139 Comments

Latest Interest Rates For Car Loans – Effective March 2010


These are the latest interest rates for different types of car models charged by most of the banks in Malaysia:

Link to the page: http://mybestcardealer.wordpress.com/latest-interest-rates/

No Brand 5 years 7 years 9 years
1. Proton 3.75% 3.90% 4.00%
2. Perodua 3.75% 3.90% 4.00%
3. Honda 3.20% 3.30% 3.50%
4. Toyota 3.20% 3.30% 3.50%
5. Kia 3.20% 3.30% 3.50%
6. Suzuki 3.xx% 3.xx 3.xx%
7. Mitsubishi 3.xx% 3.xx% 3.xx%
8. Nissan 3.20% 3.30% 3.50%
9. Hyundai 3.xx% 3.xx% 3.xx%

Last Updated: 17 March 2010

Our bank panels include Bank Rakyat, Maybank, Ambank, Affin Bank, Eon Bank, Hong Leong, Public Bank, RHB Bank and Bank Muamalat.

Regards,
Admin
http://mybestcardealer.com

About these ads

139 comments on “Latest Interest Rates For Car Loans – Effective March 2010

  1. saya nak beli kereta viva elite.. basic saya 750 n plus 0t 1100.. berape bayar bulan2 jika down payment 5000 dan nak bayar 9 tahun..

  2. hi! if i nk beli mitsubishi lancer 2.0, what is the interst rate ?
    tq

    • Hello Sir, the rate will be determined based on your basic salary and financial status. In the most cases, the rate would fall in between 2.9%-3.5%.

      • What do you mean on “interest rates were based on monthly salary and financial status”? Can you describe it?

        If possible, pls give an example. Use someone with salary 2.3K and 1.9K.

        And, last but not least, does it sounds unfair?

      • Yes, it does sound unfair. However, that’s not the only variable that is used by most of the banks. As you know, this variable will be taken into account if you purchase any foreign cars such as Toyota, Honda, etc. Interest rates for Proton and Perodua are fixed already. The less basic salary you have, the more risks will be transferred to the banks. The probability of people with less salary to pay monthly installment is higher and you probably know about this.

  3. hi..saya nk bli viva 850cc-solid..jika sy byar d/pyment 3ribu pinjman 9 tahun,bape byaran bulanan?bsc gji only 7rts..cmpur ot n elaun dpt 1ribu…

    • Hi,

      Berdasarkan maklumat yang diberikan, saudara/i perlu mendapatkan penjamin untuk pinjaman kereta yang ingin dilakukan.

      Anggaran bayaran bulanan saudara/i adalah RM 377 bagi pinjaman 9 tahun dgn kadar faedah 4.25%.

      Jika saudara/i berminat, bolehlah menghubungi saya En. Ihsan di 019-3559448 untuk maklumat selanjutnya.

  4. Assalammualaikum, saya sedang mencari kereta Honda jazz second…boleh saya dapatkan pandangan mengenai interest dan harga terkini model jazz sekitar tahun 2005-2007…sekian terima kasih.

    • Wasalam w.b.t

      Kami tidak menjual second hand car but interest rate boleh mencecah 3.5%-4.5% (berdasarkan tempoh pinjaman) dan tetapi ia masih juga bergantung kepada promosi yang diberikan oleh pihak bank itu sendiri.

  5. Hi my best car dealer,

    Berapa interest rate utk perodua sekarang?
    Ada kemungkinan tak interest rate tu turun.Saya bercadang nak bli tahun depan.
    Ada apa2 cadangan dan nasihat?terima kasih.

  6. Hi,,,
    want to buy new Honda Stream RSZ in Labuan,,,estimate price for that car RM93,000,,,
    down payment 10%,,,not sure for interst rate?,,,loan for 9years,,,how to calculate,,?
    my basic salary 2.5k

  7. hye..in plan nk beli ford fiesta sport (rm 82,888) . i bole down payment ( 10k – 15k)… i plan nak buat 7 year…my average basic salary is ( rm 2000-2500 )…the bad thing is… i self employee…no salary slip..but i have a lot of banking transaction almost (4k – 5k average ) per month..cash in..and cash out..but my girlfriend is now working for other company and have salary slip (rm 2500) per moth…so cemane?…i x kisah pon if name kete tu name dia or name i…

    • Hi sir, thank you for your interest but we don’t have any ford dealers working in our team. Anyways, the answer for your interest rate question should be around 3.9% or lower depending on the promotion given by the bank.

  8. oh..lupe plak nk tanyer…bank interest rate utk ford fiesta 1.6 with 7 year installment with 10k-15k downpayment berape?..cemane nk tau?

  9. hallo..sy nk bli perodua myvi 1.3 sxi..dengan bayaran downpayment 2ribu5ratus..gaji basic saya 2ribu5ratus campur semua elaun segala2 mw dekat 5 ribu..berapa bulanan untuk kereta ini jika saya mahu loan sehingga 9 tahun??

  10. Hi,
    Whats the lowest rate for toyota vios currently? Any year end promotion? Which bank offer the lowest rate? Thanks alot.

  11. hye. sy nak beli secondhand car (kenari) ’02. harga 16500. d/p 3000. nak wat loan dalam 5 atau 7 thn. leh tak cadangkan bank mane yg leh bagi low interest ok wat loan. n brape byaran bulanan.

    • Hi, great question. Fyi, most banks would offer almost the same rate for national car and we would suggest you to take the loan with the bank that you’re familiar with. It would be easier for you to make a transaction.

      • saya ada memiliki kenari arrow 2004 mannual tranmisi.keadaan baik lg puashati /hanya tukar nama dan rm1000 shj/ berminat tel hp saya 0167611979/

  12. hi … :)

    im lookin’ for MYVI SE (manual) n intended to buy next month… with RM0 d/pyment n 10 years loan period, how much should i spend monthly? how about the interest rate for 10 years?is it the same wif 9 years or higher than that?

    thanxs in advance (^_^)

    • Hi,

      Sorry for the late response, please note that there are two ways for you to apply 10 years loan. By using graduate scheme or by using bank rakyat (gov servant only).

      Interest rates for Graduate Scheme is approximately 4.35%. Could be higher or lower. Bank rakyat would offer 3.88% for member and 3.99% for non-member.

      Call me at 019-3559448 if you need more details.

      Thank you.

  13. hi,nk tnya bbrapa perkara ttg variable rate financing-brapa maksima/minima rate bleh capai?offer ini terbuka kpada sesiapa shj ke@govt/company listed shj?jika used car bleyh ke dptkn loan pnuh sperti dlm current market jika dokumen n commitment kukuh?

    • Hi,

      Kami tidak berapa jelas tentang pertanyaan yang diberikan. Adakah tuan/puan ingin mendapatkan pinjaman penuh? Jika tuan/puan ingin membeli kereta Perodua dan Proton, interest rate adalah tetap seperti yang dipaparkan. Pihak bank akan melihat gaji bersih tuan/puan, bank statement dan jenis pekerjaan tuan sebelum memberikan kelulusan pinjaman. Jika pihak kami tidak menjawab soalan tuan/puan, sila hubungi saya untuk maklumat lanjut. Trima kasih.

  14. berapa bayaran bulanan untuk Grand Livina manual 7 seaters untuk 7 tahun

  15. aloo.nak tanya tentang interest rate kereta 2hand?

  16. Any discount for Myvi 1.0/1.3 sx at this mth???
    What is the lowest interest rate for 7yr???

  17. Hello,
    Am serious about buying a hilux 2.5G manual. Is there any promotions for the module. Am from Sabah, if anyone of you are from sabah, i would to meet.

    And, another things, Hilux 2.5G manual dont have Black methalic. Ist possible to request for it?

    • Hi! We are sorry to inform you that our services are only limited to KL and Selangor areas only. There’s a promotion on your selected model and feel free to request it from your dealer. Let us know if you have further questions.

  18. Hai,

    Nak tanye, sy nak beli Proton Gen-2 1.6 CPS (auto) H-line. Ada tak mane2 dealer yg buat promosi akhir tahun utk gen 2 ni?
    Plus, betul ke interest rate utk proton dah fix tapi kenapa ade dealer yg offer rate yg rendah. mcm last sept sy jumpe dealer kete proton dgn rate 3.25% camtu.
    Boleh ke klau nak beli proton tapi dgn rate yg lebih rendah?

    Thanks.

    • Interest rates berubah-ubah dari semasa ke semasa dan sila lihat entry terbaru kami mengenai interest rates. Interest rates ditentukan oleh pihak bank dan rates yang kami paparkan itu adalah yang terendah pada waktu kini. Hubungi saya segera bagi mendapatkan maklumat lanjut dan saya akan cuba membantu anda dengan soalan-soalan lain. 019-3559448

  19. Do you sell any cars in the US?

  20. Hi,

    Would like to know whats the latest interest rate for second hand cars. Which bank provide best interest rates for second hand card?

    Thank You.

  21. Hi…I’m interested to buy honda insight..my current salary is 4k…bole bgtau tk brp monthly payment klu i byr dwn payment 10k and for 9 years?n brp dianyer interest?

  22. hi there, i’m planing to get a SUZUKI GRAND VITARA 2.0 AT, can be said as secondhand, was used as a company car…the price tag is RM 87,000…i would like to know the interest rate, if i’m planing a 9years term..And also, roughly how much will i have to pay monthly, i mean installment..thank you very much

    • Hi sam,

      We are sorry for the late response. We are not quite sure about the question that you have as we don’t have any connections with Suzuki dealers. It would be best for you to contact any banks for further information.

  23. salam.sy fresh grad & dah keje 5 months. basic 1800.sy nk beli myvi SE. boleh sy tau which bank offer lowest interest rate?bagaimana pula dengan graduate scheme dari bank islam?

    • Waalaikumussalam Azreen,

      Berdasarkan maklumat yang diberikan, saudari baru mula bekerja kurang daripada setahun dan saudari memerlukan penjamin jika saudari ingin mendapatkan interest rate yang rendah iaitu 3.5% bagi 9 tahun (Rate terbaru). Tetapi, jika saudari lebih selesa untuk membeli kereta tersebut tanpa penjamin dan ingin menggunakan graduate scheme dari bank islam, rate nya adalah lebih tinggi. Hubungi saya jika saudari mempunyai sebarang soalan dan saya akan cuba menjawabnya dengan sebaik mungkin. Call saya di 019-3559448 untuk maklumat lanjut.

  24. Hi,
    I would like to ask if i wan to purchase a year 1992-1996 corolla seg which price around 18-22k, is it possible to get a loan from it?
    And another thing is how much would a year 1995 perodua kancil trade in worth? (errr,,,condition still can drive lar,,,,juz the exterior cat no nice already..)
    Thanks.

  25. saya nak tahu interest bagi kereta terpakai hyundai i10 dan myvi, terima kasih

    • Salam,

      Kami tidak beberapa pasti dengan interest bagi kereta terpakai dan kebiasaanya, interest itu akan lebih tinggi 1-1.5% dari pada interest kereta baru. Ia nya juga bergantung kepada bank kerana ia nya berbeza-beza.

  26. Salam

    Saya berminat untuk membeli M.Grandis model 2008. Harga published ialah RM130K. Soalan saya, possible tak untuk dapat 100% loan n loan selama 9 tahun? Berapa interest rate?. Gaji bulanan saya ialah RM6.2K/mth, dan selesa untuk bayaran RM1,500 sebulan. Diharap dapat memberi cadangan.

    • Wasalam, pihak kami tidak beberapa yakin tentang kadar faedah kereta Mitsubishi tetapi anggaran nya adalah dalam 2.7%-3.5% bagi used. Sila gunakan calculator kami seperti yang tertera di sidebar website ini. Kami juga tidak dapat menjawab soalan cik/puan tanpa mengetahui gaji bersih dan commitment lain yang ditanggung oleh cik/puan. Disarankan agar cik/puan menghubungi used car dealer yang menjual kereta tersebut untuk maklumat yang lebih tepat mengenai interest rate. Kerana ia juga bergantung kepada document cik/puan, sama ada ia baik atau sebaliknya.

  27. slm…
    boleh kah sy tahu..
    brape kah nilai interst bg harga kereta secondhand buatan malaysia? ex proton, produa..
    interest nye same tak dengan interest kereta baru?
    jikalau ada…sila papar kan ya…

    • Wasalam,

      Interest rate bagi kereta used car sentiasa berubah-berubah dan ia nya amat bergantung kepada bank yang digunakan untuk membuat pinjaman tersebut. Kebiasaannya, interest rate bagi kereta lama akan berada 1.0-1.5% lebih tinggi daripada interest yang dikenakan kepada kereta baru.

  28. sy nak tnye..sy nak beli perodua myvi ezi standard.gaji sy rm1600..if sy xde penjamin n sy bayar d/p 5-6k.mudah x nak dpt kelulusan pinjaman bank?brape rate sekarang ye utk jenis kerete ni?

    • Bayaran pendahuluan itu amatlah memberangsangkan dan apakah pekerjaan sebenar saudari? Sila berikan dokumen-dokumen lengkap kepada pihak kami untuk diperiksa dan kami akan cuba sedaya upaya untuk mendapatkan loan tersebut bagi pihak saudari. Sila hubungi saya (En. Ihsan) di 019-3559448 untuk sebarang pertanyaan.

  29. Saya plan nak beli kereta persona elegence 1.6 H/Line. Basic gaji saya RM2300.
    Boleh saya tahu berapa interest rate utk loan car skrg. Adakah sama utk semua bank di malaysia? Kalau saya bayar 10% d/payment berapa bulanannya utk 5thn, 7thn & 9 thn.

    Terima kasih

  30. saya nak reloan kereta saya… berepa interest bagi kereta yg hendak yg direloan balik dari bank? boleh ke di reloan ngan bank yg lain atau kena bank yg sama ?

  31. Hai.. kami suami isteri bercadang beli used car.. Nissan Serena 2006/7 atau Toyota Innova 2007/8. Kami dalam dilema samada menggunakan 2 nama atau nama saya shj. Suami saya sudah berumur 50 tahun. Pinjaman hendak dibuat ialah 7 tahun. Adakah kami akan mempunyai masalah pinjaman kelak? Berapakah anggaran interest utk used car skg? Kami akan jual kereta suami & menggunakan insuran tsbt utk kereta baru kami (potongan NCD ~ am I right?). Sekiranya pinjaman hanya menggunakan nama saya shj, adakah bermakna saya terpaksa menggunakan insuran ‘baru’ (suami tak pernah claim dr. insuran co.)?

    • Jika puan ingin membuat pindahan insurance daripada kereta lama, kereta itu perlu didaftarkan menggunakan nama suami puan. Menggunakan dua nama adalah cara yang terbaik untuk mendapatkan kelulusan pinjaman. Anggaran kadar faedah untuk kereta used car mungkin mencecah 3.5%-4.5% mengikut jenis model dan tahun. Puan boleh menghubungi pihak used car untuk maklumat lanjut tentang pinjaman tersebut.

  32. Hi sir,
    Can i know what is the interest car rates for ford?

  33. salam 1Malaysia kepada En.Ihsan.

    saya bercadang untuk membeli sebuah honda civic EK3 year 1997 berharga 37000 dan gaji pokok saya adalah 750 plus elaun will come up to 1200+ serta saya bekerja di sektor kerajaan dengan kenaikan gaji tahunan yang tetap. jadi adakah saya layak untuk membeli kereta tersebut dengan skim RM0 d/payment dan jika ya, dapatkah saya mohon tempoh bayaran bulanan untuk 9tahun? pls advise. tqvm

    • Waalaikumussalam.

      Berdasarkan maklumat tentang kereta Honda yang telah diberikan, amat mustahil bagi pihak tuan untuk mendapatkan pinjaman 9 tahun bagi kereta yang telah berusia lebih dari 10 tahun. Kebiasaannya, pinjaman maksimum yang boleh dilakukan untuk kereta terpakai semestinya kurang daripada harga pasaran kereta tersebut.

  34. hi …i sedang process untuk loan viva elite..baru jer sain agement..tp why process nya begitu lama..

    • Hi mimie. Adakah pihak saudari sedang berurusan dengan pihak kami ataupun yang lain? Adakah saudari sedang menunggu untuk mendapatkan proses kelulusan pinjaman? Ia selalunya tidak mempunyai masalah jika dokumen yang diberikan adalah lengkap dan record saudari adalah bersih. Selalunya ia mengambil masa kurang daripada seminggu. Ia juga bergantung kepada pihak bank yang mengendalikan pinjaman tersebut.

  35. Saya nk tny brapa hrga vios thun 2005 n 2008 beserta interest.brapa byaran bulann slama 9 thun.

  36. salam..

    Sya nak tnya..kalu gji basic 800 +ot 1800 ..adakah saya layak tuk membuat loan tuk kereta mits lancer sportback..dan brape ke interest serta byaran bulanannya..dan ada x transmisi manual tuk kereta ni..

    Tq..

  37. salam. sy merupakan graduan yang baru bekerja kurang dari 2 bulan (swasta). nk mintak pendapat saudara, bank mana dpt memberi kadar pinjaman terbaik dengan faedah terendah. dan apakah syarat2 yang mungkin dikenakan?.

    saya bercadang untuk membeli kereta toyota altis 2002 (2nd hand).

  38. Hi, Saya staf Gov, basic RM 1500 + elaun tetap = RM 2530.
    Saya bercadang nak angkat honda City IDSI second? berapa interest rate yang saya boleh dapat? thank….

    • Please contact any used car dealers, or banks to find out about the exact rates based on the specific model and the amount of d/payment that you want to make. That’s the best way for you to get the info.

  39. saya nk tnya..berape interest rate untk honda civic vtec 2.0 tahun 2005..

  40. What is the maximum repayment period for second hand car aged 3 to 5 years old ?

    Which bank provide 9 years repayment period for 2008 model second hand car?

    • It depends, different for local and non-local cars. The interest rates would also be determined based on the amount of loan that you are applying. Maximum repayment period could be 7-9 but, we advise you not to get more than 7.

  41. hi…sy di sini hendak buat 1 pertanyaan tentang mazda rx8.boleh tak kalau gaji saya 1.6k+OT= ade la dalam 4k.berapa pinjaman yg saya boleh pinjam

  42. saya hendak tahu berapa interst rata tok kereta grand livina 1.6 dan alza 1..5.

  43. i’m just starting working with government. my basic is RM2,458.39, with all the allowances, the total would be at least rm4500 per month. i just wondering, since i haven’t been working for at least 3 month (to provide the 3 months pay slip as required) is there any way for me to apply loan from the bank?i’m intended to buy a car with a price of RM100k++. will i get full loan?what is the least amount of down payment i need to provide?

    • Full loan would be hard for you since you’re a fresh graduate. You need to provide a guarantor to get an easier loan approval. You don’t need to provide the 3 months pay slips, just send us any documents that you have. Contact me at 019-3559448 for more information.

  44. aslkm..hi..saya nak tanya..

    saya baru sahaja membeli perodua alza premeium pada bulan 3, 2011…pada masa kini…bayaran bulanan alza saya sebanyak rm 650..dan loan pada bank pada masa kini adalah rm 71K++… kemudian pada masa sekarang, iaitu bulan jun 2011, saya ingin membeli lagi satu kereta iaitu proton persona base line..dengan pendapatan bulanan saya rm 2500..adakah saya layak untuk membeli proton persona itu?

    • Wasalam, Berdasarkan gaji bersih anda, anda mungkin tidak layak membeli kereta tersebut dan disyorkan agar saudara/i memohon joint income loan bersama pasangan isteri/suami jika saudara/i sudah berkahwin. Sila hubungi pihak kami di 019-3559448.

  45. saya ada kereta myvi, dan saya ingin reloan semula. kereta baru 1 tahun. boleh loan balik 9 tahun ke? sya fikir mahu tambah deposit 5k, untuk kurangkan bayaran bulanan. sekarang balance 45000 tidak termasuk interest, so dapat ke reloan semula. berapa rate interest?

    • We do not recommend you to do such thing as you’d have to pay a higher amount of interest. You’d have a hard time selling the car later in the future as the market price would be much lower than your loan balance.

  46. hi im hafiz from klang, i ada proton satria 1.3 tahun 2002 second hand, saya beli pada 2008 dan saya bayar rm320/month.. saya rasa nak tukar kereta, dgn trade in balik kereta itu….

    tapi saya ada ccris, boleh ke sy trade in kereta itu

    • Jika ccris anda ada berkaitan dengan personal or car loan, anda tidak boleh sama sekali mendapatkan loan di mana-mana bank. Jika nama anda sudah clear, mungkin anda mempunyai peluang untuk menukar kereta tersebut.

  47. Bagaimana cara untuk saya reloan kereta saya sudah berusia 11 tahun? kereta iswara sedan.

  48. aslkm…
    sy sorg ktangan kerajaan,gaji brsih sy slpas tolak pnjaman pribadi RM 1,044.62.
    sy ingin m’beli produa myvi EZ dan m’bayar deposit sbyak RM 7,000.
    adakah sy layak utk m’buat loan utk 9 thn…

    • Waalaikumussalam,

      Berdasarkan maklumat yang diberikan, agak sukar bagi pihak saudara untuk membuat pinjaman. Jika saudara betul-betul berminat, saudara perlu menyediakan penjamin. Dokumen-dokumen penting adalah seperti, pay slip 3 bulan, bank statement 3 bulan, copy of IC and lesen. Hubungi pihak kami di 019-3559448.

  49. berapa rate interest utk honda civic 1.8 2006… bayar 9 tahun? terima kasih….

  50. nk tny,
    sy baru kije 3bln gaji rm2250,layak ke saya tuk beli kereta honda insight?
    perlukan penjamin?currently interest rate honda insight brape tuk 9tahun?
    kalau apply graduate scheme Bank Islam boleh ke?
    tq

    • Yes, gaji anda adalah kurang daripada gaji minimum yang ditetapkan dan disebabkan anda adalah fresh graduate, anda juga memerlukan penjamin. Anda boleh apply graduate scheme dimana interest rate nya akan menjadi lebih tinggi berbanding normal rate iaitu 2.7%. Interest rate boleh mencapai 3.5% atau lebih tinggi.

  51. Saya nak beli VIOS 2008 (use car) Basic saya RM2500 so biasanya berapa interest rate untuk kereta 2nd hand?

  52. salam…
    saya ingin membeli sebuah kereta produa viva 850EX, gaji besic saya rm780 + over time = rm1k++ adakah saya layak mendapat pinjamam kereta tu dan berapa interest rate .?? terima kasih

    • Wasalam, bagi kes saudara/i, saudara/i perlu mempunyai penjamin. Jika saudara/i betul-betul berminat, sediakan dokumen yang tertera di tab financing. {http://mybestcardealer.wordpress.com/financing/} beserta dokumen penjamin. Hubungi En. Ihsan di 019-3559448.

  53. askum. sy seorg kakitgn kerajaan. saya nak beli myvi2011 auto. gaji besih rm1300. adakah saya layak untuk dapat full loan. berapa anggaran byran bulanan utk model myvi auto.

    • Wasalam, harga bayaran bulanan akan bergantung kepada model tersebut. Sila klik ke link ini untuk maklumat tentang bayaran bulanan {http://www.mybestcardealer.com/newperodua-myvi-price-low-interest/} tetapi ia menggunakan 10% down payment. Jika anda berminat, mungkin anda perlu menyediakan penjamin.

  54. salam…
    ada x skim untuk graduan untuk membuat beli kereta 2nd hand…berapa rate yang dikenakan untuk kereta 2nd hand tq

  55. im a fresh graduate and have startb my 1st career. i still dont have any commitment in any loan. do i affordable to buy ford fiesta??what is the lowest rate from which bank can i get??what is the LOWEST monthly payment???

  56. salam, andai kata saya inginkan ford fiesta sport dengan 0 downpayment – full loan ( basic salary rm1500 ) berapa anggaran bayaran bulanan dan juga interest

  57. Sya mahu beli mitsubishi airtrek N/A rm 46k,gji sya adlh rm1560 tidak termasuk elaun,sya nk buat pnjmn selama 9 thn,blh lps ke gaji sbnyk 2 atau blh kah sya mngunakan pnjamin dan brape minimum gaji pnjamin

    • Monthly dalam RM 680+ (interest – 3.6%, 7 tahun – mungkin maximum, check tahun kereta tersebut) dan mungkin susah bagi tuan untuk mendapatkan kelulusan pinjaman. Penjamin mestilah mempunyai gaji yang lebih tinggi berbanding tuan.

  58. hye..saya berminat nk beli viva atau myvi auto dalam skim graduan..basic gaji saya RM 1000.blh tahu brapa ansuran bulanan?

  59. hi, sy nk beli mazda rx8 keluaran 2006, sy dh b’kerja 2 tahun. sy byr downpayment 10%.sy tgk harga kereta tu dlm 90k. mampu tak saya beli dgn gaji rm2.5k clean. campur dgn OTI 1.5k totally 4k. kesemua bil2 rumah saya tak ada kecuali bil hp saya yang lain tak ade. lepas tak kalau sy beli rx8 ?

  60. stream rsz baru boleh bli di labuan x? Boleh bawa keluar? berapa tax kena bayar?

  61. Hi.. sy goverment gaji dlm 3K nak beli kereta Honda Civic 2.0 auto secondhand 2007. saya nak minta pendapat bank manakah yang sesuai dan interest yg rendah serta perbezaan nilai untuk loan 7 tahun dan 9 tahun. Harap dapat bantu saya, terima kasih..

  62. hi..sy ingin membeli honda city..tp bleh x mybestdealer bg info ttg rate interest plg rendah bleh dpt utk kereta baru honda city spec E & S??

  63. salam..
    sy nak beli kereta suzuki swift 2ns, harga dlm 55k..basic salary sy 2k.
    non-national car brape interest rate nye..??n brape max monthly payment yg perlu if downpayment hnya 2k..??mintak admin bantu

  64. hi, Toyota Hilux, gaji 2k from labuan

  65. hi,,,my salary 3k ,,,persona auto @ suzuki swift secondhand auto ,,

  66. Hi..my name jack
    basic gaji rm2.5k..saya berkenan untuk beli kereta honda civic fd 1.8 tahun 2007.
    harga dalam rm69,000. bolehkah tarik loan 9tahun lg? dan berapa monthly installment?
    downpayment 5k.interest rate berape utk 9years? tq

  67. salam, sy din drpd sg buloh
    saya ada saga blm register tahun 2010 masih perlu dibayar sehingga 2017
    saya berminat utk membeli used vios tahun 2008
    saya baru kerja 2 bulan dan gaji bersih saya 2.5k
    boleh minta pendapat admin? pls..

    tq

  68. Hi..saya berminat nak beli Merc A170 tahun 2005 berharga RM65,800..jika 0 d/payment berapa saya kena bayar instalment kalau untuk 9 tahun?basic saya hanya 1.8K..agak2 lepas tak nak beli?Terima kasih..

  69. salam 1 malaysia…
    saya nak beli mitsubishi mirage,d/payment rm6500.
    saya keje govrmnt,basic+alaun =1354
    lepas tolak pnjman tnggl rm800,agak lepas x nak beli kereta 2?

  70. salam saya nak beli honda civic 1.8 tahun 2008, dpayment rm6000.
    sy kerja swasta dgn gaji basic 1660 + OT = rm2500.
    agak2 klu sya ada penjamin(wife) lepas tak loan?

  71. Hye…Sya nk tnya..Layak ka saya membeli kerata kia forte,RM76.000..Gaji sya RM2600..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 710 other followers

%d bloggers like this: