139 Comments

Perodua Myvi 1.3 Price List | 2013 Update


Perodua myvi 1.3 seBelow is the latest price list for the brand new Perodua Myvi 1.3. It comes with 2 variants:

  1. Perodua Myvi 1.3 SE
  2. Perodua Myvi 1.3 Standard
Perodua Myvi Transmission Price 9 years 7 years Grad Scheme
1.3 Standard (S) Manual RM41,924 434 630 492
1.3 Standard (M) Manual RM42,424 439 540 498
1.3 Standard (S) Auto RM44,924 465 572 528
1.3 Standard (M) Auto RM45,424 471 579 533
1.3 SE (S) Manual RM44,924 465 572 528
1.3 SE (M) Manual RM45,424 471 579 533
1.3 SE (S) Auto RM47,924 496 611 563
1.3 SE (M) Auto RM48,424 502 617 569

Should you have any queries regarding this model, please contact our Perodua Authorized Dealer at 019-3559448. Purchase your brand new Perodua with us and enjoy more free gifts and promotion. Get your quotation at :

http://mybestcardealer.com/quotation

Should you be interested to proceed with the loan application, kindly provide the following documents:

  1. Copy of IC
  2. Copy of License
  3. Copy of Bank Statements (3 months)
  4. Copy of Pay Slips (3 months)
  5. Copy of Degree/diploma slip (If down payment is less than 10%)

You can scan and email these documents to us at admin@mybestcardealer.com

About these ads

139 comments on “Perodua Myvi 1.3 Price List | 2013 Update

  1. 1.3 SE (M) Manual RM45,424 471 ,harga bln2 nie utk 10% downpayment ke?klo 0 downpment bape bln2?

  2. Sye kerja swasta dgn gaji RM950 n sye bkn pemegang diploma/degree. Blhkah sya dpt full loan????????

  3. Saya graduan baru dan sudah bekerja selama sebulan gaji pokok hanya rm1300 boleh ke saya memohon kereta myvi 1.3 se auto?

  4. Greetings. Suppose if I use the grad scheme with 0% down payment, would I need a guarantor? Do I have options to pay my loan in 5 or 7 years?

  5. i want to trade in my satria 1999 to buy Myvi s.e .do you accept trade in car?

  6. Hi. I am interested to apply for graduate scheme with 0% down payment to buy myvi 1.3 SE (s) Auto. However, I haven’t start working yet, but I have received the offer letter from the company to start work at early May 2013. The salary is RM 2,400. So, what should I do to apply for the loan if I want to buy a car b4 i start working. Thank you.

  7. salam..my situation is pretty similar with sfatimah..I would like to apply car loan for myvi 1.3 SE (m) manual under graduate scheme..I will start my work on april 2013 until june 2014 (contract)..my basic salary is RM 3,000..I want to ask,am I eligible to apply under this scheme since I am under contract?and do i need a guarantor?thank you very much..

  8. Hi, Sya baru je sign offer letter with bank, salary Rm3,000 dan start keja 8 April 2013, boleh saya beli myvi 1.3? apa doc yang sya perlu?

  9. sy sudah bekerja 3 tahun, gaji hanya 1,300 dan sy masih belajar..adakah sy boleh memiliki myvi 1.3 se??

  10. sy dh keje 7 thn,gaji bersih 1090,klu ayh sy umr 56 thn msh b,krja di TM,blh x jd gorentor

  11. Salam nak tnye kalau gaji bersih monthly 1700++ boleh dpt full loan x dan perlu ada penjamin tak?

  12. Salam, gaji basic saya RM1350+150 allowance. Gaji bersih plus OT sbulan dlm rm2500. Perlu Guarantor x?..gaji saya via check, x guna auto-debit.

  13. salam..gaji basic sy 1700 dapat bersih 1500..agak2 lulus nk ambik myvi 1.3 manual..perlu perjamin x??

  14. sy berminat dgn mdel 1.3se(m) manual,gaji basic sy 1500,dan sy byr 10% downpayment?adakah sy perlukan penjamin?

  15. Salam . Gaji saya 1600 fix every month . Sya nak beli myvi 1.3 auto . Sya diploma holder . The problem is saya xde lesen . Can u help?

    • Wasalam En Shafiq, berapakah gaji bersih you? Jika gaji bersih you dibawah RM 1,500, you perlukan penjamin. Adakah ibu / ayah you boleh menjadi penjamin? Jika tiada lesen, you boleh berikan lesen ayah/ibu.

  16. saya tak paham yang metallic tu bezanya 500.jadi kita nak kena bayar rm500 tu cash atau masuk sekali dalam loan nanti?terimakasih

  17. Salam sejahtera,saya nak tanya berapa harga untuk Myvi 1.3 SE di Kuching,Sarawak?

  18. Saya nak tanya…boleh ke kalau suami bukan local nak beli kereta myvi tu atas nama isteri di a local?, gaji dia dalam rm1700 sebulan..so,perlu penjamin tak?macam abang ipar dia penjamin boleh ke?

  19. salam….saya menggunakan viva elite hampir 2 tahun…boleh ke saya trade in kereta saya untuk beli myvi 1.3 SE (S) auto…gaji basic saya RM 2080…berapa banyak down payment saya kena bayar?

  20. salam saya dah bekerja selama setahun gaji rm2500 dan berminat utk dptkan kereta myvi 1.3 SE.. full loan .. masih layakke mintak dibawah graduate scheme.. berhasrat utk sambung master semula pada bulan 9/2013.. sekarang masih bekerja sehingga ogos ….semasa master dapat duit geran bulan2 dapat gaji RM 1500 . apa harus saya buat ??

  21. salam….sy umur 20 thn..masih bljr tp ada gaji sbb sy kadet ATM…gaji bersih rm1678.00..adakah sy perlukan penjamin???boleh x sepupu perempuan jadi penjamin?

  22. Hi. I am interested to apply for graduate scheme with 0% down payment to buy myvi 1.3 SE (s) manual.i am working in singapore.basic $ 2000,isn’t possible to loan?
    and what document needed if possible to loan..

  23. Hi! Just want to ask whether this discount….1. DISCOUNT up to RM 2,200
    is offered to all purchases of MYVI cars?
    I would like to purchase by cash.
    Please enlighten. Thanks

  24. hai nk tnya saya dapat approval Rm43000 dr ambank gan interest rate 2.93%. n me ambik kete myvi standard metalic n dwnpymnt yg me kne byr ialah RM2762.30. bt y dealer msk extra 338 katanya utk mark up?? actually utk pe tu????? n my installment plak RM509 utk 9 years… just now me guna calc u all dwnpymnt berbeza plak…hpe tat u blh explained 4 me????

  25. Any Rebate Price or Free Gift for Myvi 1.3 SE?

  26. Stok myvi s series ada problem ker? Agak2 lama lagi ke kena tunggu kereta? Loan semua dh lulus.

  27. Nk tumpang tnye..kalo bkerja sendiri dan xde lesen macam mane ye??

  28. nt tnye…kalo sye ker gji brsh rm 1200.keje gov…perlu pjmin x..???

  29. Saya bkn local tp ad visa ikut suami and sudah pun bekerja tetap di sebuah syarikat swasta disini. if ada document lengkap, boleh ke sy beli kereta perodua ni?

  30. Penjamin nk kena goverment ke?pastu kalo xde slip gaji sbb kje sndri mcm mne ye cik?

  31. Hi,can i know the different of Perodua Myvi 1.3 Standard & 1.3 SE?
    Can you please quote the latest price of Perodua Myvi (Auto) & email to me?
    My email address : summertracy0813@yahoo.com

  32. hi just want to ask, if my basic salary is RM1,550 per month and i wanted to apply for myvi se 1.3 automatic with RM2,000 down payment. Is it acceptable and how much i should pay monthly in 9 years duration? Thanks.

  33. saya masih blajar,,ayah ingin mbeli kereta atas nama saya,ayah berumur 50 thn,,masih bkerja,,blh ke beli keta,,pnjmin plak cmne

  34. kalau saya bayar downpayment Rm 12000 berapa ansuran bulanan untuk 9 tahun.

  35. sy bli kereta guna loan metallic n then at lkast tuka sold, n insurans tambah rm20, bole tuka ke thun depan insurans tu, n rugi ke sy ambil yg solid,

  36. Salam. Saya pelajar dan bapa saya ingin membeli kereta untuk saya myvi 1.3 SE manual. Ayah saya pekerja swasta (steward MAS). Ayah saya boleh dapat full loan ke untuk membeli kereta myvi ni? Tq :)

  37. salam..saye ade problem sikit..saye baru masuk kerja hampir 3 bulan then masih belom konvo lagi..gaji saye rm2700 + rm500 elaun..gaji bersih mase dapt elaun rm2800..boleh ke saye buat loan bank..saye masih probation..contract 2 tahun..sijil grad belum ade lagi..

  38. salam.
    sya skrg guna viva 850 manual tahun 2009(disember)..
    baki loan dkt bank < rm 20k…
    sya nak trade in dgn myvi 1.3 manual.. & 0 % downpayment..
    bole x??

  39. hey..I started my new job a month ago with basic salary around RM3000 and its under contract, for 1 year. Can I apply for full loan for Myvi 1.3 SE?

  40. Salam admin dan salam aidil fitri.
    Saya nak trade in viva 1000cc tahun 2009 dan sekarang dah lebih dari 4tahun. tarikh beli 2.7.2009, saya belum tanya bank brp baki pinjaman krn saya ada terbaca di internet, kita boleh trade in kereta jika dah guna lebih dari 4 tahun. soalan saya:

    saya nak trade in viva to myvi 1.3 auto metallic. sekiranya saya ingin buat full loan iaitu zero down payment. boleh ke? adakah saya perlu membayar baki viva? adakah saya akan dpt baki bayaran drpd viva sekiranya boleh trade in?

    so far, sepanjang 4tahun, payment sya takde masalah. gaji saya basic 1550 dan insetif 1000 dan kadang lebih mencecah ke 2000.total maintain setiap bulan 2500 lebih.
    Harap ada bantuan. terima kasih.

  41. my salary 1700..plus with elaun..can i get the full loan for myvi se 1.3..i want the quotation. tq

  42. Hi there, i would like to ask some question. My gross salary is around 2.4k, Can i get full loan for Myvi 1.3 SE? What are the terms to booking a car? What i need to prepared before i booking? and what i need to pay first? Thanks :)

  43. salam nak tanye..Myvi Alza full spec scheme graduan bape bulan bulan

  44. Hi..gaji bersih 2.9k..nk apply full loan..myvi 1.3 standard..mmg full loan tu mskd x payah byr ape2 ke or i still need to pay for some amount?

  45. Assalam.. sy berminat nk beli kereta MYVI SE 1.3(Auto). interest rate & Installment bulanan berapa ye utk 9 tahun?boleh sediakan quatation x? nk bg muka 3k. mklumat sy:
    -24 tahun
    -2 bulan bekerja(fresh graduate)
    -basic 1800++OT

  46. gaji saya mase probation 1500 lau dh permanent 1800 so boleh ke lau xd pnjmin mse probation.

  47. myvi yg saya nk bli 1.3 stdrd auto

  48. a’kum…gaji saya rm 1200.00 sebulan, socso tetap rm 480.00 sebulan kerja 19 tahun usia 38 tahun baru habis loan kancil. kalau trade in kancil berapa amik. loan masok berapa tahun dan berapa bayaran bulanan myvi s manual

  49. hello,saya minat nk beli myvi1.3 standard(M)salary saya rm1850,tolak EPF dan socso tinggal rm1635. saya mahu bayar deposit 25k.loan hanya 24bln je,perlukah saya penjamin?

  50. KEJE SWASTA BLH GUNE SCHEME GRADUATE JGK KER?

  51. Sy nak apply myvi se auto…tapi basic sy cuma 1100….ada penjamin basic sama macam sy…boleh lepas ker….detail sume saya da ready…tapi kalo tak lepas saya nak apply saga…tapi harap2 sy dapat myvi…dealer boleh bantu ker…

  52. Sy nk tnya..mak sy nk belikn sy myvi se auto..sbb sy still study ambik degree..tpi 2tahun lalu bank ada blacklist mak sy..tpi bayaran kat bank tu dah settle lama dah..agak2 layak ke mak sy dpt loan penuh..gaji mak sy dlm rm 6000+++

  53. Salam, sy fresh graduate belum konvo, baru kerja sebulan lebih gaji basic 1600 + 200 elaun tak termasuk insentif (tak tetap). Boleh sy beli myvi 1.3 se guna graduate scheme?

  54. hi my salary is around 1550 after reduction is it possible for me to get full loan or should i have a guarantor under the graduate scheme ?

  55. Hi , I have a Triton Lite 2008. Loan 32′ooo balance. Can you take my car and give me a full loan on MYVI SE Auto. MY salary basic is Rm 4200. Please send me details at kalpana@ myock.com

  56. slm..saya nk tnya je dulu..
    1.beza standard dan SE?
    2.klo byr cash trus (xde hutang2),berapa ye hrga standard dan SE?
    3.beza colour metallic n solid(myvi purple tu solid ke metallic)?
    tq

  57. slm.saya nk tnya je dulu
    1.apa beza standard n SE?
    2.klo byr cash (xde hutang),berapa ye hrga std dan SE tu?
    3.beza color solid n metallic(purple ngan hijau pucuk pisang tu metallic ke solid)?
    4..rasanya tahun 2014,hrga myvi std n SE akn turun berapa %?
    tq

  58. Salam,gaji bersih saya Rm1504 epf rm 29,000.00 kerja swasta.Boleh saya dapat full loan myvi manual?
    thanks.

  59. saya de kete kenari nak trade in.. hutang tggl rm9k. nama saya cuma ade hutang kete (payment cantik) and personal loan (ccris) ngan cimb. tp loan yg ade ccris tu br je buat settlement last week n discharged letter dr bank pun saya dah dpt. basic saya fixed rm2600 + incentives. perlukah penjamin lagi? agak2 bank susah nak approve ke sbb nama ade kat akaun pemerhatian khas sblum ni. saya mmg nak beli myvi SE 1.5 auto by next week.

  60. hi, basic salary saya rm1900. lepas tolak epf socso tinggal rm1681. saya ada personal loan bulanan bayar rm90. bayaran personal loan cantik plus saya bayar lebih dari kadar sepatutnya. Layak ke saya nak finance myvi 1.3se manual tanpa penjamin? and gaji akan ada increament pada bulan 1 or 2.

  61. Salam, basic salary sy rm1100 + d/payment rm3000, sy nak ambik myvi 1.3 auto standard lepas x?

  62. salam..sye ade kelisa 850 nk trade in..tahun 2005..tiada hutang..sye berminat dengan alza baru..berapa harga trade in kelisa?adakah sye lepas untuk buat full loan?berapa yang perlu sye tambah untuk buat downpayment?

  63. Berapa harga myvi se 1.5 kalau nk beli cash?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 710 other followers

%d bloggers like this: