanks.

  182. what colors is available for saga 1.3 standard (M)?

  183. Haii,,,saya nak beli saga flx 1.3 exec. Manual..Gaji Basic Rm 1600 Plus Elaun Rm 200, adakah gerento diperlukan..

  184. assalammualaikum.
    boleh pm sy harga kereta saga flx Executive 1.3. dan
    ingin tau syarat syarat.

  185. salam. saya mempunyai tunggakan pinjaman personal loan. adakah sy masih layak untuk membuat pinjaman kereta? gaji rm1500. untuk saga 1.3 auto. tq

  186. hello..i’m final year student.i just 1 semester left to finish my study. may i buy a car without down payment?do i need guaranto

  187. hello, i still have 1 semester to finish my diploma course. i want t buy a car for family used by finance with bank. but the problem is i didn’t have driving license. i have a full job with rm1500++ per month. can i still use my name to finance a new car?

  188. Hai Mybestcardealer,want to trade in Kia Spectra Year 2005 (fully paid) with Saga 1.3 exec cvt loan for 5 years.all in salary about 6k only housing commitment about 1.6 k.pls give me few qoatation on several type of saga.tq

  189. Executive 1.3 (M) CVT RM 45,211 @ Executive 1.3 (M) Manual RM 42,611
    Assalam, sy berminat dgn kereta di atas, gaji tak lepas 1.5k, kerja swasta… kalo sy nk byr depo 6k, dlm masa 9th… layak ker??? brapa RM bulanan???

  190. hello , i’m galfred …. first , i would like to ask what the differences between saga FLX standard and executive?

    second , am I need a guarantor if my basic salary not reach 1.5k ?
    third , if i choose executive 1.3 (M) CVT , 10% down payment , what is the best offer you could give?

  191. (continue from ^ )
    please show me detail :)

  192. Salam, sy berminat nak dptkan saga flx se 1.6 dgn 10% down payment..tp sy baru kerja 2 bulan dan akn bekerja di tempat lain hujung bulan ni. jadi dokumen slip gaji boleh ke sy guna slip gaji lama?

  193. Nak bertanya.nak ambik kereta flx ni kna basic berapa???

  194. hi MY….nak tanya, sy keja govrmnt gaji rm1.6+. sekiranya saya ingin target saga FLX dengan monthly payment bawah RM300 or RM250, brapa agaknya saya perlu byr utk downpayment??
    kalau 9thn…???
    kalau 7thn..??
    t.q!

  195. saya bekerja kerajaan dan ingin membeli saga flx auto basic..sekiranya full loan brape bulanan yang perlu dbyar

  196. Dear Administrator, Saya berminat dengan Proton flx 1.3. Boleh saya tahu berapa harga untok proton flx automatik baru? (Cash).dan sekiranya saya tidak byr cash semua tetapi membayar down paymewnt tinngi sapert 20k berapa loan tenure untok tahun yg singkat. tiap bulan. Saya di johor bahru.Boleh jwp diemail sy. Terima kasih

  197. As Salam..
    Berminat utk trade in Satria 1.3 manual (1997) dgn BLM Standard (auto)…
    Basic salary RM2800…pekerja swasta..
    Bole tlg emailkan byran bulanan utk 0 dp dan 10% dp…
    Terima kasih

  198. Hi . Nak tnya . Saga ada tak yg ada GPS ? Berapa bulan2 if dp RM5k . Thanks .

  199. untuk model saga flx executive 1.3 cvt masih ada lagi ke rebat untuk 2012

  200. hi ,

    My net salary is Rm3000
    Can send me the quotation for saga FLX 1.3 Standard/Executive CVT and Myvi 1.3 Ezi? with 10% downpayment.
    Is there any promotion if I apply now?

    Thanks

  201. hi,
    My net salary is RM 2200, I would like to buy Saga FLX 1.3 Executive, loan 9 yrs but without 0% downpayment. Is tere any possible or have any promotion?

  202. Salam,
    nak tnya gaji bersih saya dalam rm1600 saya nak beli saga FLX Standard 1.3 (M) CVT, saya tak de lesen coz amik untuk abang yang guna…so boleh ke saya mohon?

  203. tuk promosi tuk graduation scheme?

  204. salam..
    saya nak tnye jika income saya lebih dalam rm1500..boleh ke saya memohon untuk model saga 1.6

  205. Salam….gaji bersih saya rm1.8k…..baru mula bekerja tetap di syarikat swasta dan sudah mempunyai myvi. layak ke saya memohon kereta kedua? saya nak beli saga flx 1.3 Exec CVT

  206. salam. gaji bersih sy rm1.2k tetap, swasta, sy bercadang nak beli proton saga 1.3 (M)/ exec 1.3 (M) n ini kereta pertama sy.
    1- pliz bg price utk pinjaman selama 9 tahun
    2- adakah sy perlukan penjamin?siapa yg boleh menjadi penjamin sy?

    tq

  207. Salam…sy gov servant,gji bersih 1.8k.. If nk byr d/payment 10k layak ke ambil exec 1.6(m)..?brpe anggaran byran bulanan?

  208. Saya nak tnye..jika saya nak memohon untuk saga flx auto..lepas ke?..sya gaji bersih dlm rm1500..tp sy ade buat punjaman asb..dan bulan2 sy kne bayar 280..

  209. nak tanya…. macam mna kalau pembayarn gj sy 2 kali,sebulan tapi klau sbln dpt : basic+elaun+ot=1.6k-1.8k…….. agk2 bank terima tak

  210. Hi…if gaji i rm1500, planning nk beli standard 1.3 (m), downpayment rm3000, blh dpt loan 9yrs x?blh emailkan details x?

  211. Itu basic…blm tmbh allowance n komisyen every mths…

  212. hi, gaji i rm2400.. staff kerajaan (guru). minat nak ambil kereta saga flx 1.3 CVT Executive. nak “0″ downpayment, 9 tahun. dapat any rebate tak (staff kerajaan)… apa lagi free gift boleh dapat.. tolong email saya. bulanan bayar berapa? tak kisah kalau model 2012 atau 2013.. :)

  213. Halo.. If i pay d/p for 6000.. How much for monthly payment? 1.3 executive (s)

  214. hai,kalau saya byr dp cum cash money around rm5ooo.brapa bulanan 9 thun saya?1.5m

  215. hye..i nak tny kalo tentera dapat loan 100% x if i nak flx exe (m) solid tanpa d/p..bulanan berapa if buat selama 9 tahun..

  216. salam,,
    basic rm1500.,,ingin membeli saga baru,,muka 0,,adakh sy layak??

  217. hi, boleh hantarkan quotation kepada saya?

  218. hai admin..
    saya berminat nk amik saga dlm masa terdekat nie..saya xpenah buat loan. saya boleh dapat full loan x..mcm mane pula dgn yang tiada pndahuluan..boleh emailkn saya quotation

  219. Salam, saya pekerja swasta gaji pokok RM1980 berminat dengan Proton Saga FLX 1.6 SE (M) kaler merah tu. Saya nak guna full loan 0 down payment tu boleh ke dengan gaji saya ni? saya tiada komitment lain melainkan potongan epf/socso. boleh tolong emailkan quotation untuk saya beserta dokumen yang diperlukan jika saya layak? terima kasih banyak-banyak.

  220. salam bro, jika saya nak beli kereta menggunakan graduate scheme untuk proton saga Executive 1.6 (M) CVT
    untuk maklumat saya merupakan pekerja kerajaan di kuching sarawak dan sudah bekerja lebih dari 3 bulan
    boleh beritahu saya cara pembayaran permulaan sehingga mendapat kereta?
    gaji saya RM2500 termasuk elaun…
    adakah khidmat ini sampai ke kuching? thanks

  221. salam. boleh emel quotation untuk saga flx 1.3 auto metallic. gaji sekarang dah naik kepada gaji pokok rm2000. bersih rm1975.25. kerja sektor perindustrian je, swasta. downpayment 10%. tak pernah ada pinjaman b4. so xde track record. usia 26+. blom kawin. boleh ke buat pinjaman tanpa penjamin?

  222. assalam,saya bekerja di sebuah badan kerajaan(kerajaan negeri).boleh emel quotation untuk saga flx 1.3 manual.gaji sekarang dah naik kepada gaji pokok rm2,042.54.bersih rm 1,100.25,dah kawin.boleh ke buat pinjiaman tanpa penjamin

  223. hallo, sye nak tnyer kalo gaji bersih 1200.. downpymt 5000 bpe bulanan untuk saga flx 1.3 (M) tuk 9thun..

  224. Assalam..nak ambil saga FLX..boleh gabung dengan gaji isteri x? dan nak trade in wira aeroback 1.3.berapa ye boleh?

  225. asalamualaikum..tumpang tnya klu pndptan saya rm965 bersih+wife basic rm600 layak ke beli saga flx 1.3auto tanpa pnjamin

  226. if my guarantor does not pay income tax, also cn be my guarantor?

  227. salam..saya nak tanya..jika saya nak amik saga 1.3 standard auto..zero d/p..boleh ke..gaji bersih saya 1700..dan ade pnjaman asb sebanyak 275..

  228. hello i am still in study but i have to buy a car (degree)…my parent willing to be my guarantor..if possible i want to buy saga flx 1.3-9 years loan..how much did my monthly and what is the requirement…pliss reply ASAP.

  229. Hi admin, saya hujung bulan ni genap 3 bulan bekerja, saya minat dgn saga flx metalic (auto). Gaji bersih RM1750. Saya nak loan penuh. Area Puchong.

  230. Hi admin, document untuk loan boleh email sahaja PDF file kan? Lepas loan approve, di mana ambil kereta? atau pihak admin hantar kereta terus ke rumah ke?

    Saya dah beli no plate RM210 di JPJ untuk admin register JPJ. Perlukah kita berjumpa face-to-face serahkan dokumen no plate beli ini? Atau boleh email sahaja?

    TQ.

  231. No plate tu saya beli direct JPJ waktu running number minggu lepas WYB XXXX. TQ.

  232. apa beza saga flx (s) dgn (m) tu? i’m interested in Standard 1.3

  233. hi,sy berminat dgn saga flx 1.6 solid,kalo nk o d/payment blh?9thn,brp monthly?

  234. menggunakan pengenalan OKU membeli kereta 1.6 SE akan potong berapa diskaun?saya org OKU…

  235. sorry for disturb here, i m Rainzy. i have a problem now that what model of car i should choose between saga flx 1.3 and myvi 1.3. can you give me suggestion and compare it..then my net salary is Rm1650..what model that should i choose??

    • Hi there, It depends on your personal preference. Both maintenance cost and fuel efficiency is about the same. However, Myvi resale value is slightly higher than Proton. If you plan to have bigger space, saga is your best option

  236. Gaji basic 2800 + elaun = 3200
    Gaji bersih = 2000
    Gov servant
    Tanpa D/payment, boleh emelkan quotation utk proton saga flx 1.6 se utk 7 n 9 yrs?
    Lulus x utk loan bank?

  237. hi…i plan to buy executive 1.3(s), without downpayment, installment for 9 year, nett salary 1.2k. can i get bank loan approval?

  238. saya ingin membeli saga flx exec1.3 manual melalui skim lepasan graduan 0 downpyment.. adakah saya layak tanpa penjamin walau baru sehari keje n basic salary rm1700? kalu perlu penjamin, apa syarat2 yg perlu ada bg seorang penjamin.. tq

    • Hi yes you boleh dapatkan loan tersebut. Berkemungkinan you tak perlukan penjamin. Cuma utk dapatkan kelulusan dengan lebih mudah, kami nasihatkan tuan utk dapatkan ayah/ibu yang masih berkerja sebagai penjamin. Sila check email you.

  239. pls email quotation. tq

  240. Hi sy rnie.. berminat dgn saga flx auto.. nk tau price terkini..
    sy penjawat awam, basic 1600+ elaun, adalah 2k lebih.. klu xnk d/payment, brape agak2 sebulan utk 9 thn?

  241. Executive 1.3 (M).. mtk send dkt emel y ni ekk.. emel td prob..

  242. Hi,sy tina
    One of my friend nak apply loan kereta,gaji dia semua ok,kerja swasta..
    Tapi masalahnya tak cukup umur,kena ada penjamin.
    Ibu/ayah dia tak bekerja lagi,tak ada adik beradik untuk jadi penjamin.
    Ada seorang saudara dia kerja government,bolehkah dia jadi penjamin untuk kawan saya?

  243. plz send me price quotation, saga . 1.7k monthly salary + allowance 2.4k

  244. hai, sya memiliki kreta viva 660, tahun 2010. sya ingin memiliki proton saga flx, brape downpayment yg prlu sya byar dn brape nilai kreta sya yg lme jika sya trade in?sya berminat dengan kereta Proton Saga 1.3 FLX,

  245. Salam.. saya keje swasta net 1.3K/month. ada side income lain RM500/month. tp xde lesen/sebarang agreement (tusyen kt umah hjung mggu). boleh ker lepas kalau model saga flx executive manual?
    terima kasih admin.
    can you reply directly to my email.:
    faizazwall@gmail.com

  246. FLX Executive 1.6CVT Metallic.
    D/P RM10K.
    4tahun loan, sebulan berapa?

    Trade in Wira 1.5(M) 1993?

  247. gaji basic sy rm1200 + OT =RM1600-RM1700 setiap bulan…saga 1.3 flx AT..layak ke kalu saya loan,9 tahun dan 0 downpayment..brape installment bulan2 ek?

  248. hi.sy pernah blacklist sbb jdi penjamin ibu saya, skrg dah sattle, gaji sy bersih rm1500.00, bole x sy ambik saga flx auto?klu kene guna penjamin, ibu saya boleh x?dia xbekerja, tp slip bank dia tiap bln ade deposit rm2000-5000.

  249. Hi, I am not Malaysian. I am an expatriate working as Lecturer in Pinang. I want to get Proton FLX 1.3 and would like to trade-in my proton Iswara. Kindly send the details to my mail asap. Thanks.

    • Hi there, we have emailed you the details. What’s your current car?

      • Thanks for your mail. I would like to ask you some questions.

        1. I want to trade in my old car ( Proton Iswara, 1.3 (M)- 1998 with good condition). and exchange with proton saga flx 1.3 or Myvi SE 1.3.? Is there anything, that i can choose only proton? not perodua ??

        2. I need a bank loan to purchase a new car. My net pay is 6k+. I am ready to pay the down payment 30% (as stated your mail) that is, Total down payment = (trade in car value + 10k). Can I get the loan from May bank.? (because very near and my all trans with it)

        3. Kindly help to choose a new car.. I am going to stay here maximum 3 years. I need less maintenance, safe and secure, comfort and very importantly Resale value. My two choices are Saga FLX 1.3 Exe and Myvi SE 1.3. ( some friends are telling myvi is best and good resale value and some other telling that Saga 1.3 best and economic.

        4. how much they will fix my trade in car (Proton Iswara, 98 M, 1.3)?

        thanks.

      • Hi, do you have a family here in Malaysia? If yes, it is better to go for a sedan car which is the Saga. If not, we would recommend you to get the Myvi as it has better fuel efficiency and resale value.

        Let us know if you are interested to proceed by giving us a call at 019-3559448.

  250. salam, saya bekerja sendiri, berniaga oline. boleh lulus ke nak beli kereta ? tq

  251. anggaran, dalam seminggu saya boleh buat jualan dalam anggaran RM500-RM600 untung jualan..

  252. ibu xbekerja.. ayah sahaja.. tp ayah blcklist pulak. so tu la susah sikit.

  253. salam. encik ihsan, saya post-graduate tp dah lama dah.. sebelum ni kerja dgn ayah dan baru sekarang dpt kerja dgn swasta.

    saya berminat utk memiliki saga flx 1.3 manual… gaji saya basic RM1100 dan ada OT mungkin bersih boleh capai 1.3k atau 1.4k…

    jadi boleh ke kalau saya nak ambil saga flx 1.3 manual ni sebelum gaji bulan ketiga.? dan 0% downpayment(sbb takde cash).? sekiranya boleh, apakah requirement utk saya dan berapakah ansuran bulanan ye..? harap bole bantu jelaskan..
    terima kasih byk..

    boleh emailkan jawapan kpd saya ye.

  254. Salam.. Nama sy hafiz.. Sy berminat untuk memiliki saga flx standard 1.3 zero downpayment.. Bole ke? Sy bekerja pemandu lori ais dan gaji sy dibayar hari.. So xde payslip dan duit jarang masuk bank.. Gaji sy bole dpt dlm 1700 sbln.. Adakah sy layak memohon?

  255. Assalam..isteri sy nak beli kereta saga flx 1.3 standard..gaji die around 1200K.. sy keje gov gaji 2k tp xboleh jd guarento sbb crisis history..dah cuba ayah die sbg quarento dah pencen dah pencen dan masih contrck dgn JBA..income ayah die -+ dlm rm3500..tp xlepas juga..kalo nak guna ibu die pulak sbg quarento boleh x? ibu die berniaga sendiri..pengusaha kantin..agak2 lepas x?

  256. Hello sy nk tnyer sy bekerja di sektor swasta basic sy 1k gaji brsih sy rm1800 klau saga flx manual standard bley lpas x? tnpa pnjamin? umur sy 27

  257. Hi, I just graduated with a degree and i would like to get a saga flx 1.3 auto, is it possible to get loan without pay slip and downpayment?

  258. Hi, saya mempunyai sebuah saga FLX SE, saya nak membeli sebuah lagi saga FLX 1.3 (manual standard) untuk isteri saya, gaji bersih saya dlm lingkungan 2K dan ccm FLX SE tu 558 sebulan..masih dapat loan lg ke?

  259. Hi,

    Sy lepasan degree dan bekerja tetap di sektor swasta dengan gaji nett around 1.6-1.7 k. Lepas x buat full loan bagi saga flx se? 1st car, blm pernah buat loan.

  260. Sy lepasan diploma. Bekerja sektor swasta xsampai lagi sebulan dengan gaji bersih Rm1400. Boleh saya beli saga executive 1.3 metalic auto tanpa downpayment x? Loan pihak bank terima x dengan gaji saya itu? berapa ansuran bulanan?

  261. Salam Tuan,

    Proton Saga FLX 1.6 Auto – color Putih. interior full leather.

    berapa price & interest rate.

  262. gaji basic sy rm 1200..biasa campur ot dpt dlm rm1700 sebulan. kalau sy nk beli saga flx 1.3 dgn kaedah 0 d/p atau skim graduan boleh lepas x?sy ada penjamin.bayaran bulanan berapa ye?

  263. hi. saya ada itu gaji rm2500 basic.jika saya mahu kasi beli sama itu saga 1.6 SE,itu macam mana juga ya?

  264. hai, saya permanent gov staf.. ada potongan kuaters RM255, personal loan RM425. saya ada online biz.. minimum online income RM300.. saya berminat dgn saga flx 1.6 SE.. brape gaji minimum diperlukan? klu saya byr down payment RM15K,

    TQ

  265. adakah boleh kalau saya mahu trade in motor saya dengan saga flx?

  266. Salam, my bro nak beli saga flx (s) manual 1.3, but his net salary RM1200, Penjamin tak de, so he decided to gabung gaji dengan mak saya, total kalau gabung RM2000. layak tak?

  267. salam saya berminat dengan Saga Executive gaji basic 1600, baru tamat ijazah, kerja baru sebulan. kalau downpayment RM2000, berapa monthly installment ye?

  268. Salam, saya ada terbaca tentang Saga SV.. boleh saya dptkan info tentang kereta ini? bagaimana pula bayaran nye?? for fullloan.. gji bwah 2k boleh apply ke? blacklist sum more..

  269. Hello, I am currently finishing my degree of study and going for the internship program next month. Is it possible for me to apply for the Graduate Scheme since I do not have a formal job?

  270. can you give me detail on saga flx. kindly my downpayment is about rm5000.

  271. planning to buy saga executive 1.6
    monthly income RM1200…what is the monthly payment??

  272. helooooo, bro nak tanya. aku berminat dgn saga 1.6 tu, my monthly salary is RM2.6k. so kalau aku nk amik full loan without downpayment utk tempoh 9 tahun, berapa eh bro monthly comitment die and berapa interest rate die? tq

  273. hi,bro..,sy berminat dgn saga flx 1.6,monthly salary+elaun 2150,kalo sy nk full loan without downpayment utk 9tahun blh?brp monthly payment + interest rate?

  274. Hi. I like to apply Saga 1.3 executive my net pay is around 1400 and I do have a guarantor with salary 4K and d/p 0 is it possible to get loan? Thanks

  275. sy bru beli saga flx standard ..bajet2 nak pakai raya tetiba salesmen kata takde stok sb permintaan tinggi..betul ke??? pastu dia suh byr RM2ribu++ untuk upgrade ke exec…boleh ke mcm tue?

  276. assalamualaikum.. saya berumur 20 tahun, baru bekerja swasta dalam 4 bulan, basic rm700 je, ibu bekerja sendiri, tiada payslip dan masih ada loan kereta dengan ayah sebagai penjamin dalam rm13000.. ayah ada dua slip gaji anggaran rm3000, rasaya boleh tak lepas buat loan utk saga flx auto? ayah umur 54 dan ibu umur 50 thun..

  277. anggaran rm 300 tu adalah bila di + 2 slip gaji..

  278. saya adalah ude yg diatas, ini email saya yang betul.. atas jawapan anda saya ucapkan terima kasih..

  279. salam..saye nak tanye la..saye baru bekerja dalam sektor swasta dan berada di sabah..lepasan diploma dan konvobulan 10 ni..boleh ke saye nak berurusan dengan encik..gaji bersih lepas tolak epf and tambah dengan elaun rm2800.berapa saye perlu bayar bulanan untuk saga flx se tanpa bayar muke? berapa pula saye perlu bayar bulanan untuk proton preve tanpa bayar muke.tq

  280. Kalau trade in alza 2010 premium, pinjaman dah habis. Berapa boleh ambik?

  281. Assalamualaikum. I would like to know. If I’m interested in buying the executive 1.6 cvt, is it possible to make zero down payment? I’m a government servant and my salary is around RM2500. This would be my first car and I have little idea about the interest rate and the method of payment. Any constructive reply will be much appreciated. Thank you.

  282. saya ada motor honda c70.jikalau saya mahu trade in motor ini dengan saga flx 1.6 se,bagaimana caranya ya… ?

  283. Salam. I’ve recently graduated and will be started working with nett salary of RM1800 + commissions and allowance. is it eligible for me to buy saga flx se? if do so, could you please email me the detail of how can i apply a loan to buy a car with the least downpayment that can be given by your company.

  284. saya nak beli kereta saga flx, tp saya menganggur.agak2 boleh tak saya beli kereta dengan kaedah 0 downpayment?bulanan opah saya bayarkan.

  285. saya kerja swasta,,basic rm1.5k + rm200 allowance..bersih dlm rm1.5k monthly..minat nk apply saga 1.3(M) standard..possible x utk dpt loan dgn rm1k down payment shj?1 lg,sy x pnah buat pinjaman..

  286. hai..sy pekerja swasta..basic rm 2000 monthly..sy berminat nak apply saga 1.3 (s) cvt (9years) dengan 0 downpayment…berapa saye perlu bayar bulanan…

  287. Salam,sy pekerja swasta bergaji basic rm2200 sebulan.berminat utk apply saga standart 1.3 (m) cvt (9 years) dgn 0 downpayment.Adakah sy layak,apa patut sy buat & berapa sy perlu bayar tiap bulan utk memiliki kereta tersebut?

  288. Assalamualaikum.

    Saya OKU berdaftar dengan JKM. dan saya faham bahawa saya berkelayakan untuk mendapatkan potongan harga untuk kereta keluaran Malaysia seperti duti eksais. Boleh saya tahu berapa harga selepas pemotongan duti eksais untuk Suprima S Premium?

    Terima kasih

  289. Hi,

    I just want to check.
    My salary is 3800 and I would like to purchase Saga 1.6 FLX Executive CVT/ red
    what is the monthly repayment if I would want to strech to 9 yrs with 0 downpayment ?

    2. Once the booking is done. How long it would normally take to get the car?

  290. Assalamualaikum..my nett pay rm3k + allowance & i’m gov servant,.
    I’m interested with Exec 1.6 CVT, is it possible to make zero down payment? or should i pay the 10% dwnpayment? could u givee me the detaiils about the loan? tq in advanced

  291. salam..sy nk tny kalo sy dh deal ngan salesman proton tuk bli saga flx se 1.6 color merah metalic tp bln september punye stok xde & salesman bkenaan kate mybe kne tgu hujung bln oktober. so cmne ngn perjanjian yang telah sy buat 2 ye?Adakah diskaun sy pd bln september 2013 akn tbatal jikalau bln oktober tiada diskaun?Tlglah sy – iza

  292. sy xnk color putih, sy nk merah metallic

  293. xberkenan lor..nk merah jgk..npe eh proton lmbt kuarkn saga flx se merah(metalic) sdgkn permintaan tinggi??musykil disitu..

  294. Hello

    My salary is 5.5k RM working as a software Engineer. Interested in Executive(M). I am currently on Employment pass Visa till sept 2014. Visa is just issued. Let me know the procedure or I need to wait till three months for bank statements?

  295. can i have saga flx se with green colour (metallic) sir?

  296. hi.. saya bekerja kerajaan di Imigresen..bergaji bersih Rm1500 (setelah tolak semua loan2), saya berminat nak beli saga blm auto..kalau nk 100% loan boleh? dan ready stock kaler apa yg ada? kalau sy di Johor mcm mana nk amek keter kalau loan approved?

  297. encik, saya ada motor mahu kasi trade in sama you.saya mahu ambil saga flx 1.6.boleh ke encik?

  298. salam, gaji saya capur elaun sebanyak rm1700, nak dapatkan saga flx 1.6.. ada kwsp dan penjamin kakak.. agak2 lulus x loan tuan?

  299. as salam..sy berminat dengan saga flx 1.6.. basic salary 1600.. boleh tak kalau nk apply full loan.. dokumen ap yg perlu sy sediakan..n bgaimana lak dgn grade scheme..perlukan guarantor x?

  300. ya, anda memerlukan guarantor

  301. sy keje gov about 5month.. basic salary1687k.. if sy nk bli saga flx stndard auto brape monthly? dp10k?

  302. Salam. Saya masih dalam pemilihan utk beli saga cvt 1.3 atau cvt 1.6. Saya nak pastikan yang mana lebih berbaloi dari segi keselamatan dan penjimatan minyak. Terima kasih.

  303. Hai. saya nk tanya. saya nk apply saga sv manual. deposit rm1500. gaji bersih antara rm1700-1800. umur 21. kerja swasta. agak2 mampu lulus tak? :D

  304. saya pekerja swasta.gaji bersih RM1500 sebulan.agak-agak lulus tak kalu saya nak beli 2 buah saga flx 1.6 dalam satu masa…?

  305. saya dh black list loan keta.bleh bli keta lg tak?gji brsih rm2+++..

  306. Hi im lookin to get saga Standard 1.3 (S). using skim graduan. just started working. nett pay 2400. how soon if everyhting ok, can i get the car.?

  307. basic salary sy rm1400..agak2 lulus x sy nk beli saga flx se 1.6

  308. Salam

    I am highly interested to buy Saga 1.3 SV CVT.

    You will be kind enough if you provide me your quotation before we can proceed.

  309. Hi, I am highly interested to buy Proton Saga 1.3 (M) Executive CVT. This is my first own car. I am a college student. If I pay the down payment of RM12,000 (estimation only), and my job is a part-time job (approximately RM1600 per month), do I get a chance to get the full loan to get this car?

  310. salam..boleh send email untuk harga student ipta..ayah saya sbg penjamin..tapi ada x benefit saya sbg student n skarang tahun 2..lau ada..apa yang saya perlu sertakan?sy bermint dengan saga flx auto..tq

  311. HAI, saya mempunya pendapatan bersih sebanyak rm1650.25 permonth , then saya nak letak downpayment sebanyak 3500, berapa yang perlu saya bayar jika pembayaran selama 9 tahun ? jika saya lepasan graduasi, ada apa-apa promotion ? SAGA SE MANUAL(SOLID).

  312. salam tuan,saya mempunyai model saga 1.3cvt flx exe baru berusia + – 21 bulan. saya nak upgrade/trade in ke model 1.6.Loan start pada may 2012 untuk 9 tahun.Brapa bayaran yg perlu ditambah dan bagaimana pihak bank recalculate loan saya jika layak.apa yg perlu saya buat?gaji bersih rm2500.sekian terima kasih.

  313. salam,, sye berminat nak buat loan. ape syarat syarat nya admin?

  314. salam.saya kerja goverment, gaji bersih 1400 perlu ke saya ada penjamin untuk beli kereta proton saga flx 1.3..

  315. hi..gaji saya 3900 lepas tolak loan dan epf smua tggl 2400..masih boleh ker sy nk bli kereta yg berhrga rm130000

  316. Kalau bt muka rm13000 pn xdpt ker?tp nk tnyer jgk,boleh ker pki penjamin lain?

  317. salam.sy nak tanye,sy akan start keje 1april ni dgn basic salary rm2200. kalau sy nk apply saga 1.6 menggunakan skim graduan,dan dalam mase yg same nk apply loan dlm 20k untuk motosikal,adakah sy layak? penjamin diperlukan?

  318. saya graduan sudah bekerja 4 bulan..basic gaji rm1400… saya berminat nak amnik saga flx se auto standard dgn d/payment rm2000. boleh lepas tak ??

  319. salam, tuan …. melakukan diskaun untuk Orang Kurang Upaya?

  320. hai,sya nak Tanya ada tak saga flx 1.6 standard manual?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 710 other followers

%d bloggers like this: