301 Comments

Perodua Myvi 1.3


Perodua Myvi Standard 1.3 Price List 2012 :
Senarai Harga Perodua Myvi 1.3 Standard 2012

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
1.3 Standard (S) Manual RM 43,912 566 461
1.3 Standard (M) Manual RM 44,412 572 467
1.3 Standard (S) Auto RM 46,912 605 493
1.3 Standard (M) Auto RM 47,412 611 498

Perodua Myvi Premium 1.3 Price List 2012 :
Senarai Harga Perodua Myvi 1.3 Premium 2012

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
1.3 Premium (S) Manual RM 46,912 605 493
1.3 Premium (M) Manual RM 47,412 611 498
1.3 Premium (S) Auto RM 49,912 643 524
1.3 Premium (M) Auto RM 50,412 650 530

Perodua Myvi 1.3 Elegance Price List 2012 :
Senarai Harga Perodua Myvi Elegance 2012

Model Transmission OTR Price 7 years 9 years
1.3 Elegance (S) Manual RM 53,912 695 567
1.3 Elegance (M) Manual RM 54,412 701 572
1.3 Elegance (S) Auto RM 56,912 734 598
1.3 Elegance (M) Auto RM 57,412 740 603

Calculations are made based on 10% down payment and average interest rate of 2.9%. The prices exclude any discount promotion available at the moment. If you are planning to pay different amount of down payment, you can re-calculate your monthly installment here. The prices are subjected to change without prior notice. Do call us at 019-3559448 for more information.

Perodua Myvi 1.3 Brochure : (Click image for large view)
Brochure dan spesifikasi Perodua Myvi 1.3 :


Perodua Myvi Diskaun 2012, Perodua Myvi, Perodua Myvi Extreme, Perodua Myvi Elegance, Perodua Myvi SE Promotion 2012, Perodua Myvi Discount, Perodua Myvi 2012, promosi menarik, Perodua Myvi Promosi 2012, Promosi terhebat 2012, perodua Myvi, Perodua Dealer, Perodua Promosi, selangor, kuala lumpur, Harga Perodua Myvi, Harga Perodua, Perodua Myvi 1.3, Perodua Myvi 1.5, Buy Perodua, Peroduapromosi.

301 comments on “Perodua Myvi 1.3

  1. i would like to buy a new MYvi 1.3 Auto,
    i will pay for downpayment around 10%
    i just graduated and started working for almost 3 months,
    my salary is only 2300 per month before EPF and Socso Contribution,
    can i apply for car loan?without a guarantor?

    • Hi Joyce, based on the information given, your loan application should be fine. You just need to provide us copies of the following documents:

      1. Job offer letter
      2. Pay slip (3 months)
      3. Bank statement (3 months)
      4. Driving license
      5. IC/MyKad

      Call En. Ihsan at 019-3559448 whenever you are ready. We look forward to hearing from you soon.

      • my condition is about same to joyce,thus just enquiry, the interest rate is under graduates scheme rite?mr ihsan, can u please help me, n somemore i need last year production car in order to get discount..

      • Hi faz, last year’s stock is no longer available and yes, you can apply the loan annd kindly provide the documents listed above. We would appreciate if you could contact us directly to find out more about this. The interest rate under graduate scheme is 3.1% and the lowest rate we have seen so far. Give us a call at 019-3559448 for more information.

  2. sy nak tanya produa untuk skim graduate ade x?or blom ade offer.. klu boleh ape requiremnt?

    • Yes abu, masih ada. Bank islam menawarkan interest rate 3.1% bagi skim graduate dan interest rate itu adalah yang termurah bagi skim ini. Jika abu berminat, boleh hubungi pihak kami. Cuma tuan perlu sediakan salinan ic, lesen, pay slip 3 bulan dan bank statement 3 bulan dan juga salinan degree/diploma slip.

  3. saya nak tanya produa untuk seorang Pekak ,berminat boleh OKU card and EPF ?ada bank statement and 3 bulan gaji…..tapi bagimana pekak ?

  4. Sy nak tanye myvi 1.3 premium auto,if guna skim graduate,berapa yea lowest interest rate dgn basic sy rm 2,400 dan down payment rm 2000..berapa montly?

    • Salam mysarah, mysarah tidak perlu gunakan grad skim kerana gaji saudari agak tinggi. Adakah mysarah masih berminat untuk menggunakan perkhidmatan kami?

      Bayaran bulanan adalah dalam lingkungan RM 565. Saudari boleh check email kerana pihak kami telah hantarkan harga quotation ke email saudari.

  5. i am a government servant with basic sallary 2900 + allowance 1500, on housing loan 1500 per month,
    i am interested in perodua MyVi / Alza /
    what are the best loan rate for Myvi/ Alza, do u have Rm 2500 rebate for myvi as shwon in perodua ?

  6. Hi there, the rebate is strictly for a brand new Perodua Viva and Perodua Alza. The amount of discount is different for each variant and there is only free service voucher promotion available for a new Perodua Myvi. Kindly contact En Ihsan at 019-3559448 if you need further assistance.

  7. I would like to buy Myvi 1.3 auto
    I need a car before I start working after graduation
    I got a job that pay me rm2500 a month but it start at July
    In this situation, I don’t have pay slip, so how can I get a car loan?

    • Hi Jay, sorry for the late response. You don’t need to have a pay slip. Have you read our latest entry regarding graduate scheme? Your basic salary meets the minimum requirement. Give us a call at 019-3559448 for more info. We can get the car for you in the middle of june if you are interested. At least you can get used to driving the car before driving it to the office.

  8. gaji i rm1250 shj….tpi parent tak keja bagaimana nak buat loan??

  9. sy baru kerja dalam tempoh 5bulan.dan gaji sebanyak rm1350/bln. layak ke utk ambil myvi standard manual?

    • Hi Lena, you memang kena ada penjamin kerana gaji bersih saudari adalah lebih bawah daripada RM 1,500. Hubungi kami di 019-3559448 jika lena berminat untuk membuat temu janji. Sila sediakan dokumen salinan IC, lesen, pay slips 3 bulan dan bank statements 3 bulan.

  10. saya nk tanya myvi standard spec (m) ada diskaun tak???lagi satu com berapa ye…tq

  11. Hi , I nak tanya tentang pinjaman , I punya Salary 4000 & allowance 400, total is 4400 (belum tolak EPF) , tiap tiap bulan I kena bayar 618 for my housing loan and 1100 for my personel loan ,, for housing loan is potongan EPF (Each month) , ada masalah tak kalau nak apply car loan ???

    • Berdasarkan maklumat yang diberikan, saudara/i masih layak untuk memohon pinjaman bagi model Perodua Myvi. Jika saudara/i berminat untuk membeli dengan pihak kami, sila hubungi kami di 019-3559448 untuk maklumat lanjut.

  12. Is it still possible to process a car loan if you are blacklisted because of ptptn?

  13. hai.
    just nk tny, sy gov servant. umur 27 thn. gaji bersih after semua potongan (termasuk epf, loan, etc) adalah rm1300. kerja dh lebih 3 tahun. berminat dengan Perodua Myvi Premium 1.3 (metalic – auto). ada masalah tak dengan loan? and promotion tu sampai bila?

    • Salam Ana, berdasarkan maklumat yg diberikan, saudari perlu dapatkan penjamin kerana gaji bersih dibawah RM 1,500 amat sukar utk mendapatkan kelulusan bank. Jika saudari berminat, boleh sediakan dokumen IC, lesen, pay slip 3 bulan, bank statement 3 bulan dan juga dokumen penjamin termasuk dokumen IC, pay slip 3 bulan, bank statement 3 bulan

  14. I would like to buy Myvi 1.3. I can paid 10% deposit.
    I was in oversea. I buy this car for my brother. Everything is will use my name. Am I need back to M’sia do all of the document. The best way is i no need back to M’sia. I have oversea payslip & bank statement.
    How long can have the car.
    Thanks

    • Where are you at the moment? In order to apply the loan under your name, we need your presence at the time when you have to sign the loan agreement. If you can provide me all the documents needed through email, it would be great. All we need is your brother’s IC number, your IC, license, pay slips (3 months) and bank statements (3 months). Give us a call at 019-3559448 for more info.

  15. i nak tanya, i berminat untuk beli myvi 1.3 auto, gaji bersih 2000 + allowance 200.Sebelum ni kakak i beli persona pakai nama i(monthly dia bayar RM567).Adakah i masih layak?

  16. Hi Zila, adakah gaji bersih 2000 itu selepas mengambil kira bayaran RM 567 tersebut? Pihak kami boleh bantu jika saudari berminat. Sila sediakan salinan IC, lesen, pay slip 3 bulan dan bank statement 3 bulan. Berapakah down payment yang ingin dibayar?

  17. Salam MR MY,
    Minta pendapat,mana yg lebih best Myvi 1.3 Elegance (M) Manual atau Saga FLX Exc 1.3 CVT. Income sy Rm2ooo,layak dapat kereta yang mana satu (protn/myvi) dgn down pay 4k.
    thanks.

    • Wasalam Noel, agak sukar utk menjawab soalan noel. Banyak faktor yang boleh diambil kira. Jika saudari ingin menggunakan kereta ini utk berjalan2 di kawasan bandar, kereta compact seperti myvi memang mencukupi. Jika saudari selalu meredah jam setiap hari, lebih baik utk saudari mengambil model auto. Jika saudari berminat dgn myvi, saudari boleh beli model premium dan beli bodykit dan harga nya lebih murah. Pihak kami menjual nya juga dan jika noel sudah membuat keputusan, noel boleh hubungi kami di 019-3559448.

  18. Hello, saya nak tanya, before this basic saya 1000 je, tapi this month dorang da naikkan basic to rm1200 , kalo nak beli kereta boleh tah saya guna gaji basic+commision, is it possible ?

    • hi meera, kalau meera nak beli model Myvi, penjamin amat diperlukan kerana pihak bank akan mengambil kira gaji bersih saudari sahaja. Jika meera sudah membuat keputusan, sila hubungi kami di 019-3559448 untuk mendapatkan maklumat lanjut.

  19. hai..sya nk tnye.. gji sya 1650, allowance 200..masih ade loan ngn bank ambil motor..byr moto 280/monthly..adakah msih layak utk beli myvi 1.3 premium auto?

  20. i see..kena sediakan penjamin juga ye? d/p 5K..

    • Kami boleh cuba apply tanpa gunakan penjamin dulu. Kalau lepas, lagi bagus. Kadang-kadang bank juga boleh lepas. Jika berminat, boleh terus hubungi kami di 019-3559448. Kami boleh cuba bantu submit dokumen tuan dahulu.

  21. The price are already fix or still can be less?i would like to buy Myvi 1.3 or 1.5 but I only can pay down payment around 2k only..my pay slip salary+allowance around 2k per month not including extra benefit..but I get my salary by cash..no anything to prove tat how much I get monthly..is it no problem for the bank loan?tis my 1st car wan to buy

    • The price is fixed and there’s no cash rebate promotion is available at this moment. If you would like to purchase from us, you will be entitled to receive our special free gifts as listed on our site: http://www.mybestcardealer.com/free-gifts/

      How long have you been working? Do you have a job letter? Do you bank in the money you receive every month? If not, you may need to provide a guarantor. Thanks.

  22. salam en ihsan,
    sy berhasrat utk membeli myvi 1.3premium auto metalic @1.5se auto metalic.
    mohon encik send email tentang jumlah deposit yg perlu sy bayar?bulanan brapa?sy bekerja sebagai guru dgn gaji bersih setelah tolak potongan RM1640
    dan berapa harga trade in utk kereta civic tahun 1993(manual) enjin 1.5 dan perodua kancil 660cc auto tahun 2001..tlg reply asap..sy dah col encik..tp no respond,,tqvm

  23. Tis Myvi raya promotion is for hole Malaysia or only selected place?need wat term n condition for applying Tis promotion…?

  24. Salam….sy ader pertayaaan sikit..sy ader kereta viva 860cc (manual).sy dah pkai lbih kurg 3 setengah..sy nak tukar kepada kereta auto,tak kisah apa model jnji auto kerana skg sy bekerja memerlukan sy keluar hampir setiap hari..anggaran payment bulanan dalam rm500..boleh tak saudara beri cadagan pada sy kereta ap yg boleh sy ambil setelah trend in kete viva sy..terima kasih

    • Wasalam, kami suggest saudari ambil Perodua Myvi 1.3 Premium. Jika saudari inginkan kereta yang lebih besar, Proton Saga mungkin lebih bersesuaian. Hubungi pihak kami di 019-3559448. Pihak kami juga boleh uruskan trade in tersebut tanpa sebarang masalah. Thanks!

  25. I’m interesting with myvi EZI (auto). If I pay 10% downpayment then loan for 9 years. How much interest I can get?

  26. hello, i got a lot of question actually. currently i live at sarawak. im looking a 2nd car for my wife. thinking bout myvi. my salary net pat is rm1200, plus my wife also rm1200. now i also got loan of my viva with payment 400 per month. possible i can get joint income? which myvi model i can get? prefer auto

  27. hai mr my,
    saya berminat untuk membeli myvi 1.3 auto (solid), skrg basic saya rm1500, tp bulan julai 12 ni gaji saya dah naik menjadi rm 1700.jika saya bayar 10% deposit, adakah saya layak untuk membuat pinjaman tanpa penjamin?

    • Wasalam zieya, surat kenaikan gaji ada tak? jika ada, zieya tak perlu tunggu sampai ke akhir bulan ni utk dapatkan pay slip yang baru. Jika saudari berminat, sila hubungi kami di 019-3559448 pada esok hari atau bila-bila masa jika saudari sudah bersedia.

      • Surat kenaikan gaji ada. Tapi slip gaji saya guna Baucar Gaji@Salary Voucher. Adakah saya perlu minta pengesahan majikan saya berkenaan slip gaji? Terima kasih.

      • Kalau dapat pengesahan majikan lebih baik. Sila sediakan salinan IC, lesen, cash voucher 3 bulan, bank statement 3 bulan dan job offer letter jika ada.

  28. Hi, boleh hantar quotation for Myvi 1.3 Standard (auto) without down-payment. Thank you.

  29. I’m a working adult with salary of RM2900, I have been working for almost 2 years. Can I still apply for 0% down payment for 9 years loan to buy a Myvi Auto 1.3? If not applicable, how much is the minimum down payment I have to pay for a 9 years loan? What kind of documents do I need to prepare?

  30. waht is the difference between myvi elegance 1.3 and myvi standard 1.3 apart from the body structure?

  31. Salam..saya nak tanya..if saya nak guna graduate scheme, n saya skrg ni masih lagi belajar ( sambung master ) so, saya kena ada penjamin kan? bole saya tahu interest skrg berapa ekh? n loan berapa lama ye? agak2 monthly berapa ekh kalau loan 10 tahun untuk myvi 1.3 premium & myvi 1.5 SE..
    terima kasih…:)

  32. terima kasih..saya da dapat quotation nye…bole tak bagi quotation untuk myvi 1.3 ez
    (standart) bagi skim yang sama mcm tdi..:) kalau boleh nak jugak quotation untuk viva elite…thank you…:)

  33. sy berminat utk mbeli Myvi Auto..x kisah mane2 variant pun, as long auto..sy 22 tahun sudah lebih 3 bulan bekerja.. Basic saya rm1600, tapi bersih Rm1435.77..tp basic sy naik utk Ogos ni kpd rm1800..mybe bersih akan dpt rm 1559..sy memegang diploma, kalau dapat graduan skim pun ok gak.so mcm mane eh?

  34. salam en. saya ingin bertanya saya berminat dgn myvi 1.3 auto.. skrg saya bkerja dengan gaji 1200. tp bulan akan datang saya telah dapat kerja baru dengan gaji masa training rm1300 selama 2 bulan dan selepas training basic gaji saya akan jadi 2500 tidak termasuk elaun. adakah saya layak untuk membuat pinjaman tanpa penjamin?

    • wasalam Zyma, jika saudari mempunyai job offer letter yang menyatakan condition ini, mungkin kami boleh tolong. Sila sediakan :

      Copy of IC
      Copy of License
      Copy of Bank Statements (3 months)
      Copy of Pay Slips (3 months)
      Copy of Degree/diploma slip

      SIla email kan kami dokumen ini atau hubungi kami di 019-3559448 utk membuat temu janji. Terima kasih.

  35. Hi? I am foreigner working here in Johor Malaysia as a Manager with a Salary of RM6,000. I would like to know if as a foreigner can purchase or buy a Perodua MYVI 1.3 car here or maybe can pay in installment bases. Please advise.. Richard

    • Yes you can, but you need to have a driving license, 3 months pay slip, 3 months bank statements, job offer letter and visa. Other than that, you have to pay at least 30% down payment with maximum of 5 years loan. Otherwise, local guarantor is needed.

  36. As salam sya ana berminat utk membeli my 1.3(EZi) berapa interst & bank apa yg offer plg rendah interest yg bole d beri sekiranya sya bgi downpayment 10K utk 9 years berapa monthly sya perlu kena byr ? Tq

    • Wasalam Ummuhana, pihak kami sudah emailkan quotation ke email saudari. Sila hubungi pihak kami jika saudari berminat utk menggunakan perkhidmatan kami. Mengenai interest rate tersebut, perbezaan tidak akan ketara bagi model kereta tempatan.

  37. Hi and Good Day MYbestcardealer,
    I have some clarification on the price. As stated the pricing of car what are the additional fee that we need to pay such as Insurance n etc?

  38. saya kerja kerajaan. nak tanye samada layak tak nak beli myvi auto. gaji bersih dlm rm1382.00 jer. kalau saya bayar deposit dlm rm10k brape bulan2 saya perlu bayar. kena penjamin gak ker…

    • Hi Yati, kebiasaannya, bank akan meminta saudari sediakan penjamin jika gaji bersih kurang daripada RM 1,500. Jika saudari berminat, you boleh try apply dahulu tanpa penjamin. Sediakan salinan IC, lesen, pay slip 3 bulan dan bank statement 3 bulan.

  39. Hi.i nk tanya basic gji i rm2200 & i beminat model myvi ezi premium.i baya 10% d/pymt tp i nk tmbh body kit mcm model 1.5se boleh x?brape ribu lg i kene tmbh ye?

  40. hi nk tnye.. saya nk apply myvi premium. Gaji saya baru dinaikkan ke 1700 pada julai lepas. Bole saya tahu, adakah saya layak utk membeli myvi dgn 0 d/p ? berapa monthly saya klw ansuran selama 9thn?

  41. hello , saye nk beli myvi 1.3 auto , tapi masih study di U , mcm mana nak buat full loan untuk 9 thn sedangkan saya masih study ? n bulanan nya berapa ?

  42. slm.sy brminat dgn myvi 1.3 premium(m) auto. berapa downpayment yg perlu sy byr jika byran bulanan dlm rm500?plz send quotation thru my email.tq

  43. salam, sebelum ni gji sya 1200 bsic..this month sya dpt kenaikan gji 1800 basic, tp sya ade blanan mtor 230..boleh ke sya apply loan utk myvi..and myvi ape yg sya lyak apply klu sya bajet around 550 per month utk keta..

  44. Hi, i’m a fresh grad,worked for 8 months dy.I’m intetested in both Viva Elite n Myvi Premium Auto.

    I want to trade in current car.Hyundai Atos 1.0 10yrs, exterior paint coming offn interior gear abit prob(sekat abit sometime).

    Can u gv me quotations for trade in,n also quotation for viva n myvi mention above with 10% downpayment?salary 3.5k.

    thanks

  45. hi,,i was graduated in may..been working for 3 month now..i want to use graduate scheme..can i have a quotation for myvi premium auto and saga flx executive auto as well. thanks.

  46. hye. saya baru bekerja pada akhir April lepas dan gaji kasar saya rm1.4k. so boleh ke saya apply untuk myvi 1.3 Premium (M). 9 tahun loan payment. please reply asap. thanks=)

  47. hai saya nak tanya..gaji bersih saya rm2k..sye berumur 23tahun..sudah bekerja 5bulan…ingin membeli myvi 1.3..bleh kew saya apply full loan..??tetapi nama saya berade dlm ctos..

  48. saya da bekerja 11bln, gji bsic rm1500 n elaun tetep rm300..after tolak epf n socso total around rm1627.25. saya ada diploma n ingin menggunakan skim graduan. Adakah saya kena sediakan penjamin dan masalahnya saya tiada lesen memandu..

  49. Sorry sy taip wrong email.. Bsic rm1500=Elaun tetap Rm300. After tolak epf n socso total rm1627.25. mcm y di atas sy ingin mgunakan skim siswazah,n problemnye sy xde lesen n keje kat spa as front desk.n adakah msi kena sediakan penjamin.?

  50. please reply to my email..tks

  51. sya ana..nk tnya..gaji bersih ana rm1634..ana nk ambil krta my 1.3 ezi premium,ivoy white..skrg nie ana dh buat full loan rm51200..bank am bank..skrg nie sales man y hndle sal krta ana bgtau..ana hrga krta bulan2 ana rm607..u all smer brbaloi x dgn hrga 2??ana kurg lam bnda2 cmnie…mntak bg pndpat..

  52. hi..i’m 22years old, i’m just finish my study on jan 2012, and i have start working on feb untill now.I’m thinking to buy Myvi EZ or EZi, using gradute plan with RM0 d/p,but my salary are about RM1400.00 only.did i still can buy it?. Currently i’m use Viva 850 manual and thinking to trade it in..my parents buy it on sept 2009. can u give me quotation regarding this matter..thanks..

  53. hi, saya azizul, saya br kerje 3 bln. basic rm 1600 + ot= rm 2200. gaji bersih rm 2000. bleh tak saya apply graduate scheme 0 d/p. saya degree grad sept 2011. perlu ke penjamin…

  54. harga myvi 1.3 standard auto berapa kalau d.payment 5ribu?

  55. May i know what the diffrnt between premium n elegance..

  56. salam….

    saya berminat dengan myvi auto 1.3 premium…gaji bersih saya adalah 3200 dan saya ada housing loan lebih kurang 700…

    saya bercadang utk trade in kereta kancil tahun 2007 saya…

    terima kasih

  57. As salam,

    I’m interested on buying a Myvi 1.3 Standard (S) Auto.

    Now working at statutory body with nett salary RM 2610. Housing loan at RM 756/month.

    Say I pay RM 2k for the downpayment, how much then for the monthly installment.

    Kindly advice. Thanks

  58. Thanks a lot for the info :)

  59. Hi,
    im trying to sell my MYVI 2009 auto 1.3, how much will be the best offer?

  60. Salam/Salam sejahtera

    Saya pekerja kerajaan.
    gaji bersih 2k
    saya ingin memiliki myvi premium.
    1. Layakkah saya? down saya bayar 5000
    brapa monthly dan apa lg yang saya akan dapat?

  61. Saya bekerja kedai makan. Gaji bayar setiap hari. So, gaji tak masuk bank, takde payslip. Saya just boleh sediakan voucher gaji dan ada pengesahan dari majikan. Gaji saya dalam 1800 sebulan. Adakah saya layak untuk memohon loan.

  62. hello,saya student mmu melaka.first year diploma.saya ingin membeli 1.3 Premium (S) auto.adakah saya layak dgn promotion whats up graduate? downpayment diperlukan ke?tq :)

  63. hi,
    sy berminat utk mbeli Perodua Myvi Premium 1.3 (metalic – auto),
    sy 23 tahun sudah lebih 4 tahun bekerja..
    Basic sy rm1600,jika sy bayar 10% deposit,
    adakah sy layak untuk membuat pinjaman tanpa penjamin?

  64. hi,
    sy berumur 27thn & bekerja selama 1thn 8bln(10.03.2013 genap 2 tahun).. berminat dengan myvi 1.3 premium (manual)..basik gaji sy RM1550 + RM50(elaun) & ada over time(minimum RM300/mnth)…dan setiap bulan sy kna keluarkan RM750 (RM250 untuk rumah sewa sy & RM500 untuk mak sy)..jika sy memohon mengunakan skim graduan yang disediakan iaitu 0 d/p 100% loan..sy nak tahu bank apakah yang menyediakan interest rate yng terendah & adakah sy sesuai untuk memohon untuk myvi 1.3 premium

  65. slm,
    boleh tak send quotation untuk myvi 1.3 premium (manual) bagi 0% downpayment pls…

  66. bole hantar quotation untuk MYVi 1.3 premium AUTO. saya baru bekerja di bank lebih kurang setahun(contract 1 year). salary RM1700+ fixed elaun RM300 =RM2000. adakah saya layak untuk skim under graduan? perlukan perjamin ke?

  67. hello sir…
    am a final year university student..
    would like to get myvi (auto) for myself. i would like to know, whether am eligible for whats up graduate plan o not? how bout the d/p? thanks in advance.

    • The down payment is 10% and your parent needs to be your guarantor. We would recommend you to take a normal plan with your parent’s name on the vehicle. It would be better in term of fixing the interest rate and monthly installment throughout the loan period.

  68. nk tnye..sy nk bli kete myvi..antara myvi premium dan elegance beza byk x kalau byr bulan2??sy nk amik graduate skim.gaji saya dalam rm1900 sebulan.

    • Salam Azwani, pihak kami sudah emailkan quotation bagi premium model. Ia lebih baik jika you ambil premium model kerana elegance cuma mahal pada accessories. Jika you berminat dengan bodykit nya, you boleh beli separate. Sila hubungi kami di 019-3559448 jika you berminat.

  69. bulanan myvi standard n premium brapa beza if sy bayar d/p 2k??

  70. Hep..gaji basic 1200…stil bujang..berminat myvi Myvi 1.3 Elegance.bleh ke sy buat pinjaman dgan gaji sedmikian.

  71. nak tanya… gaji saya dibayar sebulan sekali, tapi secara cash.. boleh ke saya wt pinjaman tanpa perlukan penjamin melalui skim grad??

  72. Hi Norlin, Gaji bersih you berapa? Ada offer letter? Company ape you bekerja dengan?

  73. Saya nak tahu lebih lanjut pasal promosi perodua ‘Whats up graduate’. Boleh email saya?

  74. nak taye…skrg nie saya pakai viva 1.0 putih..bulan2 rm 435…skrg dh pakai dlm 3 tahun…skrg nie sya terfikir nak tukar kreta myvi 1.3 ez auto stndard…gaji bersih dalam 1900 belum cmpur alaun…and gaji saya ade ptongan dlm 350 untuk personal loan…adakah loan saya boleh lepas untuk beli kreta myvi untuk full loan???

  75. saya berminat nk beli myvi standard 1.3 auto. sy kakitangan kerajaan status jawatan kontrak, gaji rm2550 sebulan tidak termasuk epf,, baru bekerja selama sebulan dan masih tiada payslip. adakah sy layak memohon?

  76. hi….sy berminat nak beli myvi….gaji basic 2550,kakitangan kerajaan…tp first, saya nak tnya perbezaan antara model myvi 1.5 SE PREMIUM dan 1.3 ELEGANCE….boleh tak hantar quotation untuk both cars dengan 0 downpayment…tq

  77. salam. saya berminat nk beli myvi 1.3 auto standard. saya kerja swasta dgn gaji rm1950 sbulan sblum tolak epf. adakah saya layak memohon? dan jika ya berapa pula saya perlu bayar setiap bulan jika bayaran muka 0%.

  78. salam…sy berminat dengan myvi..ayah sy seorang peneroka felda dan sy lpasan diploma dan sedang bkerja part time dengan gaji 1000 sbulan…dengan program salam 1felda bgaimana sy boleh memiliki myvi dan adakah perlu byar muka?boleh terangkan dengan jelas lagi x?

  79. tlg kirakn bulanan brapa kalo downpayment 5k untuk myvi ezi (A) 1.3.thnks
    ada rebet tak untuk bulan januari ni?

  80. Mybestcardealer ni beroperasi Dmana? Di Sabah Ada x?

  81. GAJI SAYA 1500+/-.. MODEL MYVI APA YANG SESUAI DENGAN KELAYAKAN GAJI SAYA.?

  82. Basic 1450, slip latest 3 bulan ni gaji 1500 keatas lepas tolak epf.. Umur 22..

  83. Boleh bagi quotation utk kereta proton dan perodua

  84. Hi, may i get the quotation of saga n myvi if i wanna get the car under grad scheme. how much of monthly payment , application and processing fee?

  85. Sy penjawat awam berstatus kontrak dengan gaji bersih RM1856.00.
    Berminat untuk dptkan myvi 1.3 premium auto. Adakah layak kerana :-

    1) Sy tiada slip gaji kerana gaji terus dimasukkan ke akaun simpanan.
    (Layakkah mohon full loan tanpa penjamin?)

    2) Nama sy pernah digunakan adik untuk pembelian kereta myvi pd tahun lps.
    Namun, bayaran bulanan adalah sepenuhnya oleh adik tanpa melibatkan sy.
    Masih layakkah sy mohon loan untuk pembelian myvi kali ini memandangkan nama pernah digunakan sblm ini.

    Terima kasih.

  86. Salam…
    Boleh bagi quotation untuk myvi 1.3 ezi, under skim graduate….and brapa interest rate…
    Thanks…

  87. Masih Ada lg x rebet utk myvi

  88. May I get a quotation for Myvi 1.3 EZi? 10% downpayment and income 3k and above. Any rebate for this model and what are the free gifts? Thanks.

  89. Hi, brpkah interest rate bg myvi 1.3 ezi skrg? & bank mana?

  90. I would like to purchase 1.3 myvi but without down payment, is it possible? I can provide guarantor as support. Any discount at the moment? What is the interest rate? I was graduated student n just about looking for job only

  91. Hi, I want to purchase myvi 1.3, make 2013 year. Any cash rebate / discount available?

  92. Hi..Sy nk beli kereta MYVI SE model lama tanpa downpayment.Basic sy RM2450.Kalau dh blacklist mcm mana?

  93. Haii..sye nk tnye basic sye rm1600 ..ada pnolakn asb rm300..tpi sya ad site income blh dpt around rm400..n umo 20 this jun..lyk ke nk beli myvi 1.3 auto..dpymnt rm5k..bpe bln2 sye kne byar..dan kne ada grnto ke??

  94. erlo may i know about da last sem graduate loan?

  95. hi,basic gaji sy rm1800, baru bekerja sebulan.jika sy berminat utk membeli myvi adakah sy perlukan penjamin dan layak kah saya utk membeli kereta ini.blh htrkn quotation?

  96. Berapa monthly rate if 0% downpayment utk
    1)myvi 1.3 auto standard (S) &(M)
    2)myvi 1.3 auto premium (S) & (M)
    dan details dokumen yg diperlukan dan masa yg diambil utk dptkan kereta.
    Tq

  97. Hi, I nk tny, if my net salary is RM1500 after deduct epf socso, lps x apply loan for myvi standard (auto+solid) without guarantor?

  98. salam..sy kerja kerajaan..gaji sy around 1.4..tak da ape ape potongan n pinjaman..kalau berminat nak beli myvi auto..d/payment 10k-15k..monthly payment berapa ye..tq..

  99. Salam.. sy kerja swasta, gaji 1800 (sblum tolak epf n socso), komitment sy byr ptptn (rm200 – actually sy juz kena byr dlm 100 je tapi sy nak byr lebih) & asb (rm200). So sy layak utk beli model ape? dan boleh tolong emelkan monthly payment if 0 downpayment and monthly payment if gna graduate skim x?

    • Wasalam Ila, kalau you apply Perodua Viva atau Proton Saga, mungkin kami boleh bantu. Dah dapatkan quotation di website kami? Layari http://mybestcardealer.com/quotation

      • klu sy nak beli myvi ianya perlukan penjamin kn? sbb sy kurang bminat saga since sy nak cari kereta yg kecil but i more interested with myvi. For now, with 0 dp, so better sy ambil loan biasa atau skim graduan? since i think im still eligible for graduan skim (konvo dec 2012). Then if sy ambil full loan, insurans kete, roadtax semua tu masuk dlm loan atau sy still kne backup cash dlm 1000++?

      • Yes ila, under graduate scheme, better you ada saving around RM 1,000 sbb nanti you perlu bayar one month advance payment berserta dengan additional insurance yang diperlukan.

      • so better for me to take full loan biasa @ graduan skim? sy nak ambil islamic banking punya loan. if loan biasa profit rate bpe % n if graduan skim 3.1% kan?

      • If graduate skim, interest dalam 2.98%. Sila sediakan dokumen jika berminat.

  100. hi i have 1.3 satria and want to trade in with myvi manual. how much u can offer me? i bought this car for cash, so i hve no procedure with bank. if i purchase myvi with 10k downpayment, how much should i pay per month? n any discount for students?

  101. can you give me the payment schedule for Myvi 1.3 standard Auto under graduate scheme..? Any cash rebate / discount available

  102. Salam, saya berminat 1.3 EZi auto.. nak bli guna skim graduan.. gaji basic rm1500 + fix comission rm200 dan blum tolak epf. Boleh ke dapat full loan tanpa penjamin?
    Baru sebulan bekerja dekat company baru, tak ada slip gaji.

  103. Greetings. I have just started working for less than one month and am interested in buying a Myvi 1.3 (S) Standard Manual.

    My salary is RM 2000 (basic) + 200 (transportation allowance). I also have a monthly side income of at least RM320 per month.

    Under the graduate scheme and RM 2000 down payment, what is the lowest interest rate that I can get and for how many years will that be? How about if there is no down payment, what is the interest rate and how much will I need to pay monthly?

    And if I use the normal car loan, will I need a guarantor?
    Also, what is the minimum time that I have to wait to make a second car loan?

  104. Hey there… Im interested in gettin myvi 1.3 se auto..it comes with 3 yrs service right? And currently im earning rm 1550 plus 460 fixed allowances. Total of 2000 nt including overtime and etc.. Bt i do have personal loans and credit card.. Am i entitled to apply for full loan? What is the lowest downpayment? If 0% downpayment applicable?

  105. I basic only RM1200. Plus incentive maybe just 1300 or 1400. I’m interested nak beli Myvi 1.5 se. I just 19 years. Kalau nak penjamin. I just have my grandma. She is 80 years sudah. Also dgn mak tiri tp dia gaji tak sampai 1000 lah. Just consider dia as penjaga so boleh dia jadi penjamin I?

  106. basic 1600 , 0 downpayemnt , boleh u PM i details for 9/7years montly payment
    TQ

  107. hi..my basic is rm2000..if i want to buy myvi 1.3 premium auto without downpayment..how much that i need to pay monthly and how to get the lowest interest???

  108. hi, if i want to buy a myvi 1.3 SE with rm 20k deposit, how many % would be the interest rate?? and with which bank? btw my basic salary is rm 3k.

  109. U said that myvi ezi is changed to myvi 1.3 se.. What other color u got? N if i have basic 1600.. With 7k dp.. Still need guarantor or not?

  110. hi,i wan to buy myvi 1.3se solid white at RM0 d/p 9 years.i am 20 years old ,nett salary 1350,my garuantor salary 3500-4000….it is posible i can get the down…..if cannot please suggest me how? And let me know how much that i need to pay monthly

  111. Hi,
    As’salam,

    My queries just a bit long from others on top.Well my Q is…
    I’m driving a MYVI premium SXi(manual) 2011 ( bukan yg baru tapi myvi yg lama, facelift derang panggil ), Kalau bulan Mei nie cukup 2 tahun la, the issue is, Saye ambil full loan for 9 yrs. And recently I approached few perodua sales person, asking wether I can trade in this car to the new SE 1.3 AUTO this time. Some didnt even reply and, 1 salesman was good he explain to me on the spot, he told me that my balance settlement with the bank is rm38,334 and he checked with used car dealer my MYVI they are only taking for RM 26,000 ( that’s ridiculous just 2 years the car price drop half) and the difference I need to pay bank which is for the settlement. Mybestcardealer.com, is there got any chance for me to trade in my car to get the new SE 1.3 Auto? other that full settlement is there any other way?.

    • Wasalam, your outstanding loan balance is still high and you may not have a chance to let go the car by not paying anything. You need to at least use the car for more than 5 years to break even. Better for you to keep using it first.

  112. Thanks 4 the explanation SIR.

  113. Hi, salam.

    i nak tanye , basic i RM1500 but im just only 19 years old. i nak amik myvi 1.3 standard (M). i nak buat full loan. still can proceed tak ? then i tak nak pakai grento. leave dekat i punye email – thank you.

  114. saya baru habis blajar..sudah dapat kerja..tpi basic saya 1100 sahaja tidak campur faedah lain..boleh kah saya mohon menggunakan schema graduate sya??

  115. hello.my net salary is RM 1755. planning to buy the Myvi Standard 1.3(M) auto 9 years with full loan. am i eligible for a loan?

  116. hello…saya bkrja under government,. gaji bersih rm1k only selepas tolak smua potongan,. sya berminat untuk membeli myvi 1.3 auto premium. sya nak bagi downpayment dlm rm5k. adakah saya layak tanpa penjamin atau wajib ada penjamin. adakah interest rate untuk sabah dan semenanjung berbeza?

  117. hai, gaji bersih saya rm1500, saya berminat untuk 1.3 se auto. Kalau saya guna skim graduan, berapa monthly yang saya perlu bayar?

  118. hi..saya nak tanya…saya berumur 19 thun…basic gaji saya rm1200..
    saya berminat dengn model myvi ni specially auto..saya layak ker loan bank…

  119. sya keje dgn Badan Berkanun,,basic gaji 1150++elaun = 1460,,sy berminat utk beli myvi auto 1.3 EZ,,metalic..9 tahun,,d.p 3000,,adakah sye layak??

  120. Hey there,

    I am a middle working class people with about 3k plus allowance working less than 5 month in bank.

    i would like to purchase the myvi 1.3 Standard with solid colour. May i know is there any promotion of free gift given to us?

    I would like to do 2-4 years loan . Is that recommended?

    Regards,
    Billy

  121. gd mrng,

    i plan to buy myvi 1.3 standard..
    my salary 1200..
    but just tis year only i start work after mc around 2 year..
    i plan to trade in my kancil 850 auto( 1999 ) n take the myvi…
    can i buy???

  122. hiii.. i want to buy myvi 1.3 ez … please tell me that how much i have to pay per month without down paynment.. thank you

  123. hi saya nak tanya..sya nak beli kete.umur baru 17,ayah blacklist,ibu tak kerja..boleh ke kakak saya jadi penjamin??..umur dia 20thn,gaji bulanan 1300

  124. hi, im 22. started working 2 months ago. my basic is $1700 (without epf deduction) + Ot around $500. i don’t prefer the graduate scheme as i heard the interest is higher than the normal rate. am i able to take myvi 1.3 se under the normal scheme with 2 months pay slip and i dont want a guarator.

  125. Hye Admin,

    If joint-income with my wife total of salary is Rm2120 can loan for the myvi 1.3 se..?
    Please advise.
    TQ.

  126. Gaji bersih saya rm1600..saya bercadang mahu beli myvi 1.3 SE..jika saya letak down payment 10k..agak-agak berapa bayaran bulanan saya, jika 7 tahun loan?

  127. hai, can u send me a quo for myvi 1.3 standard and prmium.. tq

  128. nak tnya ckit . saya minat dgn myvi 1.3 SE . baru kerja dalam 5 bulan . basic rm 1200 . x termasuk elaun . boleh ka buat loan ?

  129. gji basic sy 1450 +elaun 150+ 0t gji bersih dalam 1.7k ….boleh tak nak aply mayvi full loan?

  130. syarat penjamin nk gji brapa?

  131. Hi, can you send me quotation for Myvi 1.3 SE (manual) with zero down payment for 7 years repayment scheme. Thanks.

  132. salam sy zul umur 24 th gaji bersih rm 1300 sy baru kerja 5 bulan Lepasan Diploma Perlu ke ade penjamin?Bminat dgn myvi Se 1.3 auto

  133. Hi, Kalau ayah saya nak trade in viva 660ez ke myvi 1.3 or 1.5.age54. This month net salary around 1.5k but monthly dlm payslip mmg tak tetap…Sometimes much higher sometime minimum 1.5. but another payment for overtime this month dim 6k ++..ayah sys govern servant. Msh Ada loan sbuah kereta lg.. dua kereta loan kt ambank.

  134. slip gaji tidak menepati syarat. kalau saya menggunakan khidmat penjamin, adakah penjamin itu di kenakan syarat2 tertentu?

  135. Salam,
    saya berhasrat untuk mengambil sebuah myvi 1.3 SE auto..baru bekerja gaji dlm 1400. boleh berikan quot . without d/p dan boleh nyatakan sekali syarat2 penjamin dan dokumen yg perlu disediakan oleh saya dan penjamin. tq

  136. Salam, saya berminat dgn myvi 1.3. Saya nak tanya apa beza spec standard, permium, elegance or se..buat masa skrg mana yg cepat dapat. Harga pula mcm mana. Saya nak tanya yg auto je. Thanks

  137. Salam.. saya berminat dengan Myvi 1.3 auto. Basic saya 2k. bkhidmat di sektor swasta around setahun lebih. jika saya mahu mengunakan skim graduan, adakah interest rate lebih rendah jika dibandingkan dengan loan biasa? saya menetap disabah. dan setahu saya harga kereta disini juga berbeza. boleh saya tahu interest rate for graduate scheme di sabah dan interest rate for loan biasa? juga quotation for myvi.

  138. salam admin..sy nk tnye perodua myvi 1,3 sx ni pakai timing belt ke timing chain??

  139. hi,
    sy nk tnye sy br berkerja 2 bln dgn cmpany br n utk 3 bln pertama gji sy trima cash.basic rm1500.00 plus elaun rm500.00 total rm1800.00.blh apply myvi or viva auto x?0 d/payment..full loan..sy ade komitment dgn personal loan rhb monthly rm90.00 dan aeon loan rm155.00..layak ke sy apply kereta?

  140. salam tuan.
    sy nk tanya. sy berminat dengan Myvi 1.3 auto. basic sy rm1300 + OT.. lepas dicampur tolak gaji bersih sy rm1150 + OT (boleh dpt sampai rm450) = RM1600. masaalah sy sekarang OT sy dibayar cash dan start bulan feb14 baru meraka akan bankin.
    sy juga ada ASB loan dan Ptptn. adakah sy layak memohon tanpa ada grentor?
    dan kalau sy perlu ada grentor boleh ke kalau grentor sy tu kakak yg ada byk loan (loan ASB + loan Kereta + loan rumah).
    terima kasih :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 708 other followers

%d bloggers like this: