195 Comments

Proton Exora Bold – Price List 2012


Model Transmission Price 7 years 9 years
Proton Exora (S) Manual RM 59,562 765 624
Proton Exora (M) Manual RM 60,012 771 628
Proton Exora Bold (S) Manual RM 66,762 858 699
Proton Exora Bold (M) Manual RM 67,212 864 704
Proton Exora Bold (S) Auto RM 71,762 922 751
Proton Exora Bold (M) Auto RM 72,212 928 756
Proton Exora Bold (S) CVT RM 79,562 1023 833
Proton Exora Bold (M) CVT RM 80,012 1028 838

The monthly installment calculations are based on 10% down payment and an interest rate of 2.85%. If you are planning to pay different amount of down payment, use our monthly installment calculator here : {http://www.mybestcardealer.com/find-a-car/payment}

About these ads

195 comments on “Proton Exora Bold – Price List 2012

  1. Saya tinggal dan bekerja di trg, saya berminat dgn proton exora bold. Saya anggarkan bayaran bulanan RM 700/mth…

    • Pihak kami baru sahaja update harga Proton Exora seperti di atas. Berdasarkan anggaran bayaran bulanan, lebih elok untuk anda mendapatkan model Bold auto. Jika saudara berminat, boleh hubungi kami di 019-3559448.

  2. saya mempunyai kereta model wira 2000.. tetapi balance di bank masih mencecah RM17+++. sekiranya saya berminat utk menukar dgn model exora bold (A) berapa yang perlu tambah..

  3. tahun 2011 bulan julai sy telah membeli sebuah kereta exora 1.6 A ,dgn cara melakukan trade in kereta lama saya iaitu sebuah proton waja 1.6 A melalui salah sebuah wakil pengedar proton di utara tanah air, masalahnya pada bln dec 2011, sy telah menerima surat dari pihak bank yang menyatakan kereta waja tersebut telah ditarik oleh pihak bank kerana ansuran telah tertunggak kerana wakil syarikat proton tersebut tidak menyelesaikan baki pinjaman kenderaan tersebut serta tak menukar hak pemilik kereta tersebut, jadi nama pemilik kereta waja itu masih di bawah nama saya, Saya telah bertemu dan menghubungi salesman wakil syarikat tersebut dan memberitahu masalah tersebut, dan pihak syarikat tersebut telah berjanji akan menyelesaikan masalah tersebut. Namun begitu setelah 2 bulan berlalu saya telah menerima surat dari pihak bank yg menyatakan kereta waja tersebut akan dilelong pada 10/02/2012. Jesteru itu saya terpaksa mengambil tindakan membayar tunggakan dan denda yg telah ditetapkan oleh pihak bank untuk mengelakkan kereta tersebut di lelong, saya terpaksa mengeluarkan jumlah wang yang besar juga untuk menyelesaikan masalah tersebut dan terpaksa menyerahkan kereta tersebut kpd salah seorg wakil pengedar kereta terpakai untuk membantu saya menjual kereta tersebut, kerana saya tak mampu untuk membuat bayaran ansuran bulanan untuk 2 buah kereta sekaligus, Persoalan timbul kenapa pihak pengurusan wakil syarikat proton tersebut lepas tangan , sedangkan semasa ingin membuat tradein kereta tersebut, wakil pihak syarikat telah menjanjikan untuk menyelesaikan semuanya, seterusnya di saluran mana yg harus sy lakukan utk selesaikan masalah ini. Sehingga kini masalah tersebut masalah belum selesai, harap dapat bg penjelasan yg sewajarnya utk selesaikan masalah ini

    • Salam Wan, maaf kerana lambat balas komen anda. Pihak kami sudah berpengalaman lebih daripada 10 tahun dalam bidang permotoran ini dan pihak kami sudah banyak mendengar kes sebegini berlaku. Sebagai owner kereta, kita perlu mendapatkan maklumat sepenuhnya tentang proses penukaran nama, bagaimana kereta tersebut berpindah hak milik, proses pembayaran dan sebagainya. Pihak kami amat kecewa dengan sesetengah salesman yang mempunyai menipu customer seperti ini. Ia juga akan menjadi satu isu jika salesman itu tidak berdaftar dibawah cawangan showroom tersebut. Ada yang berkerja sambilan dan menjadi broker tidak berdaftar. Jika ini berlaku, anda tidak boleh membuat sebarang laporan kepada pihak polis kerana ia bukan lah pegawai salesman. Nasi pon sudah jadi bubur dan pihak kami cuma boleh nasihatkan anda untuk lebih berhati2 sebelum berurusan dengan mana penjual kereta. Kami bersimpati di atas apa yang berlaku.

      • Saya pun pernah kena…. tapi sy tradein Gen2 utk Getz dis ebuah syarikat besar di kelang. lps 6 bulan bank hantar surat tarik GEN2. Pihak bank siap dtg ke rumah krn dorg igt sy sorok gen2 kat rumah… hmmmm…. akhirnya gen2 sy dijumpai di Shah Alam. menurut pihak bank ada berlaku pergaduhan semasa wakil bank nak ambil semula gen2 tersebut. Rupanya salesman getz dulu tu tak jual pun gen2 sy. sy pergi ambil gen2 sy dr stor bank selepas mak sy gadai tanah 5k untuk bantu sy ambil semula gen2 tersebut. dlm perjalanan balik gen2 tu sy rs lain mcm je, nasib baik sempat smpai rumah. alhamdulillah dlm sbulan sy dpt buyer gen2 tu, tiba hari dijanjikan dlm perjalanan nak serahkan gen2 tersebut sedang sy memandu sorg2 di hiway ke sg buloh tiba2 kat dpn keluar asap dan berbau hangit. kena on tow…. bila cek rupanya radiator kemek blubang teruk, enjin asal dah ditukar ke enjin eksiden…. sampai hati buat sy mcm ni. dah report kat bank pun tak guna sbb apa yg sy dpt tau rupanya pihak penjaga stor bank yg jual spare part ori kreta2 tarik… pesan sy… berhati-hati lah…. jgn jd mcm sy… sudah jatuh di timpa tangga… akhirnya sy serahkan gen2 pd bank tersebut utk dilelong… sy kena byr lg 5k… adui :(

    • wan, sama la berlaku pada member. Jgn mudah percaya dan berharap pada orang. Cakap tak serupa bikin. Masalah begini berlaku bila nak trade in dan silapnya sesetegah orang ni mudah percaya dan harap sangat orang akan selesaikan… Lebih baik jual sendiri…dan dapat duit..

  4. saya nak trade in viva 850 manual metalik mei 2011 dgn exora bold auto.berapa anggaran perlu tambah.tq

  5. askum..Sy bercadang trade in kia sephia thn 1999 dgn exora bold (A) atau Alza Standard (s) auto…balance hutang kia dlm anggaran rm2500, boleh ke? lg satu boleh ke kalau saya combine gaji dgn husband?

    • Wasalam puan siti. Boleh, kami boleh uruskan urusan trade in kereta Kia puan. Combine dengan si suami juga amat dialu-alukan supaya proses mendapatkan kelulusan bank menjadi lebih mudah. Jika Puan berminat, boleh lah hubungi pihak kami di 019-3559448. Kami menjamin servis yang terbaik buat puan sekeluarga. Terima kasih.

  6. salam..saya berminat dengan exora bold auto,kalau sy trade in iswara 1.3 sedan tahun 1993 untuk dijadikan bayaran muka..agak2 berapa pulak bayaran bulanan untuk exora tu nanti…9tahun punya bayaran.

    • Wasalam Ahmad, pihak kami perlu check dulu harga trade in tersebut. Mungkin purata dalam 1.5k-3k bergantung kepada keadaan kereta. Harga ini hanya anggaran shaja. En Ahmad berminat untuk model yang mana satu?

      Bold (S) AT RM 71,762
      Bold (M) AT RM 72,212
      Bold (S) CVT RM 79,562
      Bold (M) CVT RM 80,012

      En. Ahmad boleh mendapatkan anggaran bayaran bulanan di http://www.mybestcardealer.com/find-a-car/payment/ . Gunakan interest rate dari 2.8%-2.9%. Jika tuan berminat, boleh lah hubungi pihak kami di 019-3559448 untuk mendapatkan keterangan lanjut.

  7. Salam,..saya amat berminat dgn model exora terbaru (bold) Auto.bagaimana sekiranya sy trade in kereta kelisa sy thn 2005 Ezi ( baki bank dlm 15k ) dgn..Down payment 10k + trade in ( klu ada) berapa bayaran bulan2 utk 9 thn.TQ

  8. Assalamualaikum, sy nak tanya sekiranya saya nak trade in kereta nissan saya 1.6 tahun 2005, baki dlm rm47k dengan
    Proton Exora Bold (M) CVT RM 80,012 1028 838 tanpa mengeluarkan duit deposit,
    boleh advise.
    Terima kasih.

  9. maaf yea, saya dari johor bahru,

  10. kalau nak beli cash exora bold auto metalic punya agak2 brp? ada diskaun tak?

  11. salam,sya dri kelantan, ttarik dgn exora bline solid,hjat tu nak ambil kat KL,boleh ker.. dan no pendaftaran plak ngri perlis,betul ker org kata klau nk jual no.pdaftaran ngri perlis market jatuh merundum

  12. Salam, Saya Din, saya beminat nak beli Proton Exora bold CVT, tp apa die perbezaan antara Bold (S) CVT RM 79,562 Bold (M) CVT RM 80,012? Selain itu, ada apa2 promosi istimewa untuk bulan April ni. Terima Kasih

    • Wasalam, (S) adalah warna solid dan (M) adalah warna metalik. Promosi yang kami berikan masih kekal dari bulan lepas, sila hubungi pihak kami. Kami memberi jaminan layanan dan promosi yang menarik bagi anda. Sila hubungi kami di 019-3559448.

  13. sy nk tradein wira auto1.6 no.pndfrn whr thun 99.hutang bank dah langsai.nk cuba jika tradein dgn exora bold auto (m).bagaimana pengiraan jika tempoh pinjmn bank 9 thun?

  14. akm brp lama boling exora bold enjin cfe

  15. sya ada Persona 1.6 tahun 2009 warna blueberry tea tranmisi auto. kalu saya nak tarde in dengan exora bold auto macamner ye?

  16. saya ada proton waja 2002, manual. saya berminat untuk memiliki exora bold, saya ingin trade kereta saya

    • Boleh, tiada masalah. Cuma tuan perlu hubungi pihak kami untuk mendapatkan harga trade in kereta tersebut. Jika tuan berminat, kita boleh berjumpa untuk berbincang tentang proses pembelian ini. Hubungi En Ihsan di 019-3559448 untuk maklumat lanjut.

  17. Saya berminat dgn proton exora bold (s) cvt. kemungkinan besar ingin membeli pd september 2012. Dan saya juga ingin trade-in proton iswara sedan tahun 1998. Berapakah harga yg pihak tuan ambil dan berapakah yg perlu saya tambah? Lagi satu, saya bekerja sendiri.

    • Salam tuan, harga trade in akan diberitahu ketika trade in dilakukan. Harga anggaran dalam 2-4 ribu bergantung kepada keadaan kereta tersebut. Harga ni cuma anggaran sahaja dan pihak kami perlu menghubungi pihak used car panels kami untuk mendapatkan harga sebenar semasa tuan berjumpa dengan pihak kami. Jika tuan berkerja sendiri, pastikan gaji memasuki bank statements dan cash flow nya yang baik berserta dokumen syarikat (jika ada).

  18. Salam,

    Saya hendak trade in perodua VIVA 1.0 (A) EZI model tahun 2007 saya kepada Proton Exora Bold CVT. Berapakah anggaran harga trade in yang boleh saya dapat.

    • Wasalam fairul, seperti yang diterangkan di comment di atas, pihak kami hanya akan mendedahkan harga trade in ketika panggilan dibuat kepada dealer kami. Kami tidak akan memaparkan harga trade in di blog ini.

      Jika Fairul berminat, pihak kami boleh uruskan trade in fairul tanpa sebarang masalah. Pihak kami akan survey harga market tuan dengan used car panels kami untuk mendapatkan harga yang terbaik.

  19. Salam,

    Saya ingin tahu bagaimanakah cara sekiranya saya hendak trade in Proton Exora M-line tahun 2011 dengan Exora Bold? Bolehkan pihak tuan menyatakan kiraan untuk proses ini.

    • Wasalam tuan, agak sukar bagi kes tuan ini kerana kereta tuan masih lagi baru dan baki hutang semestinya amat tinggi kecuali jika down payment yang dibayar pada awal tempoh pembelian adalah tinggi.

      Check baki hutang dengan pihak bank dahulu dan pihak kami tidak rasa tuan sanggup menjual nya kerana tuan akan mengalami rugi yang sangat besar.

  20. Salam!

    Saya bekerja sendiri dgn pndptn RM2500> klau nak beli bold(m) cvt RM80,012 bolehkah lps loan bank dgn nama saya sendiri? Saya tidak mempunyai apa2 htg dgn pihak bank…

    • Wasalam Anis, berdasarkan maklumat yang diberikan, berapakah jumlah down payment yang ingin dilakukan? Dengan status pekerjaan anis, anis perlu dapat penjamin untuk menapatkan kelulusan daripada pihak bank.

  21. salam,

    mak tahu isteri saya baru dapat L lesen dan akan mendudki perisa lesen “P” hujung bulan 5…Berhajat hendak ambil exora dgn 100% loan. Boleh bagi pandangan

    • Wasalam Muhammad, jika tuan ingin membuat pinjaman menggunakan nama si isteri, isteri tuan perlu menyediakan lesen P. Akan tetapi, jika tuan ingin membuat joint-income loan suami isteri, ia dapat membantu anda dalam mendapatkan kereta dengan pinjaman penuh. Hubungi pihak kami di 019-3559448 jika tuan ada sebarang pertanyaan.

  22. Hi Mr.Dealer..saya Adnan guna kereta Iswara (AB) manual 2002. Hutang dah settle dan berminat utk dptkan Exora 1.6 manual solid white. Agak2 brp saya boleh dpt trade-in Iswara saya tu dan brp interest jika saya bayar d/payment RM10,000 beserta monthly payment for 7 and 9 years. Thanks

  23. Salam,

    Saya memang berminat utk menukar kenderaan saya sekarang kepada Exora Bold (M) CVT.. Saya ada beberapa soalan utk tuan :
    1) hanya terdapat satu warna shj ke utk Exora Bold?
    2) bagi model Exora Bold (M) CVT, apakah aksesori2 asas yg disediakan proton serta apakah aksesori2 tambahan yg pihak tuan sediakan (jika ada)?
    3) Adakah terdapat mana2 bank yg menawarkan faedah lebih rendah drp 2.85% utk pembiayaan 9 tahun?
    4) Saya bercadang utk trade in Avanza 1.3M thn 2006. Baki hutang bank sekitar RM32k. (tidak termasuk diskaun pembayaran penuh). Brpkah anggaran harga bayaran pendahuluan yg dpt dibuat?
    5) Saya tinggal di Trg. Bgmana saya hendak berurusan dgn pihak tuan?

    T.kasih

    • Wsalam Syukri, sebelum pihak kami menjawab soalan tuan, adakah tuan boleh berurusan dengan pihak kami? Showroom Proton kami berada di Selangor dan jika tuan tidak mempunyai masalah, pihak kami boleh cuba bantu. Cuma tuan perlu bawa kereta Avanza tersebut ke used car dealer kami untuk proses trade in (mungkin pada hari sama kereta Exora tuan dikeluarkan).

      Jika tiada masalah, penghantaran dokumen semua boleh dilakukan melalui email dan dokumen pinjaman akan kami hantarkan melalui pos kerana tuan perlu menandatangani nya. Jika berminat, boleh hubungi pihak kami di 019-3559448.

  24. saye ingin membeli Exora BOLD CVT….Gaji rm 3500… Govermnet Staff……. Sye tiada duit untuk bayar downpayment…
    Soalan… bolehkah sye membelinye dengan 100% loan.

    • Salam rezal, berapakah gaji bersih tuan? Adakah anda boleh dapatkan penjamin sekiranya diperlukan? Adakah isteri anda berkerja? Jika isteri anda berkerja, anda boleh lakukan joint income loan untuk mendapatkan kelulusan dengan lebih mudah. Jika tiada penjamin, pihak kami boleh cuba hantarkan dokumen kepada bank untuk mendapatkan maklumat tentang maximum loan yang boleh didapati berdasarkan status kewangan tuan.

  25. Saya berminat dengan exora ( M )tapi saya ada waja 2006 ( manual ) warna hitam ..loan still ada dalam RM30k lagi …kalau saya nak trade in …boleh bagi coutation tak ?

    • Salam lina, pihak kami akan cuba dapatkan harga trade in pada esok hari dan jika berminat, lina boleh berjumpa terus dengan En Ihsan. Exora (M) yang disebutkan itu adalah exora versi manual ke?

  26. saya berminat ngan exora bold cvt (M) rm80,012. saya ada kia spectra tahun 2004..dah habis bayar.. nak tolak dan ambik exora nie.. tambah downpayment dalam 10k @ 15k.berapa bulanan saya kene bayar utk exora nie. ? tq…

    • Salam tuan, pihak kami cuba dapatkan harga trade in tersebut pada esok hari kerana pihak kami ingin surveykan harga di setiap used car panels kami. Jika azaha berminat untuk berjumpa atau tuan mempunyai sebarang soalan, boleh hubungi En Ihsan di 019-3559448.

  27. Saya berminat untuk membeli Exora Bold (M). Saya ingin trade in kereta Naza Sutera. Baki dalam 7K. Boleh trade in?

    • Hi Liza, you berminat dengan model auto or manual? Berapakah down payment yang ingin liza lakukan supaya kami boleh berikan quotation. Pihak kami boleh uruskan trade in tersebut tanpa masalah kerana pihak kami mempunyai beberapa used car panels yang kami boleh survey harga untuk saudari.

  28. sy ada avanza 1.3 manual 2004..dan full satement ada 12k bp harga kalau tradein dan duit itu buat dwmpymnt utk exora (M) bolt selama 7 thn.

    • Boleh trade in dengan used car panels kami tanpa sebarang masalah. Kami boleh dapatkan harga trade in yang terbaik di antara 3 used car panels kami. Jika tuan berminat, tuan boleh hubungi pihak kami di 019-3559448. Kami boleh uruskan semuanya tanpa sebarang masalah.

  29. Saya ada Persona (M Line) Auto tahun 2009, monthly RM662.56. balance dgn bank ada RM 51,226.44 tamat pada Sep 2018. Saya berminat dengan Exora Bold (Auto). kalau saya nak trade in, brape yang saya perlu tambah n klau tak bayar deposit boleh tak untuk 9 tahun. Gaji bersih saya skrg dlm RM 1200. Bleh lepas tak?

  30. salam admin, harga Proton Exora Bold CVT di kuching sarawak sama tak dengan harga seperti yang disyorkan di atas?

  31. sy nk tredin dgn iswara sedan thun 2000.brpa pihak tuan ambil utk iswara tu.sy berminat dgn exora standart manual je.

    • Nadzirin, pihak used car kami boleh accept trade in tersebut dan jika tuan berminat, sila hubungi kami di 019-3559448. Sila nyatakan model kereta tersebut dan transmisi kereta itu. Berapakah down payment yang ingin dilakukan supaya kami boleh menghantar quotation ke email tuan.

      • salam, sy nk trade in waja campro MT 2007, hutang di bank dlm 32k. brp kena tambah bayar utk exora bold cvt (M)? deposit sy boleh sedia 10k. kalau jadi tukar brp lama kena tunggu dpt keta?

  32. salam nk tanya berapa paling minima gaji bersih yang boleh untuk membuat loan utk sebuah exora bold. klu gaji bersih rm2300 blh x.

  33. salam, nk tnye agak2 bank boleh approve ke kalau loan bank 80k untuk exora bold cvt untuk second car..? sbb kalau nk trade in first car viva 850 hutang tinggal rm21400 so satu nilai yg agak tinggi.. agak2 biasa kedai ambik pun dlm rm15000 gtu.. a large amount kalau nk buat settlement viva tuh.. kira nk bagi adik ipar sambung loan je tanpa reloan, boleh ke.. gaji bersih dalam 3k.. ada cadangan? hope dapat membantu.. ^_^

    • Salam Judin, pihak kami boleh cuba dapatkan loan bagi pihak tuan. Kami pernah mengendalikan kes seperti ini. Cuma berkemungkinan tuan perlukan penjamin dan lebih elok untuk tuan dapatkan adik ipar/isteri sebagai penjamin (jika perlu). Lebih elok jika kita cuba submit dokumen dahulu kepada pihak bank dan kita lihat feedback daripada bank. Hubungi En Ihsan di 019-3559448.

  34. Salam, saya berminat dengan exora bold auto, kalau trade in dengan corolla seg 1.6 tahun 1998 auto (enjin blacktop), berapa gaji bersih minimum yg perlu? berapa plak bayaran bulanan?

  35. Salam. Berapa harga trade in utk honda civic 2001. Hutang bank ada dlm 12k lagi

  36. Boleh share x brape interest rate skrg utk Exora Bold Premium? The best and worst?

  37. Salam, saya di kota bharu kelantan. saya memang berminat dengan exora bold yang model Bold (S) CVT RM 79,562 . Tapi rata2 dealer cakap kalau model cfe-cvt ni dalam 3 bulan baru dapat oleh kerana skrg proton pakai enjin itu untuk PREVE…apakah benar dakwan mereka itu?

  38. assalam..saya daripada johor,saya amat berminat dengan proton exora bold (M) auto sekiranya saya trade in gen-2 yg hutangnya masih ada RM8000.00 berapa yang perlu saya tambah?

    • Gen-2 tu model apa ye? Jika saudari berminat untuk menggunakan perkhidmatan kami, kami boleh kendalikan proses trade in tersebut tanpa sebarang masalah. Cuma bagi model exora, saudari perlu membuat booking. Hubungi saya En Ihsan di 019-3559448 unuk mendapatkan maklumat lanjut.

  39. Salam, saya nk tanya, utk exora bold cvt atau preve cfe cvt(salah satu).sekarang saya plan utk trade-in dgn saga blm tahun 2008 (ada baki loan lg 5 thn).income saya 1.7k dan isteri 3.5k. apakah option terbaik yg ada? dan boleh tak saya nk guna/bawa no plate dr saga blm tu(nama saya)

    • Wasalam Is, pihak kami boleh bantu, cuma tuan boleh buat joint income untuk mendapatkan pinjaman tersebut. Jika tuan berminat, boleh hubungi pihak kami dengan segera dan kedua-dua model perlu dibuat tempahan kerana ketiadaan stock. Hubungi kami di 019-3559448 En Ihsan

  40. skarang ada persona 1.6 manual beli pada nov09…baki hutang ada 37k lagi..brpa agaknya dpat trade in..

  41. Halim
    Assalamualaikum, saya mempunyai kereta avanza (A) tahun 2005 warna meron jika trede in berapa boleh terima (anggaran) hutang lingkungan 20k lagi dan ingin memiliki exora 1.6(M) bold cvt dengan memperolehi loan penuh.
    1. bolehkah interestnya lower than 2.00%.
    2. berapakah rebet yang boleh diberikan.
    3. selain dari aksesory asas yang diberikan oleh pihhak proton apakah aksesory tambahan yang boleh diberikan oleh pihak tuan dan apakah keistimewaan lain yang kami perolehi.
    4. anggaran harga berapakah trade in kereta saya jenis avanza(A) Matelic tahun 2005 diterima.
    5. berapa lamakah kereta exora itu akan diperolehi.
    untuk makluman saya berada di kuantan pahang dan kereta aawanza dibeli diterengganu dan loan bank rakyat terengganu.
    Terima kasih.

  42. Hi..

    Saya ada iswara aeroback tahun 1998 dah mmg habis bayar. Saya nak trade in dan buat down payment utk exora (s) manual utk 9 tahun. Gaji saya 1900 dan gaji bersih saya sekitar 1600. saye ada penjamin. Saya nak tanya lah agak2 bolehkah saye dptkn loan full dr bank n kalo boleh berapa bayaran bulan2 saya nanti?

  43. Sy juga berminat dgn exora bold Auto.(72.212). Boleh tak klau sy trade in VIVA 850 tahun 2009. Brp kena byr down payment untk exora?

  44. Askm…saya ada sebuah Gen 2 tahun 2005. Masih ada hutang dgn bank & full settlement Rm 20263.00. Saya brcdg nak trade in amik Exora Bold CFE berserta downpayment RM15000.00. Brapa kadar byrn bulanan setelah trade in Gen 2 dn tambahan downpayment?

  45. Kenapa kat Semananjung ada special discount Exora Bold Premium, di Sabah tiada apa-apa special discount..apa bezanya sedangkan kita dalam satu negara..mana slogan 1Malaysia.

  46. Saya bercadang nak beli exora bold premium dengan trade in kia spectra 2003 yang telah pun habis di byr. Agak2 berapa nilai kereta kia spectra saya tu?

    • Salam Fathul, boleh hubungi kami di 019-3559448? Kebiasaannya, mengenai trade in, kami sarankan agar customer menghubungi kami terus supaya kami dapat harga dengan lebih tepat daripada used car panels kami.

  47. As salam.. admin, kini sy menggunakn myvi 1.3sx, d beli pd mei 2009 dgn full loan. ansuran bulanan sebanyak rm566/bln utk 9 tahun.
    gaji dlm 4200/sebulan.
    1. kalau sy nk trade in keta lama bole ker..
    2. sy minat ngan exora bold (m) cvt, kalu dlm situasi sy nih, sy xmao d/p bole kerr..
    thanks.

  48. Salam. Saya berminat dgn exora bold auto. Brp saya perlu bayar down payment untuk bayaran bulanan 600 ke bawah?

    • Salam. Saya berminat dgn exora bold auto. Brp saya perluu bayar down payment untuk bayaran bulanan 600 ke bawah selama 7 dan 9 tahun?

  49. Salam. Saya dalam proses membeli exora bold, downpayment kereta dibayar atas penjualan kereta wira saya. Saya nak tanya takpe ke kalau tak di tukar nama. sebab orang used car tersebut kata ada surat perjanjian yg akan di tandatangani. so saya tak perlu risau. Tapi saya takut ditipu. untuk pengetahuan proton wira saya telah habis di bayar

  50. assalam. saya berpendapatan rm1500 sebulan boleh kah saya membeli exora manual rm60,012 dgn bayaran selama 9 tahun. saya mempunyai sebuah kereta kancil 660 tahun 2004 dgn bayaran selama 9 tahun , boleh kah saya menjualnya untuk bayran downpayment exora tersebut? adakah saya masih banyak berhutang dgn pihak bank.?

    • Wasalam, jika saudari berminat, saudari perlu dapatkan penjamin kerana gaji saudari tidak memenuhi syarat. Jika saudari sudah berkahwin, saudari boleh apply joint-income loan dengan si suami. Jika saudari ada sebarang soalan, sila hubungi kami di 019-3559448.

  51. salam, saya ada kia spectra auto 2006, nak trade in dengan Bold (M) AT RM 72,212. berapa pihak tuan anggarkan harga kereta kia saya. hutang di bank sekitar RM 24,000. saya boleh emailkan gambar kereta jika tuan perlukan gambar tersebut, terima kasih.

    • Wasalam mohd nizam, bagi sebarang permohonan trade in, pihak kami akan meminta agar pelanggan kami menggubungi pihak kami dahulu di 019-3559448. Kami boleh tolong cuba dapatkan harga trade in yang terbaik daripada panel used car kami. Jika tuan berminat, boleh call kami terus. InsyaAllah tiada masalah.

  52. Salam, just nak dpt info, saya berminat dengan Exora Bold (Auto) saya memiliki Proton Pesona (B-Line)yang dibeli pada 2009 untuk 9 tahun .Boleh bagi cadangan dan anggaran bayaran untuk saya tukar kereta?

  53. salam…gaji bersih selepas potongan sebanyak RM1500 adalah RM2200…boleh atau tidak jika saya ingin membeli Proton Exora Bold (S) CVT tanpa bantuan penjamin…bank mana yang bole bagi interest paling rendah?

  54. just nk tanya, loan sy dah approved pd 27 july 2012 tp keta ezora executive xda stock kata dealler sy tp dia xda plak bg booking no utk sy buat rujukkan, apa yg perlu sy lakukan?
    dan bila stock ni djgka ada? apa pandangan cik??

  55. booking lg satu hal…saleman sy xpnh bgtau apa2 psl booking ni cuma dia ckp kena tggu tp baru2 ni i ada call icare mlgnya nama sy tiada dlm senarai . Rupanya saleman sy just inform bos dia je utk ltak dlm waiting list tp dia tak keyin dokumen sy…bos dia pon xdpt cr fail dan dia inform sy dokumen sy still ada pd saleman sy tp bos dia promise yg nama sy no.4 dlm list…so apa pdapat cik???

    • Hi Eja, better you bayar booking supaya nama you ada dalam sistem dan jika dea sudah cakap no you adalah nombor ke empat, lebih baik tunggu saja. InsyaAllah tak lama lagi dapat la tu. Waiting list biasa nya 2 bulan bagi Proton Exora.

  56. Thanks 4 ur information…

  57. saya nak tanya kenapa bank dah lulus pinjaman tapi dah 2 bulan saya masih tak dapat kereta lagi,saya beli exora bold ,engikut kata salesman proton memberhentikan pengeluaran exora bold pasal ada masalah enjin,betul ke?tapi saya tengok masih ada promosi raya untk exora bold kalau ada promosi raya bermakna kereta mesti dah ready stock,saya masih kurang faham dengan apa yang terjadi dengan masalah ini.harap dapat bantu saya memberitahu hal yang sebenarnya berkenaan dgn proton exora.

    • Ada juga rumor mengatakan mereka fokuskan pengeluaran Proton Preve. Itu adalah salah satu masalah bagi Proton. Bagi model ini, kena tunggu dalam 2-3 bulan bergantung kepada warna dan model. Sbb itu kami tak berani jual model ini.

      • Saya sudah membuat tempahan dan loan juga sudah diluluskan , namun hampa tidak dapat menggunakan exora pada raya tahun ini , dealer nyatakan proton buat hal , kena tunggu 2 bulan lagi

        Thk admin info ini

  58. Salam. Sy zanariah. Sy nk jual kereta kancil 850cc SE sy. Keluaran 2006. Tiada hutang dgn bank lagi. Agak2 brape sy boleh dpt kalau sy jual ye?

    j

  59. Faizul dr lumut perak.
    Saya dah booking exora dan maybank dah luluskan pinjaman saya. Masaalahnya masa saya bookjng sy mendapat rebet 3k.oleh kerana exora masih takde pengeluaran sehingga tarikh rebet tamat sytidak dapat rebet tersebut.saya sangat kecewa sedangkan masaalah itu datang dari proton sendiri. Saya juga amat rasa marah coz baru ni keluar pulak rebet 2k mulai 31 ogo – 14 sep, sedangkan saya yg dah lama belum dapat kereta proton keluar pula rebet baru. Saya merasakan ia satu penipuan mencari keuntungan pulak kerana sesiapa yang ambil tarikh tersebut tentu tak akan dapat rebet tersebut coz bukan ada exora pun di dealer.sekiranya pihak proton keluarkan satu arahan mengatakan sesiapa yang lulus loan pada tarikh tersebut masih mendapat rebet ok jugak.tapi ini betul2 nak cari duit. Yang kecewa pembeli exora Setiawan PERAK.

    • Salam Faizul, yes, kami faham keadaan yang dialami. Bagi setiap pelanggan kami yang berhajat untuk memiliki exora bold, kami sentiasa mengingatkan mereka bahawa stock mungkin akan tiba 2-3 bulan selepas booking, dan ia mungkin memakan masa lebih lama. Proton juga tidak sepatutnya membuat promosi sebegitu ketika stock tiada. Ia akan hanya mengkaburi pihak pelanggan sahaja.

  60. Salam,
    Saya nk trade in kereta perdana 2.0A thn 1997, dan bercadang nk ambil exora manual.boleh tak bagi anggaran kasar berapa bayaran bulanan.tuk 7th & 9thn.
    terima kasih

    • Hi Iela, bagi proses pembelian melibatkan trade in, kami sarankan agar client kami menghubungi kami di 019-3559448 supaya kami dapat berbincang dengan lebih lanjut.

  61. Please sent to me a new price for Exora Bold Auto ( executive white color). I want to get Exora white color by next month if price below than RM74k.

    Thanks

  62. Sory nk tanya ada diskaun tk utk booking exora bold utk oktober ni…saya memang berminat nk beli…

  63. Booking biasanya berapa ye…

  64. Saya berminat Proton Exora Bold (M) … nak trade in dengan Toyota Unser model 2000 Auto. Bape ambik kete saya

  65. kalu saya nak trade in viva tahun 2007 dan pinjaman lagi 3 tahun lagi dengan proton exora bold pastu bleh ker down payment bayar rendah bukan 10%…

  66. Saya berminat st pd ezora bold auto dan boleh ke sekiranya kereta ezora auto biasa saya yg lama,saya tukar ke ezora bold auto?kereta ezora yg lama tu saya dah pakai dlm 2 tahun

  67. Salam, saya berminat hndak memiliki exora ni, saya nak trade in kereta Naza citra GS tahun 2007, baki ada lagi 36 700. Agak2 berapa nilai kereta Naza Citra saya tu?

  68. hello saya dari kuching sarawak okey saya ada sebuah viva manual 850 hitam bakinya tnggal RM 26000 lagi kalau sya mahu tukar dengan exora baseline dpt ker saya ada gurrantor

  69. saya berminat nak pakai exora (m),gaji bersih saya 1400,jika saya tak letak downpayment untuk kreta,boleh ke???

  70. slm. saya dari Sarawak.. Saya berminat dgn exora bold 1.6premium metallic n nak trade in kancil 850 thn 2006.. Kancil dah habis bayar.. Gaji bersih RM1800. Adakah saya layak.. Anggaran kancil berapa kalau nak dijadikan down payment? n berape bayar sebulan..? Ada promosi tak untuk exora?

  71. Salam,sy dari kl.sy mempunyai kereta myvi se tahun 2009.sy berminat untuk trade in dengan exora Bold (M) AT RM 72,212. So adekah berbaloi sy berbuat demikian?

  72. akum sy dari ldu sabah mahu tanya kalau sy dpst rm5000 utk exora cvt prmium harga rm82,405.00, berapa anggaran byr blnnya ya

  73. Saya ada kereta viva 850. baki hutang 22k.tahun 2010. ingat nak tukar MPV. komitmen bulanan boleh buat max 630.00

  74. Saya ada sebuah Proton Persona M-Line Ogos 2010 plat PJ_ _ _ _, saya nak trade in dengan Exora Bold B-Line. Baki loan RM34827.26. Saya akan combine loan dengan isteri. Kalau boleh tak nak bayar deposit. Boleh ke? Kalau boleh berapa sebulan bayaran untuk 9 tahun.

  75. Saya nk tread in kereta citreon evasion 2.0 thn 2001 dgn ezora bold .brp harga yer u ambil

  76. Sy nak tread in kereta wira 1.5 manual tahun 2005. Agaknya berapa harganya. teringin nak naik exora bold Rm80k tu.

  77. klau saya nak trade in dengan dua biji kereta kepada exora bold boleh tak..dan dua2 kereta tu masih baru dan hutang..(viva elite 2012 dan persona 2010)

  78. salam tuan, saya berminat dengan exora bold auto. saya ingin trade in toyota unser tahun 2002. hutang dah tak da, berapa harga boleh trade in. hajatnya harga trade in nak buat d/payment. boleh bagi sedikit info anggaran trade in itu.

    • Wsalam tuan, sorry kerana lambat reply. Adakah tuan masih berminat? You boleh trade in dengan used car panels kami yang menawarkan harga trade in yang menarik. Sila hubungi kami semula jika you masih berminat.

  79. Pada Julai 2009 saya membeli Exora H-Line dengan harga RM76,000.Ansuran bulanan saya RM740.00 sebulan,baki terkini hingga Disember 2012 berjumlah RM49,395.Saya berminat dengan Exora Bold (M) AT .Berapa pihak tuan boleh ambik?

  80. A’kum….saya ada cdng nk membeli exora bold.Sy ada wira 1.6 thn 1995,klu sy nk tred in blh tk n brpa hrga tred in yg sy blh dpt

  81. Assalamualaikum encik, saya amat berminat dengan kereta exora bold (A), bagaimana sekiranya saya trade in kereta wira aeroback saya 1997 (tapi enjin 2001) dan membeli kereta exora tersebut.
    1. Berapa bayaran ansuran bulanan yang perlu saya bayar?
    2. Kalau saya bajet ansuran RM 600 – 700 berapa muka yang perlu saya bayar?
    3. Kalau saya tinggal di Setiawangsa dekat mana saya perlu berurusan..

    Please teringin juga nak pakai kereta baru sebelum ni beli yang second hand sahaja..

  82. Salam, Saya mempunyai gaji bulanan bersih rm 1700. Dan joint income bersama suami sebanyak rm4000. Ttapi suami saya dalam program AKPK pengurusan kdt.Bolehkah saya memohon loan atas nama saya sbb sy berminat dengan Exora Bold M. Tolong terangkan.

  83. saya berniaga sendiri dah register syarikat setahun yg lps tp aliran wang masuk mngunakan akaun simpanan sendiri.. pendapatan bersih sy dlm lingkungan rm 2.5k hgga 3k sebulan.. dan aliran wang keluar masuk juga tidak menentu pd setiap hari.. adakah sy layak utk membuat pinjaman utk membeli kerata jenis exora bold ini tanpa mggunakan pihak penjamin. TQ

  84. awk,,saya siswazah yg baru bekerja,,ada promo utk lepasan uni x?
    saya rasa saya mampu utk byr rm600-700 sebulan. saya xkesah keta baru atau terpakai. minat exora bold auto. kalau boleh nk bayaran secara islamic,,tqtq

  85. Salam..sya ada ingin trade in Gen-2 H-line baki hutang lebih kurang RM20+++, Cadang nk ambil Exora Bold Auto -S. berapa Down Payment utk beli keteta Exora tu..hutang keteta lama mcm mn..kena bayar lagi ke…?

  86. saya memang berhajat nak beli exora bold auto.pada bulan 6 tahun ini.tapi nya harga kereta turun sehengga 20% pada tahun depan.kalau turun 20% .jadi berapa exora bold ketika itu

  87. saya ada membuat tempahan exora melalui satu egen di kuantan dan saya tred in van saya pada bula10 tahun lepas tetapi sehingga kini saya masih belum mendapat exora yang saya inginkan, berapa lama proses yang biasa diambil oleh sesuatu egen tu, saya rasa macam tertipu je… saya tak berapa faham tolong jelaskan kepada saya

  88. Salam,
    Saya berminat untuk memiliki Exora Bold (M) CVT yg berharga RM 80,012. Masalahnya saya tidak memiliki simpanan yang cukup untuk membayar 8% bayaran muka. Adakah saya dibolehkan membuat full-loan?

  89. Salam.sy nk thu..boleh x kalau gabung gj suami isteri utk pembelian exora bold auto..sy goverment staff n husband swasta..kalau di cmpur gj bersih kami dlm rm5k..adkh syarat kena byr d.payment..kalau x byr n ingin buat full loan mcmana…?..

  90. salam,
    saya nk jual exora bold sy tahun 2012.. xde hutang dgn bank sbb beli cash… berapa harga yg boleh ditolak skarang??

  91. saya ingin trade in wira 1.5 s (m) kpd exora 1.6a ,baki hutang sy dlm rm8 ribu adakah sy perlu tambah duit dopsit dan berapa hrg kereta wira sy dlm pasaran skrg

  92. Lau nk bli kereta pas graduan , ape dokumen y perlu sdiakn.n gaji pas graduan y lyk plak brp…lau nk amik kereta exor bold auto.

  93. admin sy berminat utk trade in myvi 1.0(m)..habis byar..tiada baki hutang kereta myvi.berminat exora bold..anggaran bulann 6++

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 711 other followers

%d bloggers like this: